ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Fel principal
/ Cartofi dulci cu piept de pui

Cartofi dulci cu piept de pui

Prânzul perfect pentru micii sportivi. Și nu numai!

Chef: Nicolai | Categorie: Fel Principal

Ingrediente:

- 5 cartofi dulci
- Ulei de măsline San Fabio
- Cimbru
- Rozmarin
- 1 căpățână de usturoi
- 500 g piept de pui Hanul Boieresc
- Sare
- Piper
- 1 lămâie
- 3 cepe
- Unt
- Prosciutto Crudo San Fabio
- Grana Padano San Fabio
- 150 g iaurt
- Mărar proaspăt

Piept de pui cu cartofi wedges

Ingrediente:

- 5 cartofi dulci
- Ulei de măsline San Fabio
- Cimbru
- Rozmarin
- 1 căpățână de usturoi
- 500 g piept de pui Hanul Boieresc
- Sare
- Piper
- 1 lămâie
- 3 cepe
- Unt
- Prosciutto Crudo San Fabio
- Grana Padano San Fabio
- 150 g iaurt
- Mărar proaspăt

Piept de pui cu cartofi wedges

Mod de preparare:

- Spălăm cartofii dulci.
- Îi punem întregi într-un vas termorezistent
- Adăugăm puțin ulei de măsline San Fabio
- Condimentăm cu cimbru și rozmarin
- Zdrobim 4-5 căței de usturoi și îi punem lângă cartofi
- Punem cartofii la cuptor timp de 20 min.
- Condimentăm pieptul de pui cu sare și piper
- Adăugăm puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie
- Zdrobim câtiva căței de usturoi și îi punem peste pui
- Lăsăm puiul puțin la macerat, la temperatura camerei
- Tăiem ceapa julienne
- Încingem puțin ulei într-o tigaie
- Punem ceapa la călit
- Adăugăm un cățel de usturoi întreg
- Adăugăm puțină apă peste ceapă
- Condimentăm cu sare și piper
- Adăugăm puțin unt
- Adăugăm peste ceapa călită prosciutto crudo San Fabio rupt în fâșii
- Scoatem cățelul de usturoi din tigaie
- Scoatem ceapa într-un bol.
- Scoatem cartofii de la cuptor și îi tăiem în sferturi.
- În aceeași tigaie adăugăm puțin ulei.
- Punem cartofii în tigaie și mai adăugăm puțin ulei
- Condimentăm cu verdeață, sare și piper
- Adăugăm un cățel de usturoi zdrobit peste cartofi
- Scoatem cartofii pe o farfurie
- Într-o tigaie încingem puțin ulei
- Punem pieptul de pui în tigaie
- Adăugăm puțin unt în tigaie
- Scoatem puiul din tigaie și punem din nou cartofii
- Punem peste cartofi amestecul de ceapă și prosciutto
- Radem Grana Padano San Fabio deasupra
- Punem la cuptor 1 -2 minute ca să se topească brânza
- Amestecăm iaurtul cu puțin mărar
- Adăugăm zeamă de lamâie
- Condimentăm cu sare și piper
- Adăugăm ulei de măsline
- Peste cartofii scoși de la cuptor adăugăm câteva felii de pui
- Adăugăm și o jumătate de lămâie

20181212