1. home
  2. Articole
  3. Fructele și legumele - un dar al naturii

Fructele și legumele - un dar al naturii

Când natura e atât de generoasă cu noi încât să ne dăruiască o uimitoare diversitate de fructe și legume, cel mai înțelept lucru pe care putem să îl facem este să profităm de toate vitaminele și nutrienții pe care acestea le oferă. Și de ce nu am face-o, când fructele și legumele sunt o resursă atât de la îndemâna noastră, atât de versatilă și atât de simplu de pregătit?


O parte extrem de importantă a unei diete echilibrate, fructele și legumele contribuie la o stare de sănătate optimă și ajută la prevenirea multor boli, precum cele cardiovasculare, diferite tipuri de cancer, diabet sau pur și simplu contribuie la o stare bună, plină de energie și bună-dispoziție, capabilă să ne susțină în numeroasele activități pe care le avem de desfășurat zilnic.

De asemenea, completată de activitate fizică și de o hidratare corectă, alimentația bogată în fructe și legume poate contribui, fără îndoială, și la o silueta de invidiat, pentru cei sau cele care urmăresc acest lucru.


Dacă te numeri printre vegetarieni, atunci cu siguranță fructele și legumele sunt preferatele tale. Dacă nu, le poți introduce cu ușurință cât mai des în alimentația ta zilnică, fie în combinații cu pește sau carne, alături de paste sau în mâncăruri de sine stătătoare, în supe, salate și chiar crude, pe post de gustări sau în smoothie-uri.


Pe pagina plină de inspirație găsești o mulțime de rețete care includ fructe și legume, rețete care să îți vină în ajutor și să te inspire - le poți urma ca atare sau le poți adapta gusturilor tale și ale familiei tale, pentru ca toată lumea să fie fericită. Iar la Penny Market, desigur, găsești mereu fructe si legume proaspete, cu care să te răsfeți așa cum îți place și din care să pregătești preparatele tale preferate. Ce vei alege la următoarele cumpărături?