Acest website folosește cookie-uri. Protecția datelor.

Accept  
img_3153790

Ingrediente:  

Aluatul:
- 700 gr făină
- 25 gr drojdie  
- 350 ml apa (mai mult sau mai puțin)  
- 50ml ulei  
- 2 lg zahăr
- 1/2 linguriță sare

Umplutura:
- 2 kg dovleac  
- zahăr după gust  
- scorțișoară  
- zahăr vanilat  
- 2 linguri pesmet fin alb  
- ulei pentru uns

Mod de preparare:   
Mai întâi pregătim umplutura de dovleac astfel : curățăm dovleacul de coajă și îl radem prin răzătoarea mare. Punem dovleacul ras într-o cratiță la călit cu zahăr după gust, scorțișoară și un pic de sare. Când dovleacul a început să se înmoaie adăugăm pesmetul care are rolul de a absoarbe sucul lăsat de dovleac. Când s-a răcit aromatizăm umplutura cu zahăr vanilat.  

Punem făina cernută într-un castron și adăugăm sarea peste ea.  Separat dizolvăm drojdia cu zahărul, adăugam cam 100 ml apa călduță și răsturnăm peste făină timp în care începem să frământăm, adăugând apa caldă puțin câte puțin până ce consistența aluatului devine elastică și ușor de frământat.  Adăugăm și uleiul și frământăm bine până se încorporează bine. Lăsăm aluatul la odihnit nu mai mult de 5-10 min, după care porționăm aluatul cam în 5 bucăți, în funcție de mărimea tăvii în care puneți plăcintă.

Întindeți fiecare bucată în foaie subțire în formă de dreptunghi, ungeți cu ulei și așezați o parte din umplutură deasupra. Rulați formând un sul pe care îl așezați în tava tapetata cu hârtie de copt. Așa procedați și cu celelalte.  

După ce ați terminat ungeți deasupra cu puțin ulei și presărați cu zahăr tos.  Introduceți tava în cuptorul încins timp de 25-30 de min până plăcinta se rumenește frumos.
Se servesc pudrate cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Contacteaza Penny

img_2751495 0800 110 111
Luni-Sâmbătă 8:00-21:00

Shopping List

Nu exista produse pe lista.

Vezi toata lista

Follow Penny Market

Cauta magazine