ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

ȘTIE CE NE PLACE

OFERTE

Vino să descoperi ofertele acestei săptămâni!

SORTIMENT

Încearcă produsele PENNY Market! Știm ce îți place, așa că hai în magazin!

PENNY CARD

Noi, cei de la PENNY, știm cât de mult contează pentru tine o experiență placută la cumpărături.

NOUTĂȚI

Află toate noutățile PENNY Market!

REȚETE

PENNY Market. Locul în care îți găsești inspirația!

Acasă
/
Rețete
/
Rețete
/
Fel principal
/ Souvlaki, frigărui în stil grecesc

Souvlaki, frigărui în stil grecesc

O desfătare grecească pregătită însă cu ceafă de porc românească.

Chef: Margot | Categorie: Fel principal

Ingrediente:

- 800 g ceafă de porc marinată
- o lămâie
- ulei de măsline
- oregano uscat
- sare, piper
- 200 g iaurt sau smântână
- 1-2 căței de usturoi mărunțiți cu presa
- 1 castravete
- ulei de măsline
- cartofi pentru copt
- pită și legume proaspete pentru servit

Souvlaki, frigărui în stil grecesc

Ingrediente:

- 800 g ceafă de porc marinată
- o lămâie
- ulei de măsline
- oregano uscat
- sare, piper
- 200 g iaurt sau smântână
- 1-2 căței de usturoi mărunțiți cu presa
- 1 castravete
- ulei de măsline
- cartofi pentru copt
- pită și legume proaspete pentru servit

Souvlaki, frigărui în stil grecesc

Mod de preparare:

- Pentru că la Penny am găsit ceafă de porc deja marinată, nu ne rămâne decât să o tăiem cubulețe, pe care să le inșirăm pe tepușe de metal, formând astfel frigăruile.
- Așezăm souvlaki într-o tavă cu hârtie de copt, lângă care punem și cartofii tocați, iar printre ei, crenguțe de rozmarin. Stropim frigăruile cu zeamă de lămâie, asezonăm totul cu sare și piper, și turnăm peste cartofi și frigărui câte un firicel de ulei de măsline.
- Dăm tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade timp de 30 de minute, sau până când se rumenesc exact atât cât dorim. La jumătatea timpului, întoarcem frigăruile pe partea cealaltă și mai amestecăm cartofii.
- În timp ce souvlaki se face la cuptor, pregătim sosul tzatziki. Tăiem castravetele în două și, cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtăm partea apoasă din mijloc. Restul castravetelui îl tocăm și îl amestecăm cu iaurtul/ smântâna, usturoiul mărunțit și oregano uscat. La sfârșit, turnăm peste el un firicel de ulei de măsline.
- Când sunt gata, scoatem frigăruile pe un platou, alături de pită, cartofii copți, legume proaspete (roșii, castraveți) și răcoritorul sos tzatziki.

20181212