ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Desert
/ Colțunași dulci

Colțunași dulci

Desertul perfect pentru mici și mari de Moș Nicolae - colțunașii dulci.

Chef: Nicolai | Categorie: Desert

Ingrediente:

1 pachet curmale
250 grame făină
200 grame unt 82% grăsime
1 praf de sare
2 linguri zahăr
1 păstaie de vanilie
Scorțișoară
2 mere
1 gălbenuș de ou
Câteva nuci
Cafea Selection
Puțină apă
Un praf de sare

Colțunași dulci

Ingrediente:

1 pachet curmale
250 grame făină
200 grame unt 82% grăsime
1 praf de sare
2 linguri zahăr
1 păstaie de vanilie
Scorțișoară
2 mere
1 gălbenuș de ou
Câteva nuci
Cafea Selection
Puțină apă
Un praf de sare

Colțunași dulci

Mod de preparare:

- Facem foietajul: punem făina în robotul de bucătărie cu untul rece și praful de sare
- După ce se omogenizează, adăugam și puțină apă și amestecăm pana se omogenizează
- Ingredientele se pot amesteca și cu telul clasic
- Cand compoziția e omogenizată complet adaugăm și puțin zahăr (1 lingură bună) și amestecăm din nou până se topește zahărul.
- Punem făina într-un bol și scoatem coca în el
- Amestecăm coca cu făina până se leagă complet
- O lăsăm să se odihnească la frigider, acoperită cu o folie de plastic
- Curățăm curmalele de sâmburi (1 pachet)
- Tocăm curmalele mărunt până se transforma într-o pastă
- Curățăm merele de coajă
- Tocăm merele în bucățele foarte mici
- Adăugăm merele tocate peste curmale
- Adăugăm un praf de scorțișoară, păstaia de vanilie curățată și un pic de zahăr
- Amestecăm foarte bine
- Tocăm 5-6 miezuri de nucă și adăugam peste umplutura cu curmale și mere
- Presărăm făină pe masă, întindem coca foarte bine
- Întindem coca și tăiem forme rotunde, cu un pahar sau castron mic
- Adăugam umplutura în fiecare colțunaș, legăm cu furculița pe margine
- Punem hârtie de copt în tavă și punem colțunașii
- Batem 2 gălbenușuri de ouă cu o pensula, adăugam un strop de apă și ungem colțunașii
- Presărăm zahărul peste colțunași și băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 20 - 25 de min.

20181212