ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Desert
/ Tort din clătite

Tort din clătite

Clătitele românești cu smântână și gem de afine, altfel decât cum le știm

Chef: Margot | Categorie: Desert

Ingrediente:

- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 225-250g de făină
- 50g de zahăr
- 50g unt topit pentru uns tigaia
- Coajă de lămâie rasă (opțional)
- Semințele unei păstăi de vanilie (opțional)
- 250g smântână (pentru topping)
- 50g zahăr pudră
- Fructe de pădure

Tort din clătite

Ingrediente:

- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 225-250g de făină
- 50g de zahăr
- 50g unt topit pentru uns tigaia
- Coajă de lămâie rasă (opțional)
- Semințele unei păstăi de vanilie (opțional)
- 250g smântână (pentru topping)
- 50g zahăr pudră
- Fructe de pădure

Tort din clătite

Mod de preparare:

- Se pun toate ingredientele într-un blender și se mixează. Amestecul astfel obținut se lasă la frigider timp de minimum 30 de minute, pentru a obține clătite mai aerate. 

- Se încinge o tigaie pentru clătite, de preferat non-aderentă, se unge cu unt și în ea se toarnă un polonic din aluatul de clătite. Folosindu-ne de încheietura mâinii, cu mișcări circulare, răspândim aluatul pe toată suprafața tigăii. Lăsăm să se coacă pe o parte, apoi întoarcem pe partea cealaltă. 

- Așezăm clătitele făcute una peste cealaltă, intercalând între ele, pe rând, straturi de gem și de smântână. La sfârșit, amestecăm smântâna cu zahărul pudră și acoperim cu ea suprafața desertului. Folosim, pentru decor, câteva fructe de pădure. Tăiem felii deliciul de clătite în straturi, la fel ca pe un tort. Savurăm cu poftă. 

20181212