ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Balotină cu ciuperci

Rulada din carne albă de curcan și umplutură de ciuperci se potrivește parcă cel mai bine în weekend cu o garnitură de cartofi rumeniți și bacon.

Chef: Nicolai | Categorie: Fel Principal

Ingrediente:

- O pulpă superioară de curcan (150 g/ persoană)
- 50 g/ persoană bacon nefeliat
- 2 ciuperci/ persoană
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de smântână
- 1 cartof mediu/ persoană
- 50 mL vin alb
- O legatură de pătrunjel
- Ulei de măsline
- Rozmarin
- Sare, piper

Balotină cu ciuperci

Ingrediente:

- O pulpă superioară de curcan (150 g/ persoană)
- 50 g/ persoană bacon nefeliat
- 2 ciuperci/ persoană
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de smântână
- 1 cartof mediu/ persoană
- 50 mL vin alb
- O legatură de pătrunjel
- Ulei de măsline
- Rozmarin
- Sare, piper

Balotină cu ciuperci

Mod de preparare:

- Punem apa la fiert în 2 oale diferite, una pentru balotină, cealaltă pentru cartofi.
- Punem cartofii cu tot cu coajă la fiert, în apă cu sare, când apa este încă rece.
- Cât timp fierb cartofii, pregătim umplutura pentru ruladă.
- Tocăm 2 cepe.
- Curățăm usturoiul, îl presăm cu cuțitul, apoi îl tocăm mărunt.
- Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline călim ceapa și usturoiul.
- Tăiem ciupercile în sferturi, cu tot cu picior, apoi le punem și pe ele în tigaie.
- Condimentăm cu sare și piper și turnăm puțin vin alb, pentru aromă.
- Tăiem baconul pe lungime în felii a cate 1 cm grosime, apoi în bucățele tot de 1 cm grosime
- Când ciupercile sunt gata, luăm tigaia de pe foc și le lăsăm să se odihnească.
- Tocăm o legătură de pătrunjel, mai precis frunzele, iar codițele le putem păstra pentru o supă.
- Punem patrunjelul peste ciuperci și le mai lăsăm deoparte aprox. 5 minute, apoi le mixăm în blender.
- Tăiem pulpa de curcan astfel încât să obținem 2 bucăți subtiri, însă destul de late încât să le putem rula. Folosim pulpă superioară de curcan pentru că avem texturi și gusturi diferite într-o singură bucată de carne, iar acestea sunt potentate de aromele combinate în umplutură.
- Asezam fiecare bucată de carne de curcan pe o folie de plastic.
- Punem amestecul de ciuperci în blender și îl mixăm bine.
- Adăugăm smântână grasă.
- Mixăm în continuare până obținem o pastă omogenă și consistentă. Dacă amestecul este prea lichid, atunci îl punem puțin într-o tigaie la foc mare și amestecăm cu grijă să nu se lipească, până se îngroașă. Lăsăm umplutura de ciuperci să se răcească.
- Condimentăm carnea cu sare și piper.
- Cu o linguriță punem umplutura de ciuperci pe carnea de curcan.
- Cu ajutorul foliei de plastic, rulăm carnea fără să presăm, apoi fixăm bine folia să fim siguri că nu se desprinde în timpul fierberii.
- Punem balotinele în apă la fiert timp de max. 20 min.
- Scoatem cartofii din oală și îi lăsăm pe un șervețel, să absoarbă surplusul de apă.
- Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline, apoi adăugăm baconul și îl lăsăm timp de 1-2 min. fără să îl deranjăm. Așa va prinde o culoare frumoasă. Îl intoarcem pe toate părțile, să se coloreze uniform.
- Cartofii, cu tot cu coajă, îi tăiem în 8 și, cât sunt încă fierbinți, îi punem în tigaie, peste bacon.
- Condimentăm cu sare, piper și rozmarin.
- Îi lăsăm aprox. 4-5 min. în tigaie la foc mare, să se îmbine aromele, până ce cartofii prind puțină crustă.
- Când au trecut cele 20 de min., scoatem balotina și îndepărtăm folia de plastic.
- Prăjim puțin balotina în tigaie, până se rumenește.
- Condimentăm cu sare și piper, apoi suntem gata pentru servit.
- Asezam cartofii cu bacon pe o farfurie.
- Tăiem balotina în două, pe oblic, și o așezăm peste cartofi.
- Decorăm cu o crenguță de rozmarin.

20181212