ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Antreuri și gustări
/ Frittata cu telemea, mărar și mazăre

Frittata cu telemea, mărar și mazăre

Mazărea, mărarul și telemeaua fac casă bună împreună în această omletă consistentă începută pe plită și finisată în cuptor.

Chef: Margot | Categorie: Gustare

Ingrediente:

- 4-6 ouă
- o lingură de smântână
- 150g de brânză teleme
- o ceapă verde
- o șalotă
- o legătură de mărar
- 100g de mazăre
- sare
- piper
- un cub de unt
- ulei

Frittata cu telemea, mărar și mazăre

Ingrediente:

- 4-6 ouă
- o lingură de smântână
- 150g de brânză teleme
- o ceapă verde
- o șalotă
- o legătură de mărar
- 100g de mazăre
- sare
- piper
- un cub de unt
- ulei

Frittata cu telemea, mărar și mazăre

Mod de preparare:

- Într-un bol, batem ouăle împreună cu lingura de smântână. În amestec sfărâmăm cu mâna aprox. 100g din cantitatea de telemea, păstrând restul de brânză pentru a o presăra deasupra, atunci când frittata va fi gata. Asezonăm cu sare și piper.

- Tocăm șalota și ceapa verde, pe care le punem într-o tigaie cu un firicel de ulei și un cub de unt. Le lăsăm, până când ceapa capătă o culoare intensă, apoi adăugăm amestecul de ou și, cu o lingură de lemn, începem să amestecăm, direcționând compoziția dinspre margini înspre centru. Adăugăm în tigaie mărarul tocat și mazărea, având grijă să presărăm atâtea boabe cât frittata să capete un aspect plăcut.

- După această etapă, mutăm tigaia în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, timp de 10 minute sau până se rumenește conform preferințelor personale. La final, scoatem frittata de la cuptor și o lăsăm aproximativ 5 minute să se odihnească, pentru a putea să o tăiem. Cu ajutorul cubului de unt folosit, ar trebui să se desprindă foarte ușor de pereții tigăii pe care am folosit-o. O răsturnăm pe un tocător sau pe o farfurie, dacă dorim, sfărâmăm peste ea restul de brânză rămasă sau o putem servi cu o salată proaspătă de roșii cherry tăiate în două.

20181212