1. home
  2. BREEAM AWARD STORE


PENNY Otopeni a fost desemnată cea mai sustenabilă clădire din Centrul și Estul Europei în cadrul BREEAM Awards

Sustenabilitatea face parte din identitatea noastră. Fără dezvoltare durabilă nu le putem lăsa copiilor noștri un viitor de care să fie mândri. Suntem încrezători că vom putea continua toate proiectele începute în zona sustenabilității și vom identifica arii noi in care ne putem aduce contribuția.
Printre alte servicii oferite clienților se numără și echiparea cu monitoare a zonelor de vânzare din dreptul raionului de fructe și legume, a casieriei și a măcelăriei, serviciul eMAG easybox din parcarea magazinului, cât și un dispozitiv electronic unde clienții își pot întocmi cu ușurință propriul card de fidelitate.
În plus, stocurile de produse de panificație dispun de monitorizare video, ceea ce asigură o informare corectă a clienților cu privire la disponibilitatea produselor.
În 2020, magazinul a consumat cu 18% mai puțină energie față de un magazin standard PENNY.
Pe acoperișul magazinului sunt 120 de panouri fotovoltaice, 55 de tuburi solare care aduc lumină naturală și difuză în magazin, precum și aproximativ 1.000 de mp de acoperiș înierbat.
Din dorința de a duce mai departe filosofia PENNY cu privire la reducerea amprentei de carbon, a fost testat sistemul CO2 (R744) în magazinul din Otopeni. Acesta presupune folosirea unui agent de răcire natural, care este mai sigur și care are cel mai mic potențial de încălzire globală.
PENNY contribuie la un mediu mai curat și susține condusul ecologic, de aceea în parcarea magazinului este amplasată și o stație de încărcare a mașinilor electrice. 
Schimbările climatice pot duce, cu excepția cazului în care sunt implementate suficiente măsuri de atenuare și adaptare, la consecințe nefaste pentru societate. Creșterea nivelului mării, precipitațiile crescute, temperaturile mai ridicate și riscul crescut de fenomene meteorologice extreme pot afecta mediul, precum și zonele rezidențiale, infrastructură, sănătatea, securitatea și creșterea economică. În acest context, compania noastră a conceput câteva soluții pentru a minimiza pe cât posibil impactul pe care îl are asupra planetei și schimbărilor climatice. De aceea, ne-am stabilit ca obiectiv strategic să contribuim activ în procesul de conservare a resurselor și protecția mediului.Întreaga noastră activitate se desfășoară numai prin respectarea legislației în vigoare, cu un accent deosebit pus pe protejarea mediului înconjurător.
Află mai multe