1. home
  2. Articole
  3. Ciocolata

Ciocolata

Pentru adulți și copii deopotrivă, ciocolata e un adevărat răsfăț. Pentru unii, chiar răsfățul suprem. E acolo pentru noi în zile de sărbătoare, dar și în zile mai puțin bune, tocmai ca să ne ridice moralul atunci când e nevoie. Este adesea un cadou elegant și o surpriză plăcută, capabilă să stârnească zâmbete de fiecare dată. Cine nu are o pasiune pentru ciocolată, să ridice mâna!


De fapt, nimic din toate acestea nu trebuie să ne mire: ciocolata a fascinat oamenii încă din cele mai vechi timpuri. Aztecii, de exemplu, credeau că e un dar sfânt din partea zeilor. Mayașii râșneau boabele de cacao și le amestecau cu apă și ardei iute - o bună sursă de energie. Pentru olmeci, ciocolata era folosită doar în ritualuri religioase sau ca medicament, așa de prețioasă era. La fel de valoroasă era și pentru conchistadorii spanioli, care foloseau boabele de cacao pe post de… monedă.


Astăzi, ciocolata a ajuns să fie considerată chiar o artă și, anual, numeroși maeștri ciocolatieri din întreaga lume se întrec în competiții cu creații din ce în ce mai impresionante și extravagante sau le expun în saloane și târguri de profil. Meseria de ciocolatier este una deosebit de frumoasă, dar și dificilă, pentru că presupune nu doar multe ore de muncă pentru a fi stăpânită perfect, ci și știință, tehnică, precizie, talent și imaginație.


Așa că, oricare ar fi preferințele voastre - neagră, cu un procentaj cât mai mare de cacao, albă și delicată, cu lapte sau fără - iubitori de ciocolată din toate colțurile lumii, uniți-vă! Pentru că niciun dulce nu aduce mai repede prietenii împreună decât o ciocolată delicioasă, împărțită cu ei.