Acest website folosește cookie-uri. Protecția datelor.

Accept  

Pui în sos Emmentaler

img_3153752

Ingrediente:

-500 g piept de pui
-200 ml smântână pentru gătit
-150 ml lapte (supă de pui sau apă)
-100 gr caşcaval Emmentaler – recomandare Lindenhof
-1 ceapă
-50 ml vin alb sec
-1 fir cimbru (sau tarhon)
-3 linguri ulei
-2 linguri făină
-1 linguriţă sare
-1 linguriţă piper negru

Mod de preparare:

Puiul se taie cubuleţe, ceapa se toacă. Se taie caşcavalul cubuleţe mici sau se dă pe răzătoare.
Se amestecă într-o pungă făina cu sare şi piper. Se introduce puiul în pungă şi se scutură bine până toate cubuleţele sunt acoperite.
Se încinge câte 1 lingură de ulei într-o tigaie şi se prăjeşte puiul, până se rumeneşte frumos pe ambele părţi. Se scoate carnea din tigaie.
Se încinge ultima lingură de ulei şi se căleşte ceapa până se înmoaie. Se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă până se evaporă aproape de tot.
Se adaugă cimbrul tocat, smântâna şi laptele/supa/apa şi se fierbe la foc mic cca 15 minute, adăugându-se şi puiul. Se verifică puiul să fie fiert după acest timp şi sosul să nu fie scăzut prea tare. Dacă a scăzut prea tare, se mai pune puţin lapte/supă/apă. Se condimentează cu sare dacă mai e cazul.Se adaugă caşcavalul, amestecându-se până când acesta se topeşte complet.

Poftă bună!

Contacteaza Penny

img_2751495 0800 110 111
Luni-Sâmbătă 8:00-21:00

Shopping List

Nu exista produse pe lista.

Vezi toata lista

Follow Penny Market

Cauta magazine