Cu PENNY la masa de primăvară!
2023

Știm că zilele sunt complicate, iar anii din urmă au fost tot mai provocatori...Ca să sfidezi trecerea rapidă a timpului, îți oferim și în acest număr 10 rețete gata în 30 de minute, ca să poți petrece mai multă vreme cu cei care îți sunt dragi sau să te ocupi și de alte lucruri care îți fac plăcere.
Friptură de miel

4-6 PORȚII | PREGĂTIRE: 15 MINUTE | PREPARARE: 1 ORĂ ȘI 30 DE MINUTE
1 kg pulpă de miel
4 căței usturoi, zdrobiți
1 lingură rozmarin
2 lingurițe cimbru
4 linguri ulei
sare și piper, după gust
1 kg cartofi noi, curățați
Preîncălzești cuptorul la 200° C. Legi carnea cu ață de bucătărie, cât să aibă o formă cât mai regulată. Într-un bol mic, amesteci usturoiul cu rozmarinul, cimbrul, sarea, piperul și 2 linguri de ulei. Cu acest amestec ungi bine carnea, pe toate părțile.
Așezi cartofii noi într-o tavă de aragaz, îi stropești cu restul de ulei, amesteci, cât să fie acoperiți cu ulei. Așezi carnea în mijloc, peste cartofi, și dai tava la cuptor circa 1 oră jumătate.
Lași la răcorit, tai ața de la friptură, porționezi și servești imediat.
Prăjitură cu morcovi

10-12 PORȚII | PREGĂTIRE: 15 MINUTE | PREPARARE: 45 DE MINUTE | AȘTEPTARE: 45 DE MINUTE
4 ouă
350 g zahăr
450 g făină
2 lingurițe bicarbonat
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 vârf de cuțit de sare
200 ml ulei
600 g morcov, ras
200 g mix de nuci, alune, migdale, tocate
Pentru glazură:
250 g cremă de brânză
200 g zahăr pudră
100 g unt, moale
2 lingurițe esență vanilie
Preîncălzești cuptorul la 180° C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Mixezi la robot zahărul cu uleiul, cca 1 minut. Adaugi morcovul ras și ouăle, amesteci, apoi pui și restul ingredientelor și continui să mixezi până se omogenizează. Torni compoziția în tavă și daila cuptor 45 de minute. Când e gata, o scoți din cuptor și o lași la răcit complet.
Pentruglazură, bați untul cu crema de brânză, vanilia și pui treptat zahărul pudră. Mixezi până când obții o cremă spumoasă, pe care o întinzi pe toată suprafața prăjiturii. Lași la rece 30 de minute, apoi o porționezi și servești.
Cu PENNY la masa de iarnă!
2022

Iarna este anotimpul în care ne adunăm la povești cu mic, cu mare în cel mai cald și aromat loc al casei, bucătăria, locul unde se pregătesc minuni care mai de care, cât ai bate din palme. Timpul pare tot mai zgârcit cu tine? Nu-i bai: avem ca de obicei 10 rețete gata în 30 de minute, pe care le poți încerca ori de câte ori ești pe fugă și în pană de imaginație.
Rață cu portocale

Preîncălzești cuptorul la 200° C. Pregătești o tavă pentru friptură. Într-un bol, mixezi zeama de lămâie cu coaja rasă de portocală, 1 sfert de ceapă, usturoiul granulat, vinul alb, uleiul, sare, piper, maghiranul și rozmarinul. Cu amestecul obținut, ungi bine rața și pe interior și pe exterior, până când îl termini.
În cavitatea raței, pui restul de ceapă, jumatățile de portocală și lămâie, sferturile de măr, și îi legi cu sfoară picioarele cât mai strâns. O așezi în tavă, pui pe lângă ea cățeii de usturoi, torni și sucul de portocale și dai la cuptor aproximativ 2 ore și jumătate, până se rumenește frumos.
Din timp în timp, mai deschizi cuptorul și mai pui cu lingura peste rață din sosul din tavă. Dacă scade cu totul, poți completa cu apă sau cu suc de portocale, dupa dorință. E gata când se rumenește bine (trebuie să fie brun-arămie).
Când rața e gata, o lași la răcorit câteva minute, apoi transferi pe un platou de servire, pe care așezi și felii de portocală (opțional). Strecori sosul rămas în tavă, râcâind și de pe margini, și îl pui într-o crătiță, la foc mediu. Adaugi sucul de portocale proaspăt, vinul și lași pe foc până scade cam la jumăte, amestecând din când în când. Torni și Martini și mai lași 2 minute.
Separat, combini amidonul cu untul topit și-l pui în sos printr-o strecurătoare. Reduci flacăra și amesteci până când obții consistența dorită. Torni sosul peste rață, porționezi și servești, alături de varza roșie ori bulete din piure de cartofi sau orice altă garnitură preferi.
Ingrediente:
1 rață întreagă, curățată de măruntaie (cca 2 kg)
1 ceapă, tăiată în sferturi
2 portocale, tăiate jumătăți
250 ml suc de portocale, proaspăt stors
zeamă de la 1 lămâie
2 lingurițe coajă rasă de portocală
1 măr, tăiat în sferturi
4 căței usturoi
1 linguriță usturoi granulat
2 linguri ulei
50 ml vin alb
½ linguriță maghiran măcinat
½ linguriță rozmarin măcinat
sare și piper, după gust
Pentru sos
50 ml Martini
100 ml vin alb
500 ml suc de portocale
2 lingurițe amidon de porumb
20 g unt
câteva boabe de piper
felii de portocală, pentru servire (opțional)
Cușma lui Moș Crăciun

Preîncălzești cuptorul la 180° C. Tapetezi o tavă de 12 brioșe cu hârtie de copt specială. Într-un castron, combini făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. Mixezi apoi la robot faina, zahărul și cacaua.
Pui untul, amesteci, apoi adaugi iaurtul, vanilia și ouăle și continui să mixezi până se omogenizează. Cu o lingură iei din compoziție și umpli fiecare formă de brioșă. Dai tava la cuptor 20 de minute sau pâna trece testul scobitorii.
Între timp, prepari crema mixând untul cu crema de brânză, zahărul pudră și vanilia până obții o cremă lucioasă și tare. Transferi o treime într-un bol mai mic și o dai deoparte. Peste restul adaugi colorantul și amesteci până obții o culoare roșie intense și uniformă. Pui compoziția într-un poș.
Când brioșele sunt gata, le lași la răcit complet, apoi le scoți din tavă, le așezi pe un platou și le decorezi, rotind poșul în forma conică a unei căciuli (cușme). Pui apoi în poș crema albă păstrată și decorezi marginile brioșelor cu mici fulgi albi. La final, faci câte un moș alb fiecărei cușme și presari zahărul roșu pe crema roșie, pentru un plus de efect.
Ingrediente:
150 g făină
150 g zahăr
100 g unt (trebuie să fie rece)
50 g cacao
3 ouă
300 g iaurt (de vacă sau oaie)
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 vârf de cuțit sare
1 linguriță esență vanilie
Pentru cremă
110 g unt (la temperatura camerei)
450 g cremă de brânză (2 pachete)
400 g zahăr pudră
1 linguriță esență vanilie
colorant alimentar roșu
1 lingură zahăr tos roșu
Cu PENNY la masa de toamnă!
2022

Gulaș de vită

Găluște cu prune

Cu PENNY la masa de vară!
2022

Cornulețe cu șuncă și mozzarella

Spumă de căpșuni cu bezea italiană

Cu PENNY la masa de primăvară!
2022

Drob de pui

Quiche cu praz

Cu PENNY la masa de iarnă!
2021

Tort cu foi și miere „Medovik”

Pomana porcului

Cu PENNY la masa de toamnă!
2021

Buzunare cu ou și legume
Frigănele
Cu PENNY la masa de vară!
2021

Panini cu mortadella și brânză

Hummus cu iaurt

Cu PENNY la masa de Paște!
2021

Rețetă bruschete

Rețetă salata cu ou

Cu PENNY la masa de Craciun!

Nu ne mai rămâne decât sa-ți urăm și de data asta: poftă bună, cu Cu PENNY la masă ! Și nu uita: zâmbește! Zâmbetul se citește în ochi și când porți masca.
Răsfoiește revista aici!