ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Fasole cu plăcinte

Rețeta perfectă de post există - iahnie de fasole cu plăcinte ca în Maramureș.

Chef: Nicolai | Categorie: Fel Principal

Ingrediente:

200 gr făină
Apă
Sare
Zahăr
Drojdie
Ulei de floarea soarelui
Fasole
3 cepe
Suc de roșii
Foi de dafin
Cimbru

Iahnie de fasole cu plăcinte

Ingrediente:

200 gr făină
Apă
Sare
Zahăr
Drojdie
Ulei de floarea soarelui
Fasole
3 cepe
Suc de roșii
Foi de dafin
Cimbru

Iahnie de fasole cu plăcinte

Mod de preparare:

- Lăsăm fasolea să se înmoaie cca 30 de minute
- După, o lăsăm să fiarbă cam 1 oră
- Când este aproape gata, adăugăm o ceapă întreagă curățată în prealabil
- Adaugăm în fasole și un morcov
- Drojdia trebuie să fie dizolvată în apă caldă că să ajute aluatul să crească mai repede
- Facem un cuib de făină
- Adăugăm sare și zahăr
- Adăugăm drojdia dizolvată în apa călduță
- Lăsăm putin să se activeze drojdia
- Tăiem mărunt 2 cepe
- Punem ulei în tigaie și adăugăm ceapa
- Între timp, frământăm aluatul
- Adăugăm puțin ulei de floarea soarelui
- Când aluatul este gata frământat, îl lăsăm să crească 30 de minute
- Adăugăm peste ceapa călită sucul de roșii, 2 foi de dafin și un praf de cimbru
- Adăugăm sare, piper și un pic de apă
- Din oala cu fasole scoatem ceapa si morcovul și adăugăm fasolea peste sosul cu ceapa călită
- Adăugăm apă și lăsăm să fiarbă
- Pregătim plăcintele folosind aluatul
- După ce le dăm forma, le lăsăm să mai crească puțin
- Le prăjim în tigaia încinsă, în ulei de floarea soarelui
- Când fasolea scade și are un sos gros, înseamnă că este gata
- Spargem o ceapă, adăugăm sare și o punem într-un castron cu puțin ulei

20181212