1. home
  2. COMUNICAT CAMION ELECTRIC EACTROS

Premieră în România: Camionul electric Mercedes-Benz eActros intră în operațiunile curente ale companiilor Step One Spedition și PENNY România

  • Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania a oferit companiei Step One Spedition primul camion electric ajuns în Romania – modelul eActros 300 – pentru testare în condiții reale de transport.
  • Beneficiarul serviciilor de transport cu primul eActros din țară este retailerul de renume PENNY România, parte a REWE Group.
  • Step One Spedition face primul pas spre tranziția către o flotă de camioane sustenabile, parte din strategia companiei.



Ștefăneștii de Jos– Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania pune la dispoziția companiei Step One Spedition un camion electric eActros 300 pentru a fi testat în condiții reale de trafic sau, altfel spus, în cadrul operațiunilor de distribuție ale PENNY România.



Specializată în transportul door-to-door pentru clienți din piața de retail și FMCG, compania Step One Spedition a început testele cu eActros în luna noiembrie, imediat după sosirea în țară a primului eActros. Operațiunile de distribuție se desfășoară la nivelul lanțului de magazine PENNY din București și zonele limitrofe.



Primul autocamion eActros 300 ajuns în România are masa maximă autorizată de 19 tone și poate atinge o viteză de până la 89 km/h. Acesta dispune de trei pachete de baterii, fiecare cu o capacitate de 112 kWh, ce asigură o autonomie de până la 300 de kilometri. Camionul propulsat cu motoare electrice poate fi încărcat cu stație cu putere de până la 160 kW, iar cele trei pachete de baterii au nevoie de puțin peste o oră pentru a fi încărcate de la 20% la 80%, la o stație standard de încărcare rapidă, la o intensitate de 400 A.



 „Așa cum am promis, primele camioane electrice Mercedes-Benz eActros au pornit la treabă și în România. Suntem bucuroși că am oferit companiei Step One Spedition, unul dintre furnizorii inovatori de servicii de transport din țara noastră și partenerul nostru pe termen lung, primul nostru autocamion propulsat de motoare electrice. Primele evaluări confirmă deja performanța ridicată a modelului eActros, fapt ce ne conferă încredere în produs și succesul parteneriatului cu Step One Spedition si PENNY România pe drumul către transportul cu emisii zero”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania.



PENNY Romania beneficiază de servicii de transport sustenabil cu eActros

Integrarea transportului sustenabil în cadrul operațiunilor curente ale PENNY România este un un element esențial în implementarea strategiei companiei de reducere a amprentei de carbon prin adoptarea transportului sustenabil. Astfel, „este o mare realizare pentru noi să luăm parte la această premieră și să introducem în operațiunile noastre primul camion electric Mercedes-Benz eActros ajuns în România. Transportul sustenabil este următorul pas din strategia noastră privind reducerea amprentei de carbon și a impactului pe care transportul clasic îl are asupra mediului înconjurător. Vom continua să facem toate demersurile necesare pentru a dezvolta cât mai mult transportul sustenabil la nivelul întregii companii. Le mulțumim celor de la Step One Spedition și Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania pentru că au ales să demarăm împreună acest parteneriat pentru un viitor mai bun”, a declarat Marek Dolezal, COO PENNY România.



Step One Spedition face primul pas spre tranziția către o flotă de camioane sustenabile.



Companie de transport marfă cu capital integral românesc, fondată în anul 2009, Step One Spedition deține în prezent o flotă de aproximativ 150 camioane specializate pentru transportul  de produse alimentare cu temperatură controlată și ambientală, pentru a satisface cerințele de distribuție națională a marilor retaileri, la cele mai înalte standarde de calitate. Portofoliul companiei numară branduri de renume din piața de retail și FMCG din Romania.



Step One Spedition acordă o atenție deosebită transportului sustenabil și implementează permanent măsuri de reducere a impactului semnificativ asupra mediului pe care segmentul de transport îl generează. Printre acestea se numară: achiziția exclusivă a autotractoarelor Euro 6, care sunt reînnoite la 4 ani cu modele de ultimă generație, implementarea programelor de optimizare a curselor pentru diminuarea numărului de kilometri fără încărcătură sau utilizarea eficientă a camioanelor pentru reducerea consumului de combustibil cu efect direct asupra reducerii amprentei de carbon.



Astfel, „asistăm astăzi la un moment istoric pentru compania Step One Spedition. Fără doar și poate, ca orice acțiune de pionierat, introducerea primului camion electric în flota noastră de transport este o provocare dar și o bucurie pentru că realizam un prim pas spre tranziția către autovehicule nepoluante, proces ce face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen mediu și lung”, a declarat Bogdan Dragomir, managerul companiei Step One Spedition.



După primele săptămâni de testare a camionului, Step One Spedition confirmă operarea facilă a camionului electric, procesul de încărcare rapid și simplu datorită stației mobile furnizate împreună cu vehiculul, precum și un confort la condus net superior, declarat de șoferii care realizează cursele cu eActros. De asemenea, autonomia bateriilor atinge nivelurile declarate de producător, respectiv 300 km pentru modelul cu trei pachete de baterii, asa cum este camionul utilizat în operațiunile de aprovizionare ale magazinelor PENNY Romania.


eActros 300 activează în flota Step One Spedition pe rute din București și zone limitrofe și urmează să fie testat în operațiunile curente ale mai multor clienți de-ai săi.

Ne dorim ca prin utilizarea acestui camion electric să stimulăm interesul clientilor noștri de a promova acest tip de transport și de a înlesni trecerea de la transportul convențional la cel verde. În același timp, considerăm că este necesară realizarea unui efort comun, susținut și prin implicarea autorităților în vederea susținerii tranziției de la diesel către autovehicule cu sisteme de propulsive alternativă, nepoluante” a adăugat Bogdan Dragomir.




Contact:

Adina Enache, +40 741 333 456, adina.enache@daimlertruck.com



Mai multe informații despre Daimler Truck sunt disponibile pe site-ul www.media.daimlertruck.com, precum și pe site-ul Mercedes-Benz Trucks la www.mercedes-benz-trucks.ro

Aflați mai multe despre subiecte și evenimente actuale legate de Mercedes-Benz Trucks & Buses pe canalul de  Facebook @mb.trucksandbuses.ro.




Daimler Truck

Daimler Truck Holding AG ("Daimler Truck") este unul dintre cei mai mari producători de vehicule comerciale din lume, cu peste 40 de unități principale și mai bine de 100.000 de angajați în întreaga lume.  Fondatorii Daimler Truck au inventat industria transportului modern, cu camioanele și autobuzele lor, acum mai bine de 125 de ani. Neschimbate nici în ziua de astăzi, aspirațiile companiei se concentrează pe un singur scop: Daimler Truck lucrează pentru toți cei care țin lumea în mișcare. Clienții săi le permit oamenilor să fie mobili și să își ducă bunurile la destinație în mod fiabil, la timp și în condiții de siguranță.  Daimler Truck le oferă tehnologiile, produsele și serviciile de care au nevoie în acest sens. Acest lucru este valabil și când vine vorba de trecerea la condusul neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO2. Compania se străduiește să asigure succesul transportului sustenabil, prin cunoștințe tehnologice profunde și o perspectivă clară asupra nevoilor clienților. Activitățile Daimler Truck sunt structurate în cinci segmente de raportare: Trucks North America (TN) cu brandurile de camioane Freightliner și Western Star și brandul de autobuze școlare Thomas Built Buses. Trucks Asia (TA) cu brandurile de vehicule comerciale FUSO și BharatBenz. Mercedes-Benz (MB) cu brandul de camioane cu același nume. Daimler Buses (DB) cu brandurile de autobuze Mercedes-Benz și Setra. Noua divizie de Financial Services a Daimler Truck (DTFS) constituie cel de-al cincilea segment, iar gama de produse din segmentul de camioane include vehicule utilitare ușoare, medii și grele pentru distanțe lungi, distribuție și trafic în construcții, dar și vehicule cu scop special, utilizate în principal în sectorul municipal și vocațional. Gama de produse din segmentul de autobuze include autobuze orășenești, autobuze școlare și autobuze inter-orășenești, autocare și șasiuri pentru autobuze. Pe lângă vânzarea de vehicule comerciale noi și uzate, compania oferă și servicii post-vânzare și soluții de conectivitate.



Despre PENNY Romania


PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 323 magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 5.800 de angajați.



PENNY se află printre organizațiile de top care au primit titulatura de Angajator de Top (Top Employer) 2022 în România. Certificarea de Angajator de Top reflectă grija și angajamentul pentru echipă și performanțele în practicile de resurse umane.



Pentru mai multe detalii despre companie, accesati website-ul oficial https://www.penny.ro/


Contact presă

Irina Butnaru, Corporate Communications Manager, PENNY | REWE România, presa@penny.ro



Declarații cu caracter previzional:

Acest document conține declarații cu caracter previzional care reflectă punctele noastre de vedere actuale privind evenimente viitoare. Cuvintele „a anticipa”, „a presupune”, „a considera”, „a estima”, „a aștepta”, „a intenționa”, „poate”, „ar putea”, „este posibil”, „a proiecta”, „ar trebui” și alte expresii similare identifică aceste declarații cu caracter previzional. Aceste declarații comportă numeroase riscuri și incertitudini, inclusiv o evoluție adversă a condițiilor economice la nivel global, îndeosebi un declin al cererii în piețele noastre cele mai importante; o deteriorare a posibilităților noastre de finanțare pe piețele de creditare și financiare; evenimente de forță majoră, printre care dezastre naturale, pandemii, acte de terorism, tulburări politice, conflicte armate, accidente industriale și efectele lor asupra activităților noastre de vânzări, achiziții, producție sau servicii financiare; modificări ale cursului valutar, ale dispozițiilor vamale și de comerț exterior; modificarea preferințelor consumatorilor și reorientarea acestora către vehicule mai mici, cu marjă mai redusă; o posibilă lipsă de acceptare a produselor sau serviciilor noastre, care limitează capacitatea noastră de a realiza prețurile și de a ne utiliza în mod adecvat capacitățile de producție; majorări ale prețurilor carburanților sau materiilor prime; perturbarea producției din cauza deficitului de materiale, grevelor sau insolvenței furnizorilor; scăderea prețurilor de revânzare a vehiculelor uzate; implementarea efectivă a măsurilor de reducere a costurilor și eficientizare; perspectivele de afaceri pentru companiile în care deținem o participație semnificativă; implementarea cu succes a cooperărilor strategice și asocierilor tip joint venture; modificări la nivelul legilor, reglementărilor și politicilor guvernamentale, în special cu referire la emisiile vehiculelor, economia de carburanți și siguranță; soluționarea investigațiilor în curs la nivel guvernamental sau a investigațiilor solicitate de guverne și finalizarea proceselor legale în curs sau amenințarea cu procese viitoare; și alte riscuri și incertitudini, dintre care unele sunt descrise la capitolul „Raport privind riscurile și oportunitățile” din acest Raport Anual. Dacă oricare dintre aceste riscuri și incertitudini se materializează sau dacă supozițiile care stau la baza oricăreia dintre declarațiile noastre cu caracter previzional se dovedesc incorecte, rezultatele efective pot fi semnificativ diferite de cele conținute în mod expres sau implicit de aceste declarații. Nu intenționăm și nu ne asumăm nicio obligație de a actualiza aceste declarații cu caracter previzional deoarece se bazează doar pe circumstanțe valabile la data publicării.