Acest website folosește cookie-uri. Protecția datelor.

Accept  

Cartofi copți cu brânză și ciuperci

img_3169386


Ingrediente:
- 2 kilograme de cartofi mari (10-12buc)
- 2 legături de ceapă verde
- 300g telemea de vacă sau de capră
- 200g ciuperci
- 3g cimbru uscat sare & piper după gust (2-3g) 1
- 1 legătură de mărar proaspăt
- ulei de măsline 50ml

Mod de preparare:
Cartofii necurăţaţi se spală bine, sub jet puternic de apă. Când sunt perfect curaţi, se usucă într-un prosop de hârtie şi se taie în 2. Miezul se scobeşte pe jumătate cu un cuţit şi cartofii se ung cu putin ulei de masline si se pudrează cu piper şi cimbru. Ciupercile se strecoară de lichid, se mărunţesc şi se amestecă bine cu ceapa tocată fin, inclusiv coditele verzi. Se pun într-o tigaie cu foarte puţin ulei şi se rumenesc câteva minute, amestecând continuu. După 6-7 minute, se iau de pe foc şi se adaugă mărarul proaspăt, tăiat mărunt. Amestecul se ia cu linguriţa şi se pune în cartofi, împingând uşor ca să intre cât mai mult. Fiecare cartof se presară apoi cu brânză rasă, din belşug. Pentru decor, se ornează cu puţin mărar tocat. Jumătăţile de cartof se pun într-o tavă mare, pe hârtie de copt şi se pun în cuptorul preîncălzit, 25 de minute la foc mic şi 10 minute la foc mare. Se servesc cu salata verde, cu multe roşii.

Poftă bună!

Contacteaza Penny

img_2751495 0800 110 111
Luni-Sâmbătă 8:00-21:00

Shopping List

Nu exista produse pe lista.

Vezi toata lista

Follow Penny Market

Cauta magazine