• home
  • Declarație de confidențialitate 

Declarație de confidențialitate        

                                                                           

Preambul

Protecția datelor este foarte importantă pentru noi. Vă respectăm intimitatea și viața personală. Prin urmare, vă vom informa mai jos despre prelucrarea datelor cu caracter personal atunci când utilizați cardul de client primit de la noi, REWE (ROMÂNIA) SRL (denumita in continuare “Organizator” sau “Organizatorul”), cu sediul în comuna Ștefăneștii de Jos, sat Ștefăneștii de Jos, str. Bușteni, nr. 7, jud. Ilfov, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J23/886/2005, având codul unic de înregistrare 13348610. Organizatorul este responsabil pentru respectarea dispozițiilor Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal iar practicile noastre sunt conforme cu legislația aplicabilă privind protecția datelor cu caracter personal.

3. Definiții

3.1 Date cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt toate datele care se referă la dvs. sau care pot conduce la identificarea dvs.

Acestea includ, de exemplu, numele si prenumele dvs., adresa dvs. de email sau comportamentul dvs. de utilizator atunci când utilizați mediile noastre electronice.

3.2 Serviciile oferite în baza cardului PENNY

În cele ce urmează, vom descrie serviciile oferite de noi, în baza cardului PENNY.

3.2.1 Servicii de bază

În cazul serviciului de bază (a se vedea paragraful 1 din declarația de consimțământ - Primirea ofertelor publicitare nepersonalizate), vă acordăm reduceri pentru cumpărăturile dvs. Pentru aceasta, este necesar ca înainte de a efectua plata să prezentați cardul dvs. de client, la casa de marcat, pentru scanare de către angajații noștri. În plus, vă vom informa prin pliante sau anunțuri cu privire la ofertele actuale de produse din magazinele noastre.

3.2.2 Servicii suplimentare

În plus față de serviciile de bază, vă oferim servicii suplimentare în sensul paragrafului 1 din declarația de consimțământ, servicii care sunt descrise în cele ce urmează.

3.2.2.1 Publicitate

Publicitatea este orice declarație din cadrul exercitării unei activități comerciale, ce are scopul de a promova vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii. De regulă, publicitatea noastră acoperă propriile noastre produse.

3.2.2.2 Concursuri si Campanii

Achiziționarea de produse din magazinele noastre vă oferă posibilitatea de participa la concursurile, respectiv campaniile organizate de noi. În cazul în care veți fi desemnat câștigător, vi se va acorda un premiu. De regulă, premiile constau în obiecte sau vouchere valorice. Despre concursurile, respectiv campaniile care au loc într-o anumită lună sau săptămână, aflați din ofertele noastre publicitare, respectiv din magazinele noastre. Vă rugăm să respectați condițiile de participare la respectivele evenimente.

3.2.2.3 Consultarea clienților

Folosim datele dvs. cu caracter personal, în special adresa dvs. de email, pentru a vă invita să participați la sondaje oferite clienților. Sondajele de acest tip se fac în formă anonimă, cu excepția cazului în care se obține consimțământul dvs. pentru un sondaj nedesfășurat în formă anonimă. Numai în aceste cazuri, din răspunsuri se pot deduce concluzii despre persoana dvs.

3.2.2.4 Promoții

Promoțiile noastre sunt foarte variate. În cadrul promoțiilor, puteți beneficia de diferite reduceri de preț. Sunt posibile și avantaje legate de sortimente de diferite valori. Aceasta depinde de promoția specială pe care o oferim clienților noștri în luna calendaristică respectivă sau în săptămâna calendaristică respectivă. Puteți obține informații despre promoțiile speciale din reclamele noastre, pe care le primiți, de exemplu, în prealabil pe email la adresa dvs. de email verificată sau într-un mod adecvat în magazin.

3.3 Cercetarea pieței

Prin cercetarea pieței, putem pune bazele pentru deciziile pe care le luăm privind modelul nostru de afaceri. În acest caz ne ocupăm de o anumită gamă de subiecte, cum ar fi tendințele demografice, obiceiurile de consum sau utilizarea mijloacelor de comunicare în masă. În acest scop colectăm date cu caracter personal, pe care le anonimizăm în prealabil pentru a ne proteja clienții, astfel încât prelucrarea datelor să nu poată fi corelată în nici o situație cu persoana dvs.

3.4 Evaluarea personalizată a datelor

Pe baza evaluării personalizate a datelor, suntem în măsură să investigăm automat interesele dvs. Prin evaluarea aspectelor personale, cum ar fi comportamentul dvs. în privința cumpărării, vă putem oferi serviciile noastre într-un mod mai precis și specific.

3.5 Procedura Double-Opt-in

În contextul înregistrării pentru obținerea cardului, ulterior furnizarii numarului de telefon, veți primi un SMS pentru a confirma inregistrarea dumneavoastra in programul de fidelitate. Numai după ce răspundeți la SMS, veți primi ofertele publicitare pe email, prin poștă sau prin SMS, în funcție de modalitatea pentru care ați optat. Pentru claritate, în măsura în care această procedură de „Double-Opt-in” nu este operațională la momentul înregistrării în programul de fidelitate, nu vor fi transmise oferte publicitare către dumneavoastră. 

4.  Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul utilizării cardului PENNY

În contextul utilizării cardului PENNY ne-ați pus la dispoziție în scopul înregistrării și prin aceasta, pentru prestarea serviciilor noastre de bază, următoarele date cu caracter personal:

• prenume și nume

• numărul de telefon mobil

• data nasterii

• adresa (strada, numar, localitate/sector, judet)

Vă menționăm că doar aceste date sunt obligatorii în vederea înregistrării și creării contului dvs. de client pentru desfășurarea contractului și pentru utilizarea cardului PENNY . Odată cu deschiderea contului de client, atribuim un număr de card de client, care este alocat datelor dvs. personale de client, deoarece acest număr permite identificarea univocă a persoanei dvs.

Suplimentar, prin completarea formularului electronic prin optiunea Kiosk, precum și online, aveți opțiunea sa completati de la inceput, iar în cazul deținerii unui card digital (și a unui cont în secțiunea “CONTUL MEU”) opțiunea să adăugati sau sa modificati, dupa caz, în mod voluntar, următoarele date cu caracter personal:

• adresa (strada, blos, scara, etaj, apt., numărul, codul poștal, localitate)

• data nașterii

• adresa de email

• genul (Dl./dna.)

Astfel, datele oferite voluntar menționate mai sus sunt utile pentru a vă putea pune la dispoziție oferte și mai relevante.


Prin comunicarea numărului dvs. de telefon mobil putem să vă transmitem notificări de tip push pe mobil. La comunicarea adresei dvs. am putea, de exemplu, să vă trimitem oferte și prin poștă.

Vă puteți schimba în orice moment datele prin intermediul Centrului nostru call center, după identificare dvs.. În plus, începând din 25.05.2018, vă oferim această posibilitate și online, prin accesarea paginii https://protectiadatelor.penny.ro/

Această prelucrare a datelor se bazează pe articolul 6 paragraful 1 lit. b din Regulamentul general privind protecția datelor și servește la executarea contractului.

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul publicității

5.1 Publicitatea nepersonalizată

Prin declarația dvs. de consimțământ pentru primirea de informații și de oferte publicitare, dorim să vă informăm despre produsele, serviciile, concursurile, sondajele și promoțiile actuale în sensul paragrafului 1.

Dacă ați optat pentru primirea de comunicări prin poștă, vom prelucra următoarele date: numele, prenumele, adresa și data nașterii.

Dacă ați optat pentru primirea de comunicări prin email, vom prelucra suplimentar următoarele date: adresa dvs. de email, care a fost verificată în prealabil.

La alegerea primirii notificărilor pe telefonul dvs. mobil, vom procesa și numărul dvs. de telefon mobil in acest scop.

Această prelucrare a datelor se bazează pe articolul 6 paragraful 1 lit. a) și articolul 7 din Regulamentul general privind protecția datelor și servește la primirea ofertelor publicitare nepersonalizate.

 

5.2 Publicitatea personalizată

Pentru a vă oferi informații și oferte publicitare cu privire la produsele, serviciile, concursurile, sondajele și promoțiile curente în sensul paragrafului 1, care corespund intereselor dvs. personale, vom analiza obiceiurile dvs. de cumpărare, participarea dvs. la promoțiile noastre, precum și utilizarea dvs. a mediilor noastre electronice.

În acest scop este necesar să procesăm următoarele date cu caracter personal:

  • Dacă ați optat pentru primirea de notificări prin poștă, vă vom prelucra următoarele date: numele, prenumele, adresa, precum și numărul de telefon și data nașterii (pentru acordarea voucherelor aniversare).

  • Dacă ați optat pentru primirea de notificări prin email, vom prelucra următoarele date: adresa dvs. de email, precum și data nașterii (pentru acordarea voucherelor aniversare).


  • La alegerea primirii notificărilor pe telefonul dvs. mobil, vom prelucra numărul dvs. de telefon mobil.


Pentru a vă trimite numai notificări legate de interese, trebuie să vă personalizăm datele. În acest scop, evaluăm următoarele date:

- Date de bază: numele, domiciliul (localitatea și județul), vârsta, sexul.

- Comportamentul de cumpărare: locul de cumpărare (magazinul), produsul și categoria produsului, utilizarea ofertelor și promoțiilor la cumpărarea bunurilor/produselor, clasificarea în categorii pe bază de criterii durata participării/frecvența și similaritatea cu ceilalți clienți cu criteriile cifră de afaceri/frecvență/profit.

 

Această prelucrare a datelor se bazează pe articolul 6 paragraful 1 lit. a) și articolul 7 din Regulamentul general privind protecția datelor și servește la primirea ofertelor promoționale personalizate.


5.3 Prelucrarea datelor cu caracter personal in contextul acordarii voucherului aniversar.

In situatia in care ati optat pentru acordarea voucherului aniversar, procesăm suplimentar data nașterii, ca data cu caracter personal, deoarece vă trimitem întotdeauna un cadou de ziua dvs. de naștere sau vă informăm despre disponibilitatea unui astfel de cadou pentru ziua de naștere. Această prelucrare a datelor se bazează pe articolul 6 paragraful 1 lit. a) și articolul 7 din Regulamentul general privind protecția datelor și servește la acordarea voucherului aniversar ca beneficiu.

6. Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru evaluarea personalizată a datelor

Dacă ne-ați dat acordul dvs., vom evalua comportamentul dvs. de utilizator prin prelucrarea automată a datelor dvs. cu caracter personal privind comportamentul dvs. în privința cumpărării. Stocăm informațiile dvs. privind comportamentul dvs. în privința cumpărării și le corelăm cu persoana dvs. Prin această prelucrare a datelor, dorim să ne orientăm serviciile în funcție de interesele dvs. și să le optimizăm pentru dvs.

În acest scop, evaluăm următoarele date:

  • Date de bază:  numele, domiciliul (localitatea și județul), vârsta, sexul.

  • Comportamentul de cumpărare: locul de cumpărare (magazinul), produsul și categoria produsului, utilizarea ofertelor și promoțiilor la cumpărarea bunurilor/produselor, clasificarea în categorii pe bază de criterii durata participării/frecvența și similaritatea cu ceilalți clienți cu criteriile cifră de afaceri/frecvență/profit).

Această prelucrare a datelor se bazează pe: (i) articolul 22 paragraful 2 lit.c) (crearea de profiluri); (ii) și articolul 6 paragraful 1 lit. a) (consimțământ) și (iii) articolul 7 din Regulamentul general privind protecția datelor și servește la evaluarea personalizată a datelor.

Referitor la această prelucrare a datelor vă atragem atenția asupra drepturilor dvs. suplimentare menționate în paragraful 11.7.

7. Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru cercetarea pieței

Prelucrăm datele dvs. cu caracter personal în scopul cercetării de piață prin intermediul sondajelor de opinie. În acest scop, datele dvs. vor fi anonimizate și utilizate de către noi exclusiv în scopuri statistice și nu pot fi făcute corelații cu dvs. în nici o situație. Puteți să revocați în orice moment această prelucrare a datelor, cu efect pentru viitor, fără a vă expune motivele. În acest scop puteți opta pentru exercitarea dreptului menționat în declarația de confidențialitate de la paragraful 11.6.

Această prelucrare a datelor se bazează pe articolul 6 paragraful 1 lit. f) din Regulamentul general privind protecția datelor și servește la îmbunătățirea scopurilor noastre menționate în declarația de confidențialitate, în mod special la îmbunătățirea ofertelor publicitare care sunt mai relevante pentru dvs. în legatura cu CARDUL PENNY. Asigurăm protecția datelor clienților noștri prin faptul că efectuăm cercetarea de piață cu date anonimizate.

8. Durata stocării datelor

Datele dvs. de utilizare, precum și datele privind comportamentul în privința cumpărării vor fi păstrate timp de 3 ani de la data ultimei utilizări a cardului. Cu toate acestea, datele dvs. de bază vor fi păstrate pe durata realizării contractului. 

9. Utilizarea furnizorilor de servicii pentru prelucrarea datelor cu caracter personal/prelucrarea datelor în țări din afara Spațiului Economic European

REWE (ROMANIA) SRL utilizează pentru furnizarea serviciilor și prelucrarea datelor dvs. furnizori terți de servicii.  Furnizorii de servicii prelucrează datele cu caracter personal exclusiv pe baza instrucțiunilor emise de către REWE (ROMÂNIA) SRL și și-au asumat obligația contractuală de a respecta reglementările aplicabile privind protecția datelor cu caracter personal. Toți împuterniciții implicați în prelucrarea datelor cu caracter personal au fost selectați cu atenție și vor avea acces numai la datele dvs. în măsura și pentru perioada necesară furnizării serviciilor, respectiv în măsura în care v-ați dat acordul pentru prelucrarea și utilizarea datelor. 

În cazul în care REWE (ROMÂNIA) SRL va alege furnizori de servicii din țări aflate în afara Uniunii Europene care nu au cel puțin același nivel de protecție ca cel din Uniunea Europeană, REWE (ROMANIA) SRL se va asigura, prin înțelegeri contractuale sau alte instrumente recunoscute că datele dvs. cu caracter personal sunt protejate în mod adecvat.

Datele cu caracter personal pot fi transmise entităților din sectorul public cum ar fi autorități sau instituții, numai în măsura permisă de lege.

10. Securitatea datelor

Luăm măsuri de securitate tehnice și organizatorice pentru a vă proteja datele de accesul nedorit într-un mod cât mai amplu posibil. În afară de securizarea mediului de operare, de exemplu, în anumite zone (cont de client, formular de contact pentru site) folosim procedeul de criptare. Informațiile pe care le furnizați vor fi transmise ulterior, în formă criptată, folosind protocolul SSL (Secure Socket Layer) pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a datelor de către terți. Puteți identifica acest aspect prin faptul că în bara de stare a browserului dvs. apare simbolul unui lacăt închis, iar bara de adresă începe cu „https“.  Securitatea datelor va fi ajustată în funcție de stadiul actual al tehnicii.

11. Drepturile dvs.

11.1 Dreptul de acces

Aveți dreptul să solicitați oricând informații de la noi despre datele stocate despre dvs., precum și despre originea acestora, destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt transmise aceste date și despre scopul stocării. Pentru toate celelalte copii cu excepția primei copii, pot fi facturate costuri administrative rezonabile. Aceasta nu se aplică pentru comunicarea informațiilor pe cale electronică.

11.2 Dreptul de retragere

Dacă v-ați dat acordul cu privire la utilizarea datelor, îl puteți retrage în orice moment cu efect pentru viitor, fără a vă expune motivele. Pentru aceasta este suficient să trimiteți un email la contact@penny.ro. Alternativ puteți trimite notificarea de retragere prin poștă, la adresa comuna Ștefăneștii de Jos, sat Ștefăneștii de Jos, str. Bușteni, nr. 7, jud. Ilfov, Dacă primiți oferte publicitare prin email sau prin SMS, puteți să faceți click pe link-ul „Dezabonare“ de la sfârșitul fiecărei oferte publicitare sau să trimiteți un SMS univoc („STOP“, „NU“ etc. ) pentru a vă exercita dreptul de retragere.

11.3 Dreptul de rectificare

În cazul în care datele dvs. stocate REWE (ROMANIA) SRL sunt incorecte, puteți să le corectați în orice moment în contul dvs. de client  (atunci când a fost creat) sau să ne permiteți nouă corectarea lor, prin transmiterea unei solicitări la: https://protectiadatelor.penny.ro/

11.4 Dreptul de a solicita restricționarea sau ștergerea datelor

Aveți dreptul să blocați și să ștergeți datele stocate despre dvs. stocate REWE (ROMANIA) SRL. Ștergerea datelor dvs. cu caracter personal poate fi efectuată în orice moment, conform paragrafului 11.8, utilizând datele noastre de contact pentru această solicitare. De regulă, datele dvs. sunt șterse imediat, dar nu mai târziu de o lună de la aplicarea acestui drept.  Dacă ștergerea contravine obligațiilor de păstrare a datelor stabilite prin lege, contract sau prin reglementări legislative fiscale, respectiv comerciale sau altor motive statutate prevăzute de lege, în loc de ștergere, se poate efectua numai blocarea datelor dvs. Dacă acesta este cazul contului dvs. de client, veți primi o notificare de la noi în acest sens. După ștergerea datelor dvs., nu mai este posibilă primirea informațiilor.

Dacă nu ați utilizat cardul de client timp de 3 luni de la începerea contractului, nu mai este necesară punerea în vigoare a dreptului de ștergere. Toate datele cu caracter personal care nu mai trebuie stocate din motive impuse de legislația în vigoare vor fi șterse după termenul menționat anterior. Datele cu caracter personal, cum ar fi datele de bază, care nu trebuie șterse în timpul stocării din motive impuse de legislația în vigoare, vor fi blocate pentru siguranța dvs. 

11.5 Dreptul de portabilitatea datelor (începând cu data de 25.05.2018)

În cazul în care ne solicitați, vă vom furniza datele cu caracter personal puse la dispoziție de dumneavoastră într-un format structurat, comun și procesabil electronic, însă numai dacă acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

11.6 Dreptul de a vă opune prelucrării

Aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor în scopuri de marketing direct în orice moment și fără a vă expune motivele. În plus, vă atragem atenția că prin refuzarea tuturor proceselor de prelucrare a datelor, realizarea contractului cu privire la cardul de client și desfășurarea programelor pentru clienți pot fi limitate sau nu mai pot fi posibile.

11.7 Dreptul de a nu fi supus unei decizii automate, inclusiv profilare

În afară de drepturile menționate mai sus, în ceea ce privește prelucrarea datelor în scopul evaluării personalizate aveți dreptul suplimentar de participare la procesul de luare a deciziilor, dreptul de a contesta și dreptul de a vă exprima punctul de vedere.

11.8 Dreptul de a depune plângere

În cazul în care doriți să depuneți o plângere legată de o încălcare a drepturilor privind datele cu caracter personal, vă rugăm să ne contactati la datele de contact specificate la paragraful 14 al prezentei declarații de confidențialitate. În cazul în care este vorba de o încalcare gravă a acestor drepturi, iar situația nu a fost soluționată de noi, mai aveți dreptul de a depune plangere și la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

12. Date de contact

Dacă ne contactați prin email la contact@penny.ro sau prin poștă la adresa comuna Ștefăneștii de Jos, sat Ștefăneștii de Jos, str. Busteni, nr. 7, jud. Ilfov, informațiile furnizate de dvs. (adresa dvs. de email, numele dvs. și numărul dvs. de telefon, dacă este cazul) vor fi stocate de noi pentru a vă răspunde la întrebări, respectiv pentru a vă satisface solicitarea. Ștergem datele care apar în acest context după ce prelucrarea nu mai este necesară sau limităm procesarea dacă există obligații de păstrare stipulate de lege.

13. Privire de ansamblu asupra scopurilor prelucrării datelor în cadrul programului de fidelitate cu CARDUL PENNY  

Pentru executarea contractului, precum și pentru utilizarea contului, este necesară completarea corectă a formularului pentru CARDUL PENNY  în magazinele noastre, iar noi vom avea nevoie de numele și prenumele dvs. precum și de numărul dvs. de telefon. Dacă sunteți interesat, de exemplu, să primiți voucherul de 10% reducere de ziua de naștere, trebuie să indicați în plus adresa dvs. Poștală/e-mail și data nașterii.

Prin furnizarea numarului de telefon, sistemul double opt-in va putea fi folosit strict pentru confirmarea inregistrarii in programul de fidelitate, precum si pentru verificarea acordurilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal. 

Pentru a vă putea trimite oferte publicitare, avem nevoie de numele și prenumele dvs., precum și de adresa dvs. poștală sau de email. Pentru transmiterea ofertelor publicitare prin email și prin SMS, avem nevoie de adresa dvs. de email sau de numărul dvs. de telefon mobil. De asemenea, puteți să oferiți informații și pentru alte canale de publicitate. De exemplu, ne puteți furniza voluntar numărul dvs. de telefon mobil odată cu adresa dvs. de email pentru primirea publicității prin email.

Dacă doriți să primiți oferte publicitare personalizate, avem nevoie în afară de numele, prenumele si numărul dvs. de telefon, și de adresa dvs. de domiciliu si de adresa  dvs. de e-mail. În plus, și comportamentul dvs. în privința cumpărării influențează procesarea datelor. De asemenea, puteți să ne furnizați numele și prenumele dvs., adresa de email sau numărul de telefon mobil, dacă încă nu ați făcut acest lucru atunci când ați ales un singur canal promoțional pentru a primi oferte publicitare personalizate.

În plus, procesăm datele dvs. de bază și datele de utilizare pentru a îmbunătăți produsele, bunurile și serviciile noastre, precum și pentru a vă cunoaște interesele pentru produsele, bunurile și serviciile noastre și pentru a vă oferi informații și oferte personalizate adaptate la aceste interese.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi, de asemenea, prelucrate și în scopul cercetării de piață. Cu toate acestea, acest lucru va avea loc numai după o anonimizare completă a datelor. Astfel, va lipsi evaluarea oricărei referințe cu privire la persoană. Nu este posibilă o concluzie cu privire la persoana dvs.

14. Întrebări despre protecția datelor

Întrebările legate de toate procesările de date cu privire la CARDUL PENNY  pot fi adresate oricând la:

Responsabil cu protecția datelor

Email: protectiadatelor@penny.ro

Telefon: 0800 110 111

(apel GRATUIT din toate rețelele de telefonie din România, disponibil de Luni până Sâmbătă între orele 08.00-21.00)


15. Număr de contact

Pentru orice întrebări referitoare la cardul dvs. de client, vă rugăm să contactați Centrul nostru de Call Center la numărul de contact 0800 110 111 (apel GRATUIT din toate rețelele de telefonie din România, disponibil de Luni până Sâmbătă între orele 08.00-21.00).