Acest website folosește cookie-uri. Protecția datelor.

Accept  
img_3153791

Ingrediente:


Pentru sarmale:
1 kg carne de porc (pulpă și fleică de porc)
1 cană orez
4 cepe
pasta de tomate
foi de varză murată
sare
piper
foi de dafin

Pentru mămăliguță:
mălai
sare
apa

Mod de preparare:

Pentru a prepara această rețetă de sarmale se dă carnea prin mașina de tocat sau robotul de bucătărie.  Ceapa se toacă mărunt și se călește în puțin ulei. Orezul, după ce se spăla bine în 2-3 ape, se pune la fiert, după care, scurs foarte bine se amestecă cu carnea și ceapa. Se asezonează, după gust cu sare și piper. Foile de varză se pregătesc, iar dacăacestea sunt prea mari se pot tăia în două sau trei părți mai mici. Foile de varză care nu se folosesc pentru carne, se vor toca mărunt. Se înfășoară carnea în frunzele alese. Pe fundul cratiței se așează un rând de varză tocată mărunt, peste care se pun sarmalele. Printre rândurile de sarmale se pun pasta de tomate și foile de dafin.

La final, ultimul rând trebuie să fie un strat de varză tocată. Se adaugă apa și se pune cratița la foc mic, pe aragaz, până dă în clocot. După aceea se introduce la cuptor. Se fierb aproximativ 2 ore și jumătate.

În acest timp, se verifică ca să nu scadă apa și dacă este necesar se mai adaugă. Este indicat ca deasupra cratiței să fie pus un capac, fără ca acesta să acopere ermetic cratița. (pentru a nu se arde varza de deasupra).

Pentru mămăliguță, se pune apa la fiert, la foc mic. Se presară un praf de sare și un pic de mălai.
Când apa fierbe, se aduaga mălaiul puțin câte puțin, amestecându-se în continuu.
Când este gata se răstoarnă pe o farfurie sau pe un tocător de lemn.

Poftă bună!

Contacteaza Penny

img_2751495 0800 110 111
Luni-Sâmbătă 8:00-21:00

Shopping List

Nu exista produse pe lista.

Vezi toata lista

Follow Penny Market

Cauta magazine