ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Ouă umplute

O modalitate gustoasă și interesantă de a folosi ouăle rămase după Paște.

Chef: Nicolai | Categorie: Antreu

Ingrediente:

- 8 ouă
- O lingură de pateu de ficat de porc
- Unt
- 6 fire de sparanghel

Pentru maioneza:
- 1 gălbenuș
- Zeamă de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- Muștar cu hrean
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- Piper

Ouă umplute

Ingrediente:

- 8 ouă
- O lingură de pateu de ficat de porc
- Unt
- 6 fire de sparanghel

Pentru maioneza:
- 1 gălbenuș
- Zeamă de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- Muștar cu hrean
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- Piper

Ouă umplute

Mod de preparare:

- Punem ouăle la fiert în apă cu un pic de sare.
- Peste gălbenuș punem zeama de la o jumătate de lămâie, sare, usturoi ras pe răzătoare, o linguriță de muștar, piper.
- Amestecăm cu o lingură de lemn.
- Adăugăm uleiul treptat, amestecând încontinuu, până se îngroasă.
- Adăugăm sare, piper după gust.
- În apa clocotită cu un pic de sare punem ouăle la fiert și le lăsăm 7 minute.
- Frecăm o lingură de pate de ficat cu o linguriță de unt.
- Adăugăm peste maioneză și amestecăm.
- Lăsăm la frigider pentru 20 minute.
- Într-o oală punem apa la fiert.
- Tăiem partea mai dură a sparanghelului și îl punem la fiert.
- Verificăm codița sparanghelului și când devine aproape transparentă îl putem scoate de la fiert și lăsăm să se evapore apa de pe el.
- Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline și o jumătate de linguriță de unt.
- Punem sparanghelul în tigaie, adăugăm sare și piper proaspăt.
- Între timp curățăm ouăle de coajă.
- Udăm lama cuțitului și tăiem ouăle în jumătăți, pe lungime.
- Peste jumătățile de ou adăugăm o lingură de maioneză preparată cu pate de ficat.
- Montăm pe farfurie 2 fire de sparanghel, două jumătăți de ou cu maioneză, adăugăm puțină sare și puțin piper roșu, pentru culoare.

20181212