Acest website folosește cookie-uri. Protecția datelor.

Accept  

Zacuscă de pește

img_3153802

Avem nevoie de:
- 1 kg de crap
- arpagic – 500g
- ceapa – 250g
- ulei – 2 cani
- masline – 250g
- bullion sau sos de rosii – 150m
- 3 oua
- vin alb sec
– 1 pahar
- paine alba – 4 felii groase
- otet – un sfert de pahar
- castraveti murati – 500g
- 2 lamai
- foi de dafin, cimbru, ienibahar, sare, piper.

Sa trecem la treaba: Ceapa si castravetii murati se toaca marunt, iar maslinele se lasa la desarat in apa rece jumatate de ora, dupa care se dau intr-un clocot. Calim in ulei ceapa si arpagicul si, dupa ce s-au rumenit, adaugam un sfert de cana de apa si lasam sa fiarba. Introducem in amestec maslinele, bulionul, otetul si vinul.Dupa gust, adaugam condimentele de mai sus pina ajungem la combinatia care ne place cel mai mult.Pestele se taie bucati si se prajeste in ulei incins si se adauga peste compozitia preparata mai devreme. Amestecul se lasa la fiert 20min, dupa care se da la cuptor pentru inca o jumatate de ora. Cand este gata, se lasa la racit, se pune pe platou si se decoreaza cu felii de lamaie. Se serveste cu oua fierte taiate felii si painea prajita sub forma de crutoane, in ulei cu condimente.

Vin recomandat: Jidvei Riesling, 750 ml.

Pofta buna!

Contacteaza Penny

img_2751495 0800 110 111
Luni-Sâmbătă 8:00-21:00

Shopping List

Nu exista produse pe lista.

Vezi toata lista

Follow Penny Market

Cauta magazine