ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Desert
/ Prăjitură cu griș și portocale

Prăjitură cu griș și portocale

Dulce, caldă și cu parfum de portocale, cum să-i reziști? Tre-bu-ie să te răsfeți cu ea!

Chef: Margot | Categorie: Desert

Ingrediente:

- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 g iaurt
- 100 ml suc de portocale
- 275 g griș
- 75 g migdale măcinate
- 7 g de praf de copt (1 linguriță)
- vanilie
- scorțișoară
- 1 ou
- Pentru sirop - 100 ml suc de portocale
- Pentru sirop - 100 g zahăr
- Pentru sirop - 2 sau3 linguri de apă

Prăjitură cu griș și portocale

Ingrediente:

- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 g iaurt
- 100 ml suc de portocale
- 275 g griș
- 75 g migdale măcinate
- 7 g de praf de copt (1 linguriță)
- vanilie
- scorțișoară
- 1 ou
- Pentru sirop - 100 ml suc de portocale
- Pentru sirop - 100 g zahăr
- Pentru sirop - 2 sau3 linguri de apă

Prăjitură cu griș și portocale

Mod de preparare:

- Într-un robot de bucătărie, sau într-un bol, amestecăm cu telul zahărul, uleiul, iaurtul și sucul de portocale.
- Adăugăm apoi grișul, făina de migdale, praful de copt, vanilia, scorțișoara și la sfârșit un ou.
- Turnăm amestecul într-o tavă cu fundul detașabil și unsă cu unt.
- Coacem totul la 180 grade timp de 35 minute.
- Imediat ce scoatem prăjitura de la cuptor, pregătim siropul, amestecând într-un vas, la foc mic, 100 g zahăr cu suc de portocale și puțină apă.
- Turnăm siropul peste prăjitura caldă și servim imediat, cu iaurt alături.

20181212