ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Roșii umplute

O rețetă simplă, gustoasă, rapid de preparat, numai bună pentru mesele de weekend în familie.

Chef: Nicolai | Categorie: Fel Principal

Ingrediente:

- Carne de porc lucru: 500 g
- Roșii cu codiță verde, o roșie/ persoană
- Un pachet de unt
- Paste 250 g
- 6 felii bacon
- O lingură amestec ierburi uscate (rozmarin, oregano, cimbru)
- 3 căței de usturoi
- O ceapă
- Un ou
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper proaspăt măcinat

Roșii umplute

Ingrediente:

- Carne de porc lucru: 500 g
- Roșii cu codiță verde, o roșie/ persoană
- Un pachet de unt
- Paste 250 g
- 6 felii bacon
- O lingură amestec ierburi uscate (rozmarin, oregano, cimbru)
- 3 căței de usturoi
- O ceapă
- Un ou
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper proaspăt măcinat

Roșii umplute

Mod de preparare:

- Tocăm carnea de lucru.
- Tăiem căpăcelul roșiilor, și le lăsăm deoparte.
- Scobim miezul roșiilor, scoatem semințele si scurgem zeama într-un bol. Pastrăm tot conținutul. Folosim un cuțit și avem mare grijă să nu rupem roșia.
- Tocăm ceapa cât mai marunt. Pentru că nu o vom căli înainte, este important ca ceapa să fie tăiată cât mai fin posibil.
- Amestecăm carnea cu ceapa tocată.
- Presăm 3 catei de usturoi și apoi îi tocăm mărunt.
- Amestecăm usturoiul tocat cu carnea.
- Adăugăm o lingură de ierburi uscate (cimbru, rozmarin și oregano amestecate).
- Condimentăm cu sare și piper.
- Tocăm și pulpa de roșii, pe care o amestecăm cu carnea. Folosim toată zeama de la roșii, astfel compoziția va fi mai suculentă.
- Adăugăm un ou crud să lege compoziția.
- Amestecăm compoziția cu mâna, vom simți astfel mai bine texturile.
- Gustăm compoziția, să fie condimentată, după gust.
- Punem feliile subțiri de bacon în roșiile scobite și formăm un fel de cuib pentru umplutura de carne.
- Încingem cuptorul
- Umplem cu vârf roșiile cu amestecul de carne.
- Punem la loc căpăcelul pe fiecare roșie umplută.
- Decupăm cu grijă baza fiecărei roșii, ca să nu se răstoarne, apoi așezăm roșiile în tavă.
- Turnăm peste roșii puțin ulei de măsline.
- Condimentăm cu sare și piper.
- Le punem la cuptor și le lăsăm timp de 30 min. la 180 grade.
- Când mai avem cam 10 min. din timpul de coacere a roșiilor, pregătim pastele.
- Punem apa la fiert cu o mână bună de sare grunjoasă.
- Ca pastele să nu se lipească, este important sa avem multă apă și să amestecăm puțin la început, să nu se prindă de fundul oalei. Nu trebuie să ne facem griji că am pus prea multă sare, pastele vor absorbi doar câtă au nevoie.
- Verificăm timpul de fierbere pe ambalajul produsului.
- Când pastele s-au fiert, scurgem apa și le punem într-un vas adânc.
- Adăugăm un sfert de pachet de unt și condimentăm cu sare și piper.
- Amestecăm bine.
- Când roșiile sunt gata, le scoatem din cuptor.
- Pregătim farfuriile pentru servire. Punem pastele în boluri, iar peste ele așezăm câte o roșie.
- Adăugăm și sosul lăsat de roșii în tavă.

20181212