ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Melcișori cu măsline

O rețetă foarte simplă, cu ingrediente la îndemână și care poate fi servită atât ca aperitiv cât și ca fel principal.

Chef: Nicolai | Categorie: Antreuri

Ingrediente:

- Un aluat foietaj
- O legatură ceapă verde
- 2 morcovi
- 300 g roșii cherry
- 140 g miere (2 linguri)
- 80 ml zeamă de lamâie
- 300 ml ulei de măsline
- 400 g măsline cu sâmburi
- 2 căței de usturoi
- Ouă
- Ridichi
- Oregano
- Cuburi de gheață

 

Melcișori cu măsline

Ingrediente:

- Un aluat foietaj
- O legatură ceapă verde
- 2 morcovi
- 300 g roșii cherry
- 140 g miere (2 linguri)
- 80 ml zeamă de lamâie
- 300 ml ulei de măsline
- 400 g măsline cu sâmburi
- 2 căței de usturoi
- Ouă
- Ridichi
- Oregano
- Cuburi de gheață

 

Melcișori cu măsline

Mod de preparare:

- Întotdeauna în bucătărie începem cu ce ne ocupă cel mai mult timp, așa că de această dată ne apucăm întâi să scoatem sâmburii măslinelor. Chiar dacă este puțin mai complicat, este preferabil să folosim măsline cu sâmburi deoarece astfel măslinele sunt mai ferme și își păstrează toată aroma.
- După ce am scos sâmburii, condimentăm cu oregano.
- Adăugăm puțin ulei de măsline și doi căței de usturoi tocați mărunt. Nu punem sare pentru că măslinele sunt deja sărate.
- Punem amestecul în cana de blender și mixăm până obținem o pastă.
- Turnăm pasta de măsline într-un vas și condimentăm cu piper proaspăt măcinat.
- Încingem cuptorul la 180 de grade.
- Întindem aluatul de foietaj și îl lăsăm întreg.
- Ungem aluatul cu gălbenuș de ou.
- Cu o lingură întindem pasta de măsline pe toată suprafața aluatului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere.
- Tăiem pe din două aluatul, apoi rulăm fiecare jumătate. Când rulăm, încercăm să ridicăm puțin aluatul, ca pasta de măsline să rămână în interior. Rulăm dintr-o parte până la jumătate, apoi din partea cealaltă și lipim marginea.
- Ungem ruloul cu gălbenuș de ou să aibă o culoare frumoasă.
- Tăiem fiecare rulou în bucăți de aproximativ 2 cm grosime. Punem bucățile în tavă cu secțiunea în sus, astfel încât să obținem niște melcișori.
- Punem la cuptor 20 min. la 180 de grade, apoi ne mai uităm la ei.
- Între timp pregătim vinaigrette pentru salată din ulei de măsline, miere și zeamă de lămâie.
- Apoi pregătim salata. Curățăm morcovii cu economul și tot cu economul îi tăiem fâșii subțiri.
- Tăiem ridichile rondele subțiri.
- Scalele de morcovi și rondelele de ridichi le păstrăm în apă rece cu cuburi de gheață, să rămână crocante.
- Tocăm și o legătură de ceapă verde.
- Scoatem legumele din apă și scurgem suplusul de apă pe șervețele. Punem legumele într-un bol, apoi adăugăm sosul vinaigrette.
- Când melcișorii s-au umflat și s-au rumenit, îi scoatem din cuptor.

20181212