ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Ouă în crustă crocantă

Ouă fierte, îmbrăcate într-un înveliș crocant din carne de curcan.

Chef: Margot | Categorie: Gustare

Ingrediente:

- 6 ouă
- 300 g carne de curcan tocată
- 1-2 căței de usturoi mărunțiți cu presa
- 1 ceapă mică, tocată
- ierburi aromatice uscate
- sare, piper
- 100g faina
- 150g de pesmet
- ulei pentru deep-fry

Ouă în crustă crocantă

Ingrediente:

- 6 ouă
- 300 g carne de curcan tocată
- 1-2 căței de usturoi mărunțiți cu presa
- 1 ceapă mică, tocată
- ierburi aromatice uscate
- sare, piper
- 100g faina
- 150g de pesmet
- ulei pentru deep-fry

Ouă în crustă crocantă

Mod de preparare:

- Punem apa la fiert, într-un vas. Când apa începe să fiarbă, scufundăm în ea 4 din cele 6 ouă, lăsându-le la fiert 6-7 minute pentru a obține galbenuș moale și mai mult (8-9 minute) pentru un galbenuș tare. Când timpul s-a scurs, le scoatem din vas și le mutăm într-un bol cu apă rece. Când putem să le manevrăm, curățăm ouăle de coajă.
- Într-un bol separat, batem cele două ouă rămase.
- Pregătim carnea în care vom înveli ouăle, amestecând-o cu ceapă tocată, usturoiul marunțit, ierburile aromatice și o asezonăm cu sare si piper.
- Luăm o cantitate de carne în palmă și o aplatizăm. În mijlocul ei asezăm oul, pe care il învelim cu grijă în mixul de carne. Îi dăm o formă frumoasă și il trecem, pe rând, prin faină, ou bătut și pesmet.
- Scufundăm ouăle invelite în carne într-un vas cu ulei încins, rumenindu-le timp de 7-8 minute sau până când capată culoarea dorită. Le scoatem pe hârtie absorbantă și le servim pe o farfurie, alături de mixul preferat de salată.

20181212