ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Gogoși cu gem

Un desert care bucură pe oricine, de la mic la mare.

Chef: Nicolai | Categorie: Desert

Ingrediente:

- 300 ml apă minerală
- 500 g făină
- un cub de drojdie
- 30 g zahăr
- 20 g ulei
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- esență de rom
- coajă de lămâie
- 1 litru ulei
- Pentru prăjit - 1 litru ulei floarea soarelui
- Pentru decorat - zahăr pudră
- Pentru umplutură - gem sau dulceață

Gogoși cu gem

Ingrediente:

- 300 ml apă minerală
- 500 g făină
- un cub de drojdie
- 30 g zahăr
- 20 g ulei
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- esență de rom
- coajă de lămâie
- 1 litru ulei
- Pentru prăjit - 1 litru ulei floarea soarelui
- Pentru decorat - zahăr pudră
- Pentru umplutură - gem sau dulceață

Gogoși cu gem

Mod de preparare:

- Punem într-un malaxor drojdia cu puțină apă minerală, zahăr și un vârf de sare.
- Adăugăm treptat făina și apa minerală. Amestecăm totul la viteză mică.
- Adăugăm coaja de lâmâie.
- Turnăm treptat și uleiul și continuăm să amestecăm.
- Punem aluatul într-un castron pe care îl acoperim cu un șervet de bucătărie și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei până își triplează volumul.
- Pe un blat de bucătărie presărăm făină și întindem aluatul în grosime de maxim 1 cm
- Cu un pahar tăiem forme pe care le lăsăm la odihnit timp de 5 – 10 minute, pe o hârtie de pergament.
- Încingem uleiul și punem la prăjit formele tăiate în prealabil.
- Punem pe o farfurie șervețele pe care vom scoate gogoșile.
- O parte dintre gogoși le tăvălim prin zahăr pudră.
- Pentru a le umple cu gem sau dulceață, facem un con din hârtie de pergament, facem o incizie cu un cuțit pe partea laterală a gogoșii și umplem după gust.

20181212