ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Fel principal
/ Friptură de porc pentru Revelion

Friptură de porc pentru Revelion

O rețetă numai bună de Revelion, cu un gust impresionant! Porc la cuptor și tartă cu telemea și vinete, pregătite cu drag de Nicolai Tand.

Chef: Nicolai | Categorie: Fel Principal

Ingrediente:

3 kg cotlet de porc fără os
200 gr caise deshidratate
Untură
Sfoară de legat
1 căpățână de usturoi
Cimbru
Salvie
1 pahar/ două vin alb
2 morcovi
500 gr Telemea
250 gr. făină
5 Ouă
1 vânătă
500 grame smântână pentru gătit
3 cepe
10 - 15 măsline verzi fără sâmburi

Friptură de porc pentru Revelion

Ingrediente:

3 kg cotlet de porc fără os
200 gr caise deshidratate
Untură
Sfoară de legat
1 căpățână de usturoi
Cimbru
Salvie
1 pahar/ două vin alb
2 morcovi
500 gr Telemea
250 gr. făină
5 Ouă
1 vânătă
500 grame smântână pentru gătit
3 cepe
10 - 15 măsline verzi fără sâmburi

Friptură de porc pentru Revelion

Mod de preparare:

- Legăm carnea cu caisele confiate
- Tăiem morcovul și-l aruncăm în tavă
- Tăiem ceapa și o aruncăm în tavă
- Strivim 5 căței de usturoi necurățați și îi punem în tavă
- Punem și câteva fire de pătrunjel
- Tăiem caisele care au rămas și le aruncăm în tavă
- Punem 1 pahar de vin peste legume, cimbru, sare grunjoasă și puțină apă
- Punem carnea peste legume
- Adăugăm lângă caisele confiate câte o frunză de salvie
- Ungem carnea cu untură în partea cu caisele și salvia
- Adăugăm sare și piper
- Băgăm la cuptor la 180 grade pentru 1 oră
- Tăiem vinetele cubulețe, fără să le curățăm și le călim în tigaie
- Tăiem jumătate de ceapă, în bucăți mai mari și o călim cu puțină apă, după ce călim vinetele, până devine transparentă
- Punem la scurs ceapa și vinetele pe un șervețel
- Amestecăm 250 gr făina, sare și 100 gr unt rece și facem aluatul pentru tartă
- Scoatem rotiul din cuptor și îl ungem cu zeama din tavă
- Acoperim tava în care este rotiul cu folie de aluminiu și-l băgăm din nou la cuptor
- Întindem aluatul pe hârtie pergament
- Punem aluatul cu tot cu hârtia pergament într-o tavă rotundă
- Amestecăm 3 ouă și 2 gălbenușuri cu sare, piper și smântănă lichidă
- Adăugăm măslinele
- Înțepăm aluatul din tavă cu furculița
- Tăiem brânza bucățele și o aruncăm în amestecul cu ou
- Adăugăm în tot amestecul vinetele și ceapa
- Condimentăm
- Amestecul cu legume, ou și brânză îl răsturnăm în tava cu aluatul
- Întindem umplura peste tot în tavă
- Băgăm la cuptor în jur de 25 de min
- Punem puțin unt într-o tigaie
- Tăiem jumătate de ceapă mărunt
- Punem ceapa la călit, adăugăm 2 caței de usturoi și un buchețel de salvie și le lăsăm să se înmoaie în unt
- Adăugăm un pic de oțet și lăsăm să se evapore puțin
- Adăugăm vin și lăsăm să se fiarbă puțin la foc mic
- Punem zeama din tavă peste sosul din tigaie
- Adăugăm în sos sare și piper – le mai lăsăm puțin să fiarbă și le oprim
- Așezăm carnea pe platou și adăugăm sosul din tigaie peste toată carnea
- Scoatem tarta din formă și o așezăm pe platou
- Deschidem șampania și ne veselim

20181212