ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Desert
/ Ștrudel cu mere cu topping din cremă de brânză

Ștrudel cu mere cu topping din cremă de brânză

Un desert delicios, pe gustul copiilor.

Chef: Nicolai | Categorie: Desert

Ingrediente:

- Un aluat de foietaj
- 5 mere
- 50 g Unt
- 50 g Stafide
- 2 linguri de miere
- 50 g Zahăr tos
- Zahăr pudră (pentru pudrat foietajul)
- Cacao (pentru pudrat foietajul)
- Un gălbenuș de ou (pentru uns foietajul)
- Scorțișoară
- 4 bucăți Campus preparat de brânză cu fructe

Ștrudel cu mere cu topping din cremă de brânză

Ingrediente:

- Un aluat de foietaj
- 5 mere
- 50 g Unt
- 50 g Stafide
- 2 linguri de miere
- 50 g Zahăr tos
- Zahăr pudră (pentru pudrat foietajul)
- Cacao (pentru pudrat foietajul)
- Un gălbenuș de ou (pentru uns foietajul)
- Scorțișoară
- 4 bucăți Campus preparat de brânză cu fructe

Ștrudel cu mere cu topping din cremă de brânză

Mod de preparare:

- Curățăm merele cu economul.
- Punem zahărul tos într-o tigaie incinsă, la foc mare, și îl caramelizăm.
- Tăiem merele cubulețe și le adăugăm în tigaie, amestecăm astfel încât să nu se prindă. Adăugăm untul și 2 linguri de miere.
- Amestecăm și lăsăm 3-4 min. la foc mediu, să se confieze puțin merele. Punem și o lingură, două de stafide, apoi presărăm scorțișoara.
- Dăm focul mai mic, pentru că apa pe care o lasă merele trebuie să se evapore, iar compoziția să rămână caldă.
- De obicei, când pregătim caramelul, punem de la început zahărul împreună cu untul. Însă acum am pus întâi zahărul cu merele ca fructele să prindă culoare, iar aroma să fie mai intensă.
- Încingem cuptorul.
- În loc să folosim făină, presărăm pe suprafața de lucru zahăr pudră amestecat cu cacao, apoi punem foietajul peste. Întindem puțin aluatul de foietaj cu facaletul.
- Punem umplutura pe toată suprafața foietajului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere. Apoi rulăm ștrudelul și lipim capetele.
- Punem în tavă hârtie pergament și punem cu grijă ștrudelul în tavă, să nu se desprindă. Ar trebui să manevrăm ștrudelul destul de rapid, pentru că umplutura de mere înmoaie aluatul. Ungem ștrudelul cu galbenuș de ou.
- Lăsăm la cuptor aproximativ 30 min. la 180 grade.
- Când foietajul a crescut iar ștrudelul este frumos rumenit, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcorească.
- Servim ștrudelul însoțit de două tipuri de cremă Campus – desert cu brânză de vacă și aromă de fructe, aici am folosit căpșune și banane.

20181212