Făina de grâu, mălaiul, grişul şi pastele făinoase sunt nelipsite din cămara fiecărei gospodine!
Grăsimile şi uleiurile sunt alimente nutritive necesare omului. Acestea sunt stocate în organism, în scopul de a îndeplini funcţii importante. Ele acţionează ca un tampon pentru organe, iar în ţesutul adipos subcutanat ca o izolaţie faţă de frig. La mamele care alăptează vorbim de aşa-numitele "calorii de rezervă". Vitaminele A, D, E şi K pot fi asimilate numai prin combinarea cu grăsimile din organism.
Grăsimile şi uleiurile sunt folosite de asemenea pentru prepararea alimentelor: la prăjire, coacere şi ca un liant general, potenţiator de aromă. La Penny poţi găsi diferite uleiuri şi grăsimi pentru nevoile de zi cu zi, de la ulei de măsline, la cel de floarea-soarelui.
Uscarea, sărarea şi afumarea au fost cunoscute încă din antichitate. Dar abia în timpurile moderne, în anul 1809, francezul Nicolas Francois Appert, a avut ideea cheie: alimente în recipiente închise ermetic, pentru a preveni deteriorarea lor de către agenţii externi.
Astăzi, pe lângă congelare, conservarea este un tip comun de păstrare a alimentelor. Sunt conservate legumele, fructele, peştele, carnea, mezelurile şi semipreparatele. La PENNY vei găsi conserve delicioase pentru cămara ta. Mai mult, îţi oferim şi alimente preparate, cum ar fi supele, mâncărurile gătite şi tocăniţele.