ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Fel principal
/ Pârjoale cu maioneză și chipsuri

Pârjoale cu maioneză și chipsuri

O rețetă tradițională, din zona Maramureșului

Chef: Nicolai | Categorie: Fel Principal

Ingrediente:

- 500 gr. carne de porc tocată
- 5 cepe
- 200 ml lapte
- 6-7 felii de pâine
- 5 ouă
- 3-4 cartofi
- Muștar
- Chili sau hrean
- Pesmet

Pârjoale cu maioneză picantă

Ingrediente:

- 500 gr. carne de porc tocată
- 5 cepe
- 200 ml lapte
- 6-7 felii de pâine
- 5 ouă
- 3-4 cartofi
- Muștar
- Chili sau hrean
- Pesmet

Pârjoale cu maioneză picantă

Mod de preparare:

- Punem feliile de pâine la înmuiat în lapte
- Tăiem ceapa mărunt
- Amestecăm ceapa tăiată mărunt cu carnea tocată
- Adăugăm 2 ouă, sare, piper și pâinea înmuiată în lapte
- Când avem amestecul gata, începem să formăm pârjoalele cât mai plate
- Într-un castron spargem un ou întreg, adăugăm un strop de apă, sare și piper
- Dăm prin ou și prin pesmet fiecare pârjoală, după care le prăjim în tigaia cu uleiul încins
- Curățăm cartofii, îi tăiem felii subțiri și îi punem în apă
- Lăsăm cartofii în apă pentru jumătate de oră
- Scurgem cartofii și îi prăjim
- Îi scoatem într-un castron cu șervețele să se scurgă de ulei și adăugăm sare
- Fierbem un ou pentru maioneză și folosim doar gălbenușul
- Într-un castron punem gălbenușul fiert, alături de unul crud
- Adăugăm sare, piper. muștar și zeamă de lămâie
- Adăugăm ulei constant și amestecăm până obținem cantitatea dorită
- Pentru ca maioneza să fie picantă adăugăm chilli sau hrean

20181212