ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Fel principal
/ Mic-dejun cu ou moale și ciuperci

Mic-dejun cu ou moale și ciuperci

Un mic dejun lejer și consistent în acelașI timp

Chef: Nicolai | Categorie: Fel principal

Ingrediente:

- 200 g Ciuperci
- 3 Oua
- Ulei de măsline
- Pesmet sau pâine toast
- Usturoi
- 250 ml smântână lichidă
- Pătrunjel proaspăt
- Alune de pădure

Mic-dejun cu ou moale și ciuperci

Ingrediente:

- 200 g Ciuperci
- 3 Oua
- Ulei de măsline
- Pesmet sau pâine toast
- Usturoi
- 250 ml smântână lichidă
- Pătrunjel proaspăt
- Alune de pădure

Mic-dejun cu ou moale și ciuperci

Mod de preparare:

- Tăiem marginile feliilor de toast.
- Punem pâinea în blender.
- Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline
- Punem pâinea și o prăjim puțin în ulei.
- Condimentăm cu sare și piper.
- Scoatem pesmetul prăjit pe un șervet de bucătărie.
- Tocăm ceapa.
- Punem ulei la încins într-o tigaie.
- Punem ceapa la călit.
- Tăiem cozile ciupercilor și le mărunțim, apoi le punem la călit peste ceapă.
- Adăugăm puțin pătrunjel.
- Condimentăm cu sare și piper.
- Turnăm smântâna lichidă.
- Tăiem ciupercile în cubulețe.
- Le punem la călit într-o oală în care am încins puțin ulei.
- Condimentăm cu sare.
- Turnăm zeama de la ciupercile cubulețe călite peste amestecul de ciuperci, ceapă și smântână.
- Punem ciupercile cubulețe într-o tigaie și le călim în continuare cu un cățel de usturoi sfărâmat.
- Sfărâmăm alunele și le prăjim puțin.
- Amestecăm alunele cu pesmetul.
- Luăm sosul de pe foc și îl lăsăm să se răcească.
- Punem sosul în blender.
- Fierbem ouăle la fiert timp de 4-5 minute cât să rămână gălbenușul moale.
- Tăiem partea de sus de la ou și îl punem în forma de ou.
- Punem alături crema de ciuperci și bucăți de ciuperci călite.
- Presărăm pesmetul amestecat cu alune.
- Ornăm cu câteva frunze de pătrunjel.

20181212