1. home
  2. PENNY alături de comunități

Suntem în continuare alături de comunități!

De-a lungul timpului, PENNY a devenit mai mult decât magazinul de unde oamenii își pot face aprovizionarea. Este locul unde, puteți găsi inspirație în fiecare zi pentru familie, locul unde îți vine o idee pentru a face o surpriză cuiva drag sau unde pur și simplu descoperi ceva nou. Este vecinul și prietenul tău, mereu prezent, alături detine. PENNY este parte din comunitatea ta!

Odată cu începutul epidemiei COVID19,PENNY a simțit nevoia de a veni în sprijinul comunităților din care face parte și a identificatcare sunt zonele care aveau nevoie desusținere și de ajutor. Astfel, atenția s-a îndreptat către cei mai afectați dintre noi în contextul dat: spitalele care tratează pacienții de Covid-19, elevii din familiile nevoiașe care au nevoie de mâncare, produse de igienă și tehnologie ca să își continue studiile de la distanță și comunitățile defavorizate, mai exact persoanele cu dizabiliățti sau adulți și copii din medii defavorizate.

Suntem de departe mai apropiați ca niciodată. #SuntemAici

Suntem alături de cei care au cea mai mare nevoie de noi

PENNY Market a sponsorizat cu mai multe produse de larg consum Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR). Distribuirea produselor către CNDR s-a făcut prin intermediul Băncii pentru Alimente din București. Sponsorizarea PENNY Market contribuie pentru a doua oară la proiectul social ,,Nu ești singur’’, pe care CNDR îl desfășoară de la începutul pandemiei generată de COVID 19. Trei organizații membre ale Consiliului Național al Dizabilității din România, respectiv, Asociația Distroficilor Muscular din România, Asociația „Ridică-te și umblă!“ și Asociația Down Plus București, prin voluntarii lor, au distribuit alimente către 200 de familii din București, Ploiești, Buzău, iar Asociația „Ridică-te și umblă!“ a trimis un transport de alimente neperisabile și produse de igienă personală către 150 de familii vulnerabile din Arad, Oradea, Timișoara, Lugoj.

Împreună suntem mai puternici

Știm cât de important este un gest, un ajutor oricât de mic. Mai ales în perioadele în care lucrurile nu se întâmplă așa cum ne dorim. Însă știm că atunci când punem mână de la mână, putem construi împreună un viitor mai sigur. Pentru tine, pentru noi. De aceea, PENNY Market împreună cu Asociația ZI de BINE și-au unit forțele și au făcut donații cu produse alimentare pentru Institutului Național pentru Protecția Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu" din București. De multe ori, un zâmbet adus pe buzele celor mai puțini fericiți este un dar neprețuit.

Suntem alături de elevi

În 2019, PENNY Market a venit în sprijinul a 100 de elevi de la sate și le-a oferit burse și stagii de practică în cadrul magazinelor, cu oportunitatea de angajareulterioară. Pe parcursul perioadei de practică, transportul și masa pentru cei 100 de elevi sunt acoperite de companie. Cei 100 de elevi susținuți de PENNY Market fac parte din programul „Vreau în clasa a 9-a”, program derulat de 11 ani de Fundația World Vision România. Din calitatea de parteneri ai programului, oferim, pe lângă oportunități de practică și angajare, burse lunare în valoare de 150 de lei per elev pentru 100 de copii. În perioada crizei, am trimis alimente și produse necesare continuării studiilor către elevii de la trei licee din Dolj, Ialomița și Vaslui.

Ajutor pentru prima linie

Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș a fost și este în continuare un punct roșu pe harta României. Un adevărat câmp de luptă unde zilnic medicii și asistentele duc o bătălie grea împotriva Coronavirusului. În fiecare zi, spitalul are nevoie de 1.200 de porții de mâncare caldă, cel puțin 5 zile pe săptămână, atâttimp cât va dura această criză. Încă de la început, PENNY Market și-a propus să fie alături de cei din prima linie. Astfel, printr-un parteneriat cu Solidar Social, acțiune umanitară inițiată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și Asociația Adi Hădean, unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România, am trimis către spitalul Matei Balș alimente și produse care au asigurat mesele doctorilor din prima linie. Împreună suntem mai puternici. Suntem aici.

PENNY și Salvați Copiii România, grijă pentru cei mici

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele două spitale de copii din București care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultații pe an și în medie 100 de consultații pe zi. În cadrul secției ORL se efectuează bronhoscopii 24 de ore din 24, iar anual, 400 de copii necesită extragerea corpilor străini. De la crearea Fondului de urgență pentru întărirea capacității sistemului medical românesc, aflat sub presiune în contextul pandemiei, 43 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă. Mai multe detalii despre proiect aici

Suntem aici pentru comunități

În aceste vremuri, ne întâlnim din ce în ce mai des cu situații provocatoare, unde ajutorul este mai mult decât binevenit, este necesar. Fiecare comunitate are anumite necesități și este important ca odată identificate, să putem veni cu un ajutor, un sprijin, oricât ar însemna acesta. PENNY Market și Crucea Roșie România și-au adunat forțele și au ajuns în șase județe din țară - Suceava, Timiș, Bacău, Galați, Constanța și Brașov – unde au donat produse necesare unei igiene corespunzătoare și alimente comunităților care aveau nevoie de acestea.