1. home
  2. COMUNICAT 4 DEPOZIT LOGISTIC

Investiția de 26 de milioane de euro în cel de-al patrulea depozit
logistic din România asigură aprovizionarea a aproape 50 de magazine
din regiune

  • PENNY a deschis 4 depozite în România. Acestea se află în Ștefăneștii de Jos, Bacău, Turda și Filiași;
  •  Depozitul din Filiași asigură aprovizionarea a aproape 50 de magazine din regiune;
  •  România este țara cu cea mai mare creștere a grupului REWE, timp de 7 ani consecutivi;
  •  Discounterul și-a continuat planul de expansiune în România, unde în perioada noiembrie decembrie a deschis 13 magazine în județele Suceava, Satu Mare, Brașov și Gorj;
  •  În 2021, PENNY a ajuns la 301 de magazine.

PENNY a deschis un depozit standardizat și modern la Filiași, județul Dolj, în urma unei investiții de 26 milioane euro. Depozitul are o suprafață de 23.000 m2 și o înălțime de 13.7 m, o zonă extinsă pentru recepție și expediere cu o înălțime de 6.5 m și un spațiu cu temperatură controlată de 8.600 m2. 


Lucrările de construcție au început în luna ianuarie și s-au încheiat în luna octombrie, mai devreme decât erau estimate. Depozitul, unul dintre cele mai performante din cadrul REWE Group, are prevăzute peste 1.200 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 650kWp, stații de încărcare a mașinilor electrice și un sistem centralizat de monitorizare a consumului termic și electric integrat în sistemul central din Viena. 


Totodată, acesta deservește aproximativ 50 de magazine, ceea ce înseamnă livrări mai rapide, produse mai proaspete și emisii de CO2 mai reduse. Construcția a fost gândită ca o clădire sustenabilă, materialele de construcție folosite au fost certificate EDP (Environmental Product Declarations), iar pe durata lucrării au fost monitorizate deșeurile produse și consumul de combustibil. 


„Dorim să ne extindem într-un mod cât mai eficient, iar depozitul de la Filiași este încă un pas în această direcție. În ultimii 7 ani, România a fost țara cu cea mai mare creștere din cadrul REWE Group și sunt mândru de acest lucru. Ne dorim să păstrăm acest trend ascendent în următorii ani și să ne atingem obiectivele setate până în 2029”, a declarat Daniel Gross, CEO PENNY România. 


Pentru realizarea noului depozit s-a apelat la o echipă extinsă, de peste 130 de persoane, la care s-au alăturat și partenerii Wincon și Oopy Arhitectura. „Orice dezvoltare imobiliară corectă, comercială sau industrială, are în centrul atenţiei comunitatea locală. Cred că este important acest echilibru între ce oferă o construcţie şi ce oferă comunitatea, iar noul depozit PENNY din Filiași este un exemplu bun, fiind în același timp o construcție verde, care utilizează eficientresursele. Ne bucurăm că am lucrat alături de PENNY la realizarea acestui prim proiect și le așteptăm cu drag pe următoarele”, a adăugat Bogdan Irsik, Director General Wincon. 


„Designul, materialele folosite, fluiditatea între interior și exterior sunt elemente cheie în realizarea unui proiect de o asemenea anvergură. Suntem încântați că alături de parteneri precum PENNY, cu seriozitate, profesionalism și dedicare, putem materializa proiecte frumoase, potrivite pentru nevoile specifice din domeniul de retail”, a declarat Octavia Floria Popeea, Director General Oopy Arhitectura. Odată cu finalizarea acestui proiect, retailerul a ajuns la 301 de magazine și 4 depozite în România. 


Până în 2029, PENNY își propune să ajungă la 600 de magazine și 6 depozite în țară. Pentru 2022, PENNY continuă expansiunea accelerată, având în plan deschiderea a 35 de magazine. Despre PENNY România PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău și Filiași.


 În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 301 de magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 5.500 de angajați.