Acest website folosește cookie-uri. Protecția datelor.

Accept  
img_3153781

Pentru chiftele:
- 1 kilogram de carne (amestec porc, vită)
- 1 ceapă mare
- 100 grame făină
- 150 grame pesmet
- 1 cană supă de carne (vită sau pui)
- 6 căţei de usturoi
- 2 ouă mari
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1-2 linguri mărar tocat (opţional)
- sare
- piper
- ulei pentru prăjire

Pentru garnitură:
- Frunze de salată
- Ardei gras
- Kefir (recomandare: Boni)
- chimen, menta, oregano

Pesmetul se stropeşte cu supă de carne, se lasă să absoarbă puţină supă şi se stoarce bine cu un prosop de hartie. Carnea si pesmetul se amesteca foarte bine. Se curăţa ceapa şi usturoiul, iar mai apoi se toacă (ceapa) şi se pisează (usturoiul).

Se încinge o tigaie, se adaugă două linguri de ulei şi se rumeneşte ceapa. Se ia de pe foc, se scurge şi se amestecă împreună cu carnea, usturoiul pisat, ouăle, verdeaţa tocată si condimentele. Se frământă bine amestecul. Din acest amestec se ia puţin câte puţin şi se formează chifteluţe de formă rotundă sau plată.

Chiftelele astfel formate se trec prin făină. Se îndepărtează excesul de făină, ca să nu se ardă la prăjit. Se pun în tigaia cu uleiul încins şi se tin până se maronesc. Se întorc după caz. Când sunt gata, se scot cu o spumieră pe un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime.

Se taie salata şi ardeii, se adaugă chiftelele,  deasupra se garnisesc cu kefirul amestecat în prealabil cu ierburile.

Poftă bună!

Contacteaza Penny

img_2751495 0800 110 111
Luni-Sâmbătă 8:00-21:00

Shopping List

Nu exista produse pe lista.

Vezi toata lista

Follow Penny Market

Cauta magazine