ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Fel principal
/ Rulouri cu spanac și brânză de vaci

Rulouri cu spanac și brânză de vaci

O combinație clasică de spanac și brânză, în care inspirația italiană se întâlnește cu cea românească.

Chef: Margot | Categorie: Fel Principal

Ingrediente:

- 8 foi de lasagna
- 500g de spanac
- 300 g de brânză de vaci
- nucșoară
- usturoi
- sare
- piper
- passata de roșii
- cașcaval românesc
- ulei de măsline
- frunze de busuioc

Rulouri cu spanac și brânză de vaci

Ingrediente:

- 8 foi de lasagna
- 500g de spanac
- 300 g de brânză de vaci
- nucșoară
- usturoi
- sare
- piper
- passata de roșii
- cașcaval românesc
- ulei de măsline
- frunze de busuioc

Rulouri cu spanac și brânză de vaci

Mod de preparare:

- Foile de lasagna se pun la fiert în apă cu sare și se fierb 3-5 minute sau până când devin al dente. După aceea, se scot într-un bol cu apă rece și câteva cuburi de gheață pentru a nu se lipi între ele.
- Spanacul se spală și se toacă, daca este proaspăt. Însă dacă nu e în sezon, se poate folosi și spanac congelat.
- Într-o tigaie, se încinge puțin ulei de măsline și se pune spanacul, împreună cu unul-doi căței de usturoi mărunțiți, sare, piper și un praf de nucșoară pentru aromă.
- După ce s-a înmuiat spanacul, se scoate într-o sită și se scurge foarte bine de apă, apoi se amestecă într-un bol cu câteva linguri din brânza de vaci, până ce compoziția capătă consistența dorită. Se lasă puțin să se răcească.
- Între timp, passata se pune într-un vas la încălzit împreună cu puțin usturoi mărunțit, sare și piper.
- Foile de lasagna se scot din apă. Peste ele se pune, cu lingura, o cantitate potrivită din amestecul de spanac, apoi se rulează foile, formându-se rulouri. Se taie în bucăți, apoi se așază circular într-un vas în care am turnat puțin ulei de măsline și sos de roșii. Se presară peste ele cașcaval românesc dat pe răzătoare.
- Vasul se trece la cuptor, până când cașcavalul se rumenește puțin. Si pentru ca busuiocul nu-i bun doar de pusa sub perna :), putem servi rulourile calde presarand peste ele cateva frunze proaspete de busuioc.

20181212