ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Desert
/ Brioșe cu dovleac

Brioșe cu dovleac

Dovleacul copt îți trezește amintiri? Încearcă-l într-un răsfăț de weekend bun și pentru cei mari, dar și pentru cei mici: brioșe cu dovleac!

Chef: Margot | Categorie: Desert

Ingrediente:

- 115 g unt topit
- 200 g zahăr brun
- 75 ml lapte
- 1 ou
- 225g piure de dovleac
- 200g făină
- sare
- 2 lingurițe de praf de copt
- scorțișoară
- nucșoară

Brioșe cu dovleac

Ingrediente:

- 115 g unt topit
- 200 g zahăr brun
- 75 ml lapte
- 1 ou
- 225g piure de dovleac
- 200g făină
- sare
- 2 lingurițe de praf de copt
- scorțișoară
- nucșoară

Brioșe cu dovleac

Mod de preparare:

- Pentru această rețetă avem nevoie să pregătim înainte o cantitate de piure de dovleac. Putem face acest lucru astfel: tăiem un dovleac plăcintar pe din două, îi scobim mijlocul cu o lingură, îndepărtând semințele și îl punem la cuptor, presărând pe el puțin ulei.
- Îl lăsăm până când dovleacul se înmoaie și apoi, tot cu o lingură, adunăm miezul și îl zdrobim cu o furculiță sau îl mixăm în robotul de bucătărie până când devine piure.
- Îl putem păstra într-un borcan în frigider până când suntem gata să pregătim rețeta de brioșe, urmând pașii de mai jos:
- Într-un bol mixăm cu telul untul topit cu zahărul și laptele. Adăugăm oul și apoi piureul de dovleac
- Într-un alt bol amestecăm făina cu praful de copt, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir.
- Turnăm amestecul de făină peste cel din primul bol, cu ingredientele lichide.
- Din compoziția rezultată luăm o cantitate cu lingura și turnăm în formele speciale pentru brioșe, fără să le umplem complet.
- Trecem tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 15 minute.
- Când sunt gata, scoatem cu grija brioșele din formă și – dacă rezistăm – le lăsăm să se răcească înainte de a le savura. :)

20181212