ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Fel principal
/ Cartofi umpluți cu salam

Cartofi umpluți cu salam

Un preparat gustos, care poate fi servit atât ca fel principal, cât și garnitură.

Chef: Nicolai | Categorie: Fel Principal

Ingrediente:

- 2 cartofi mărișori/ persoană
- 200 g salam feliat (50 g / persoană)
- 140 g brânză topită (2 triunghiuri/persoană)
- 100 g Cașcaval
- 200 g Iaurt
- O salată verde
- 3 căței de usturoi
- 2 buc. ceapă verde
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline

Cartofi umpluți cu salam

Ingrediente:

- 2 cartofi mărișori/ persoană
- 200 g salam feliat (50 g / persoană)
- 140 g brânză topită (2 triunghiuri/persoană)
- 100 g Cașcaval
- 200 g Iaurt
- O salată verde
- 3 căței de usturoi
- 2 buc. ceapă verde
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline

Cartofi umpluți cu salam

Mod de preparare:

- Spălăm bine cartofii și îi punem întregi la cuptor, cu tot cu coajă astfel încât să păstreze toată aroma, timp de 50 min. la 180 grade. Cât timp se coc cartofii, pregătim umplutura.
- Tocăm salamul feliat în bucăți mai măricele, pe care le punem într-un bol și le dezlipim unele de altele.
- Adăugăm brânza topită, o ceapă verde toccata mărunt și cașcaval ras pe răzătoarea mică. Condimentăm cu sare și piper, apoi amestecăm bine ingredientele.
- Pregătim și un dressing de salată din 200 g de iaurt, pe care îl punem într-un bol și amestecăm, astfel iaurtul va avea o consistență cremoasă.
- Tocăm foarte fin o ceapă verde, atât parta alba cât și cozile verzi, însă evităm partea de mijloc, pentru că este mai tare.
- Tăiem tot foarte fin și 2 căței de usturoi, apoi amestecăm ceapa și usturoiul cu iaurtul. Condimentăm cu sare și piper, punem și puțin ulei de măsline, apoi amestecăm.
- Când s-au înmuiat cartofii înseamnă că sunt gata, așa că îi scoatem din cuptor. Îi tăiem jumătăți, pe lungime, și udăm cuțitul să nu se lipească.
- Cu o linguriță scobim miezul cartofilor, până obținem un fel de bărcuțe din cartof, iar miezul fierbinte îl adăugăm în compoziția de umplutură și amestecăm bine.
- Umplem bărcuțele de cartof cu compoziția pe bază de salam. Punem destul de multă umplutură, astfel încât jumătățile de cartof umplute să aibă dimensiunea unui cartof întreg.
- Așezăm cartofii umpluți în tavă și radem cașcaval pe deasupra. Lăsăm la cuptor aprox. 10 min. la 180 grade, până se topește cașcavalul.
- Între timp pregătim salata. O spălăm bine, tăiem frunzele în sferturi și le punem într-un bol mare, să putem amesteca bine. - Adăugăm dressingul de iaurt, condimentăm cu sare și piper, punem și puțin ulei de măsline.
- Când sunt gata cartofii, ne putem pregăti pentru servire. Punem salată într-un bol, așeyăm cartofii peste salată și decorăm cu cozi de ceapă verde tocate fin.

20181212