Acest website folosește cookie-uri. Protecția datelor.

Accept  

Plăcintă cu carne de porc

img_3153765

Ingrediente

Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 g margarină
- 150 g smântână
- 1 ou
- 1 lingură de oţet
- un vârf de sare

Pentru umplutură:
- 400 g carne tocată de porc recomandare Meşterul Măcelar
- 1 ceapă
- 150 g unt
- 2 ouă
- 1 lingură smântână
- sare
- piper
- pătrunjel

Mod de preparare
Se amestecă bine margarina cu oul, apoi se adaugă smântână, oţetul, sarea şi făina.
Amestecul obţinut se amestecă bine până când devine un aluat omogen.
Aluatul se lasă la frigider pentru 1 oră.

Pentru umplutră se toacă foarte mărunt ceapa şi se căleşte timp de 2 minute în untul topit. Peste aceasta se adaugă carnea, sarea şi piperul şi se lasă pe foc aproximativ jumătate de oră acoperit cu un capac. După ce este gata se lasă la răcit, iar apoi se adaugă oul şi smântâna.

Se împarte aluatul în jumătate şi se întind 2 foi. Se unge o tavă cu unt şi se aşază prima foaie. Se toarnă compoziţia din carne şi se acoperă cu a doua foaie. Se unge cu un ou bătut şi se introduce la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, până se rumeneşte.
Când este gata, se taie în bucăţi, se ornează cu frunze de pătrunjel şi se serveşte caldă.

Poftă bună!


Contacteaza Penny

img_2751495 0800 110 111
Luni-Sâmbătă 8:00-21:00

Shopping List

Nu exista produse pe lista.

Vezi toata lista

Follow Penny Market

Cauta magazine