Acest website folosește cookie-uri. Protecția datelor.

Accept  

Mucenici copţi

img_3153758

Ingrediente pentru aluat:

- 500 g făină
- 2 ouă
- 75 g zahăr
- 10 g drojdie uscată
- 200 ml lapte
- coajă de portocală confiată
- 1 linguriţă de sare
- 50 ml ulei
- 1 gălbenuş
- lapte (pentru uns)

Se pune făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc, unde se adaugă drojdia dizolvată în puţin lapte călduţ, ouăle bătute împreună cu zahărul, sarea şi coaja de portocală confiată. Aluatul se frământă, adăugând lapte puţin câte puţin, până se obţine o cocă elastică. Se adaugă ulei până când aluatul nu mai este lipicios, apoi se lasă la crescut. Aluatul se împarte în bucăţi de mărimi potrivite şi se întinde fiecare bucată sub formă de şnur, lung şi subţire. Se îndoaie şnurul de la jumătate şi fiecare parte se răsuceşte în sens opus. Se împletesc cele 2 părţi, răsucindu-le; capetele se unesc, formând un colăcel. Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la crescut la loc călduţ. Se ung cu gălbenuşul de ou amestecat cu câteva linguri de lapte. Se bagă la cuptor şi se lasă la rumenit.

Prepararea siropului:

1 cană apă, 100 g zahăr, 1 lingură cu miere, esenţă de rom

Se pun la fiert apa, zahărul şi mierea şi se lasă până începe să se adune spumă la suprafaţă. Se opreşte, se lasă la răcit şi se adaugă esenţă de rom. Mucenicii copţi şi răcoriţi se scufundă în sirop pe ambele părţi, apoi se ung cu miere şi se presară cu nucă prăjită şi măcinată.

Poftă bună!

Contacteaza Penny

img_2751495 0800 110 111
Luni-Sâmbătă 8:00-21:00

Shopping List

Nu exista produse pe lista.

Vezi toata lista

Follow Penny Market

Cauta magazine