ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele Penny Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la Penny, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile Penny Market!

REȚETE

Penny Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele Penny Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la Penny, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile Penny Market!

REȚETE

Penny Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Articole
/ Cum să devii mai bun în bucătărie în 2018

Cum să devii mai bun în bucătărie în 2018

Cum să devii mai bun în bucătărie în 2018

Știm cu toții că începutul unui nou an aduce cu sine și noi scopuri mărețe pe care ni le punem în minte, fie că asta înseamnă să începem să mergem la sală, să facem mai multă mișcare sau să ne găsim un nou job care să ne aducă mai multă satisfacție. Dacă rezoluția ta pentru 2018 este să-ți aprofundezi pasiunea pentru gătit și să devii un bucătar mai bun în anul care vine, atunci acest articol este pentru tine! Cum să faci acest lucru? Noi îți venim în ajutor cu câteva idei!

ÎNVAȚĂ LUCRURI NOI
De la ingrediente cu care nu ai mai lucrat până acum și tehnici pe care nu le-ai mai aplicat în bucătărie, fii deschis la noutăți, lasă-te inspirat, dă-ți singur provocări și încearcă ceva ce n-ai mai încercat: vei vedea cum universul tău culinar se va îmbogăți cu o mulțime de cunoștințe noi, iar tu vei câștiga mai multă încredere în tine și vei ajunge să ai un repertoriu de rețete mai variat, cu mult mai multe variante din care să alegi atunci când ai nevoie.

FII MAI ORGANIZAT
Unul dintre elementele-cheie în bucătărie este organizarea, care face lucrurile mult mai ușoare chiar și pentru cei începători. Chiar dacă îți pare inutil, pregătește-ți toate ingredientele atunci cânt te apuci să gătești ceva, pentru a le avea la îndemână, nu întrerupe rețeta în mijlocului procesului de preparare pentru a fugi către frigider fiindcă tocmai ți-ai adus aminte că ai uitat ceva. Curăță pe măsură ce gătești pentru a avea mereu un spațiu de lucru optim. Aranjează-ți ustensilele astfel încât să știi unde le găsești pe fiecare atunci când ai nevoie. Fă-ți liste de cumpărături și ține-te de ele. Ține un carnețel cu rețete de urgență, simple și rapide, pentru a fi pregătit chiar și atunci când ești luat prin surprindere. Încearcă să folosești ingredientele pe care le ai la maximum și să gătești în cantități moderate, pentru a evita să arunci mâncarea. Dacă totuși ai gătit prea mult, încearcă să reciclezi ce ți-a rămas: de exemplu, poți folosi carnea unui pui gătit la cuptor care a rămas de la cina de ieri seară se poate transforma într-o salată cu pui pentru prânzul de azi sau într-un sandwich cu pui de luat la pachet pentru la serviciu. În toate aspectele, să fii organizat te va ajuta nu doar să faci o treabă mai bună, ci și să devii un bucătar mai priceput!

URMĂREȘTE SEZONALITATEA INGREDIENTELOR
Chiar dacă uneori e bine să te răsfeți cu fructe de mare în decembrie sau cu cartofi noi la început de toamnă, calitatea optimă a ingredientelor se regăsește atunci când e sezonul lor, iar noi putem profita de acest lucru. De fapt, este chiar recomandat să o facem, nu doar pentru că atunci fructele și legumele coapte au cel mai bun gust, dar și pentru că prețul lor este cel mai bun. Sezonalitatea ingredientelor, mersul naturii de fapt, este și cel care ne indică, în funcție de vreme, ce are corpul nostru nevoie: este natural ca pepenele să fie mai potrivit pentru organismul nostru saturat de căldură vara, la fel cum fasolea, spre exemplu, e mult mai potrivită în anotimpul rece, toamna sau iarna. Iar atunci când un ingredient se găsește din belșug, vei descoperi și că îl poți pregăti în mult mai multe feluri decât credeai, iar asta, desigur, îți va îmbogăți experiența în bucătărie.

INFORMEAZĂ-TE
Un lucru valabil nu doar în bucătărie, ci și în afara ei. Cookingul este o artă și cu siguranță nu de puține ori ți s-a întâmplat să vezi farfurii sau platouri care te-au impresionat, însă la fel de bine, cookingul este și o știință, bazată pe niște procese care trebuie înțelese cât mai bine. Un lucru care te va ajuta foarte mult în activitatea ta culinară este să înțelegi cât mai bine aceste procese, așa că citește cât mai mult despre ceea ce te interesează, trece informația prin filtrul propriu, urmărește documentare, filme, pagini sau reviste care te inspiră, învață de la Chefi pe care îi admiri.

EXERSEAZĂ CONSTANT!
Apoi, desigur, ca în orice domeniu, și în cooking este la fel: practica este cea care ne face să devenim mai buni. Exersează ori de câte ori ai ocazia, aplică ceea ce ai învățat, experimentează fără teama de a greși – chiar și cei mai mari Chefi ajung nu ajung la rezultate spectaculoase decât experimentând și ajustând ceea ce nu s-a potrivit. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei ajunge să stăpânești mai bine tehnicile, rețetele, metodele de preparare, și cu atât mai mult vei căpăta experiență.

Cum să devii mai bun în bucătărie în 2018

Cum să devii mai bun în bucătărie în 2018

Știm cu toții că începutul unui nou an aduce cu sine și noi scopuri mărețe pe care ni le punem în minte, fie că asta înseamnă să începem să mergem la sală, să facem mai multă mișcare sau să ne găsim un nou job care să ne aducă mai multă satisfacție. Dacă rezoluția ta pentru 2018 este să-ți aprofundezi pasiunea pentru gătit și să devii un bucătar mai bun în anul care vine, atunci acest articol este pentru tine! Cum să faci acest lucru? Noi îți venim în ajutor cu câteva idei!

ÎNVAȚĂ LUCRURI NOI
De la ingrediente cu care nu ai mai lucrat până acum și tehnici pe care nu le-ai mai aplicat în bucătărie, fii deschis la noutăți, lasă-te inspirat, dă-ți singur provocări și încearcă ceva ce n-ai mai încercat: vei vedea cum universul tău culinar se va îmbogăți cu o mulțime de cunoștințe noi, iar tu vei câștiga mai multă încredere în tine și vei ajunge să ai un repertoriu de rețete mai variat, cu mult mai multe variante din care să alegi atunci când ai nevoie.

FII MAI ORGANIZAT
Unul dintre elementele-cheie în bucătărie este organizarea, care face lucrurile mult mai ușoare chiar și pentru cei începători. Chiar dacă îți pare inutil, pregătește-ți toate ingredientele atunci cânt te apuci să gătești ceva, pentru a le avea la îndemână, nu întrerupe rețeta în mijlocului procesului de preparare pentru a fugi către frigider fiindcă tocmai ți-ai adus aminte că ai uitat ceva. Curăță pe măsură ce gătești pentru a avea mereu un spațiu de lucru optim. Aranjează-ți ustensilele astfel încât să știi unde le găsești pe fiecare atunci când ai nevoie. Fă-ți liste de cumpărături și ține-te de ele. Ține un carnețel cu rețete de urgență, simple și rapide, pentru a fi pregătit chiar și atunci când ești luat prin surprindere. Încearcă să folosești ingredientele pe care le ai la maximum și să gătești în cantități moderate, pentru a evita să arunci mâncarea. Dacă totuși ai gătit prea mult, încearcă să reciclezi ce ți-a rămas: de exemplu, poți folosi carnea unui pui gătit la cuptor care a rămas de la cina de ieri seară se poate transforma într-o salată cu pui pentru prânzul de azi sau într-un sandwich cu pui de luat la pachet pentru la serviciu. În toate aspectele, să fii organizat te va ajuta nu doar să faci o treabă mai bună, ci și să devii un bucătar mai priceput!

URMĂREȘTE SEZONALITATEA INGREDIENTELOR
Chiar dacă uneori e bine să te răsfeți cu fructe de mare în decembrie sau cu cartofi noi la început de toamnă, calitatea optimă a ingredientelor se regăsește atunci când e sezonul lor, iar noi putem profita de acest lucru. De fapt, este chiar recomandat să o facem, nu doar pentru că atunci fructele și legumele coapte au cel mai bun gust, dar și pentru că prețul lor este cel mai bun. Sezonalitatea ingredientelor, mersul naturii de fapt, este și cel care ne indică, în funcție de vreme, ce are corpul nostru nevoie: este natural ca pepenele să fie mai potrivit pentru organismul nostru saturat de căldură vara, la fel cum fasolea, spre exemplu, e mult mai potrivită în anotimpul rece, toamna sau iarna. Iar atunci când un ingredient se găsește din belșug, vei descoperi și că îl poți pregăti în mult mai multe feluri decât credeai, iar asta, desigur, îți va îmbogăți experiența în bucătărie.

INFORMEAZĂ-TE
Un lucru valabil nu doar în bucătărie, ci și în afara ei. Cookingul este o artă și cu siguranță nu de puține ori ți s-a întâmplat să vezi farfurii sau platouri care te-au impresionat, însă la fel de bine, cookingul este și o știință, bazată pe niște procese care trebuie înțelese cât mai bine. Un lucru care te va ajuta foarte mult în activitatea ta culinară este să înțelegi cât mai bine aceste procese, așa că citește cât mai mult despre ceea ce te interesează, trece informația prin filtrul propriu, urmărește documentare, filme, pagini sau reviste care te inspiră, învață de la Chefi pe care îi admiri.

EXERSEAZĂ CONSTANT!
Apoi, desigur, ca în orice domeniu, și în cooking este la fel: practica este cea care ne face să devenim mai buni. Exersează ori de câte ori ai ocazia, aplică ceea ce ai învățat, experimentează fără teama de a greși – chiar și cei mai mari Chefi ajung nu ajung la rezultate spectaculoase decât experimentând și ajustând ceea ce nu s-a potrivit. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei ajunge să stăpânești mai bine tehnicile, rețetele, metodele de preparare, și cu atât mai mult vei căpăta experiență.

20181212