1. home
  2. Retete
  3. Ouă umplute

Ouă umplute


Mod de preparare
30 min
Gata în
80 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
O modalitate gustoasă și interesantă de a folosi ouăle rămase după Paște.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

8
ouă
1 lingură
pateu de ficat de porc
Unt
6 fire
sparanghel

Pentru maioneza
1
gălbenuș
Zeamă de lămâie
1
cățel de usturoi
Muștar cu hrean
200 ml
ulei de floarea soarelui
Piper

Mod de preparare

1
Punem ouăle la fiert în apă cu un pic de sare.
2
Peste gălbenuș punem zeama de la o jumătate de lămâie, sare, usturoi ras pe răzătoare, o linguriță de muștar, piper.
3
Amestecăm cu o lingură de lemn.
4
Adăugăm uleiul treptat, amestecând încontinuu, până se îngroasă.
5
Adăugăm sare, piper după gust.
6
În apa clocotită cu un pic de sare punem ouăle la fiert și le lăsăm 7 minute.
7
Frecăm o lingură de pate de ficat cu o linguriță de unt.
8
Adăugăm peste maioneză și amestecăm.
9
Lăsăm la frigider pentru 20 minute.
10
Într-o oală punem apa la fiert.
11
Tăiem partea mai dură a sparanghelului și îl punem la fiert.
12
Verificăm codița sparanghelului și când devine aproape transparentă îl putem scoate de la fiert și lăsăm să se evapore apa de pe el.
13
Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline și o jumătate de linguriță de unt.
14
Punem sparanghelul în tigaie, adăugăm sare și piper proaspăt.
15
Între timp curățăm ouăle de coajă.
16
Udăm lama cuțitului și tăiem ouăle în jumătăți, pe lungime.
17
Peste jumătățile de ou adăugăm o lingură de maioneză preparată cu pate de ficat.
18
Montăm pe farfurie 2 fire de sparanghel, două jumătăți de ou cu maioneză, adăugăm puțină sare și puțin piper roșu, pentru culoare.