Focaccia cu prosciutto și pesto
Mod de preparare
15 min
Gata în
75 min
Nivel de dificultate
Categorie
Focaccia cu pesto de roșii uscate, prosciutto și mozzarella. Toate de la PENNY
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
500 g
făină PENNY
400 g
apă călduță
5 g
drojdie
Sare grunjoasă
Ulei de măsline San Fabio
3 frunze
rozmarin proaspăt
150 g
Kefir BONI
1 linguriță
zahăr brun
200 g
roșii uscate
1
cățel de usturoi
Prosciutto San Fabio
Mozzarella San Fabio
Oregano
Mod de preparare
1
Încălzim apa
2
Punem făina într-un bol cu sarea și amestecăm
3
În apa călduță punem un praf de zahăr brun și drojdia pudră și amestecăm
4
În mijlocul făinii facem un cuib și punem apa călduță cu drojdia și cu zahărul
5
Amestecăm tot și după punem 150g de Kefir BONI și amestecăm din nou
6
Adăugăm 50ml ulei de măsline și amestecăm
7
Punem hârtie de copt într-o tavă și punem puțin ulei pe hârtia de copt, după care întindem aluatul în tavă și îl lăsăm la crescut pentru jumătate de oră
8
Facem niște indentații în aluat cu degetele, punem sare grunjoasă și rozmarin și punem aluatul la cuptor pentru 25 de minute (la 180 de grade Celsius)
9
Pasăm roșiile uscate în blender cu un cățel de usturoi, puțin ulei de măsline, oregano și rozmarin
10
Când focaccia e gata, tăiem în jumătate și punem amestecul cu roșiile uscate, prosciutto, mozzarella și deasupra cealaltă felie de focaccia