Acest website folosește cookie-uri. Protecția datelor.

Accept  

Pui cu smochine și caramel

img_3153801

Avem nevoie de:

- pulpe de pui – 1kg
- smochine proaspete sau uscate – 300g
- vin alb sec – 100ml
- 1 ceapa
- sos de rosii – 150g
- zahar – 40g
- unt – 25g
- sare
- piper

Sa trecem la treaba: Prajim bucatile de carne si ceapa in unt, la foc mic. Acoperim vasul si lasam carnea sa fiarba in sucul propriu sau, daca este nevoie, se mai adauga putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Cand carnea este aproape fiarta, introducem smochinele in oala si lasam sa fiarba in continuare. Intr-un vas separat, rumenim zaharul pina devine castaniu inchis; adaugam putina apa si lasam sa fiarba pina se topeste zaharul. Siropul astfel obtinut se toarna in cratita cu carne si adaugam sosul de rosii si vinul. Fierbem in continuare pina scade, cat sa ramana foarte putin sos. Amestecul trebuie sa fie dulceag si usor picant.

Vin recomandat: Jidvei Riesling, 750 ml

Pofta buna!

Contacteaza Penny

img_2751495 0800 110 111
Luni-Sâmbătă 8:00-21:00

Shopping List

Nu exista produse pe lista.

Vezi toata lista

Follow Penny Market

Cauta magazine