ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Fel principal
/ Colțunași cu brânză și urzici

Coltunasi cu branza si urzici

O rețetă cu aromă de primăvară

Chef: Nicolai | Categorie: Fel Principal

Ingrediente:

- Urzici
- Usturoi verde
- O ceapă roșie
- 400 g telemea de vacă
- 50 g nucă
- 5 ouă
- 50 ml lapte
- 300 g făină
- Supă de pui
- Grana Padano

Colțunași umpluți cu brânză

Ingrediente:

- Urzici
- Usturoi verde
- O ceapă roșie
- 400 g telemea de vacă
- 50 g nucă
- 5 ouă
- 50 ml lapte
- 300 g făină
- Supă de pui
- Grana Padano

Colțunași umpluți cu brânză

Mod de preparare:

- Spălăm urzicile în mai multe ape.
- Le curățăm de rădăcini.
- Tocăm usturoiul mărunt.
- Tocăm mărunt o jumătate de ceapă.
- Mărunțim nuca.
- Amestecăm brânza cu nucă.
- Adăugăm un gălbenuș peste amestecul de brânză cu nucă și amestecăm bine.
- Călim ceapa cu jumătate din usturoiul mărunțit.
- Stingem cu puțină supă de pui.
- Punem apă la fiert.
- Când apa a fiert, adăugăm urzicile și restul de usturoi.
- Adăugăm puțină sare peste ceapa și usturoiul călite.
- Strecurăm urzicile și le spălăm cu apă rece.
- Mărunțim urzicile și le adăugăm în tigaie, peste ceapa și usturoiul călite,
- Adăugăm puțin lapte.
- Amestecăm făina cu 3 ouă și sare.
- Frământăm bine.
- Adăugăm puțină apă și continuăm să frământăm.
- Presărăm puțină făină pe blat și întindem aluatul cu sucitorul.
- Amestecăm un gălbenuș cu puțină apă.
- Decupăm foaia cu ajutorul unui pahar.
- Nivelăm formele decupate cu sucitorul.
- Cu o linguriță umplem formele cu amestecul de brânză,
- Le închidem și le sigilăm cu ajutorul furculiței.
- Le punem într-o oală cu apă clocotită.
- Scoatem colțunașii și îi punem peste amestecul de urzici.
- Adăugăm puțină supă de pui.
- Păstrăm pe foc 2-3 minute.
- Punem pe o farfurie câțiva colțunași.
- Condimentăm cu sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat.
- Presărăm Grana Padano ras.
- Picurăm puțin ulei de măsline.

20181212