Acest website folosește cookie-uri. Protecția datelor.

Accept  

Risotto cu gorgonzola

img_3153753

Ingrediente:

- 200 gr orez special pentru risotto
- 1 ceapă medie
- 1 căţel usturoi
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 650 ml supă pui (din cub)
- 100 ml vin sec (obligatoriu sec)
- 1 pliculeţ şofran
- 50 gr gorgonzola
- 1 morcov
- 25 gr parmezan ras
- 25 gr unt
- 2-3 fire de pătrunjel pentru decor
- sare, piper
- 4 linguri ulei

Mod de preparare:

Într-o tigaie/oală cu teflon se căleşte la foc mediu ceapa şi usturoiul tocate mărunt împreună cu cimbrul.
Supa de pui se ţine la îndemână pe aragaz, pe foc mediu, ca să fie tot timpul fierbinte.
Când ceapa e moale se adaugă orezul şi se prăjeşte 2 minute până devine transparent. Se dă focul la maxim şi se pune vinul care se va evapora rapid. Se adaugă  puţină sare şi piper.
Focul se dă la mediu spre mic, se adaugă morcovul tăiat cubuleţe, apoi se adaugă supa, doar câte un polonic o dată. Următorul polonic se pune când anteriorul polonic de supă a fost complet absorbit de orez. Se amestecă constant în orez; aceasta este o condiţie să devină cremos. Când se toarnă ultimul polonic de supă, se adaugă şi şofranul care se dizolvă în puţină apă. La sfârşit orezul va fi fiert şi cremos.
Se opreşte focul şi se pune în orez brânza gorgonzola, parmezanul şi untul, se amestecă rapid până untul se topeşte, apoi se acoperă şi se lasă 3 minute.

Poftă bună!

Contacteaza Penny

img_2751495 0800 110 111
Luni-Sâmbătă 8:00-21:00

Shopping List

Nu exista produse pe lista.

Vezi toata lista

Follow Penny Market

Cauta magazine