ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Fel principal
/ Curcan la cuptor de sărbători

Curcan la cuptor de sărbători

O rețetă gustoasă și aromată perfectă pentru un Crăciun de vis

Chef: Nicolai | Categorie: Fel Principal

Ingrediente:

1 Curcan
200 grame cuscus
200 grame unt
Ierburi uscate
1 pungă fructe confiate - smochine
2 pachete bacon
Nucă
Miere
Salvie
5-6 căței de usturoi
2 Morcovi
Curcuma
2 mere
Ulei de măsline

Curcan umplut cu garnitură de morcovi și curcuma

Ingrediente:

1 Curcan
200 grame cuscus
200 grame unt
Ierburi uscate
1 pungă fructe confiate - smochine
2 pachete bacon
Nucă
Miere
Salvie
5-6 căței de usturoi
2 Morcovi
Curcuma
2 mere
Ulei de măsline

Curcan umplut cu garnitură de morcovi și curcuma

Mod de preparare:

- Într-un castron punem cuscusul și putin ulei de măsline și frecam până fiecare bob este atins de uleiul de măsline
- Punem puțina apă rece peste cuscus cât să treaca un deget peste, adaugăm puțină sare și lăsăm la hidratat
- Tocăm smochinele
- Tăiem bucățele mici merele cu tot cu coajă
- Tăiem bucăți baconul
- Tocăm 5 căței de usturoi
- Tocăm pătrunjel
- Tocăm 6-7 frunze de salvie
- În castronul cu cuscus adaugăm baconul, merele, smochinele, pătrunjelul tocat, cățeii de usturoi, salvia tocată și puțină miere.
- Condimentam cu sare, ierburi uscate și ulei de măsline
- Amestecăm bine umplutura cu cuscus
- Umplem curcanul cu umplutura și închidem cu bețe de frigărui
- Punem bucăți de morcov în tavă pe lângă curcan ca să-l fixăm
- Ungem cu unt curcanul, punem sare și ierburi aromate
- Îl băgăm la cuptor pentru 2 ore și jumătate - 3
- Curățăm o ceapă și-o tăiem pe jumătate
- Călim ceapa în uleiul încins
- Curățăm 6-8 morcovi și-i tăiem în jumătăți
- Într-o tigaie, călim morcovii
- După ce se rumenesc un pic, adăugăm curcuma, 2-3 foi de dafin și un praf de condimente arăbești
- Adăugăm usturoiul și imediat apa, sare și piper
- Adăugam și 2-3 felii de unt
- Amestecăm bine, punem capacul și lăsăm la foc mic (mai mic de jumătate din intensitate) timp de 30 de min
- Treptat, puțin câte puțin adăugam apa și vin alb în tava cu curcanul
- Scoatem umplura pe porții și o punem pe farfurie împreună cu bucăți de carne din curcan și sos din legume și din tava.

20181212