Descoperă revistele Cu PENNY la masă!

Cu PENNY la masa de toamnă!

Cum vara asta a fost una dintre cele mai fierbinți, parcă altfel am așteptat toamna, cu ploile sau cu lumina ei mieriu-aurie, cu strugurii pârguiți și gutuile parfumate. Dar, dincolo de toate, mirosul înnebunitor de vinete coapte care ne îmbrățișează de pretutindeni, aroma prunelor care mormăie neodihnite în ceaunul cu magiun și gustul murăturilor puse în casă fac splendoarea acestui anotimp mai intimă și mai tihnită.

Da, e toamnă și e sezonul zacuștelor de tot felul, al murăturilor, sosurilor, gemurilor și dulcețurilor. Nu ai pus niciodată conserve? Nu-i bai, e momentul să începi acum, căci asta-i tema acestui număr și e una generoasă, cu tot felul de provocări, simple sau mai sofisticate, dar toate de neuitat: niciodată nu-i ca prima dată! Și ca să-ți fie mai ușor, te ajutăm în bucătărie inspirându-te de data asta cu rețete pentru cină, la care poți folosi o mulțime de ingrediente marca PENNY ori bunătățile de la Hanul Boieresc. Pentru cei mici, dar și pentru momentele în care ești în criză de timp și în pană de inspirație, am pregătit noi rețete de pizza, felul de mâncare apreciat de toată suflarea.



Ai la dispoziție multe și felurite rețete și la rubrica "Tu ce mai gătești?", unde găsești preparate pentru toate gusturile și pe măsura oricărui buzunar. Iar dacă ești în pană de timp sau ești proaspăt student, nu ezita să apelezi la produsele PENNY Ready, care te așteaptă în magazine cu bunătăți gata preparate, numai bune de pus pe masă. "La Școala de bucătărit" te întâmpinăm, pas cu pas, cu un pandișpan pufos de să-ți lase gura apă și cu variante de sezon ale acestui desert popular și ușor de făcut, iar la rubrica "Un ingredient, patru rețete", ai bunătăți cu dovleac copt.



Nu putem să nu profităm de belșugul toamnei și când vine vorba de o băutură energizantă: ți-am pregătit așadar cele mai apetisante rețete de smoothie, așa încât nu-ți rămâne decât să le încerci pe cele care îți fac cu ochiul sau, cel mai bine, pe toate, pe rând.


 Și fiindcă toamna se culeg roadele, nu uita să fii cumpătat cu ce-ți oferă pământul. Ai în revistă și câteva trucuri care te ajută să nu risipești mâncarea. Așadar bucură-te din plin de belșugul toamnei cu" PENNY la masă! "


Aici poți vedea rezolvarea integramei.
Aici poți vedea rezolvarea
sudoku.

Și nu uitați, revista Cu PENNY la masă se găsește în toate magazinele PENNY din țară.

Batoane cu miere și cereale

Griș cu lapte și dulceaţă

Pizza cu mozarella și ciuperci

Buzunare cu ou și legume

Într-un bol încăpător, amesteci făina, ouăle, praful de sare și 120 ml lapte. Adaugi și restul de lapte și continui să amesteci până obții un aluat de clătite. Încingi o tigaie, adaugi untul, apoi ceapa și o lași până când devine arămie. Pui usturoiul, spanacul și sare, după gust, și mai lași pe foc până când spanacul se înmoaie. Dai deoparte compoziția cu spanac și cureți tigaia, apoi o ungi cu puțină grăsime (unt sau ulei). Torni din aluatul de clătite și coci clătitele câte 2 minute pe fiecare parte (ies cam 4 bucăți). Preîncălzești cuptorul la 180 °C. Așezi clătitele pe tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt. În mijlocul fiecărei clătite așezi câte o felie de mozarella, peste care pui 2 felii de șuncă și câte o parte din compoziția cu spanac. La sfârșit așezi ochiul. Împăturești clătita, pliind marginile către ochi și apăsând ușor, în așa fel încât compoziția să nu se împrăștie. Faci la fel și cu celelalte. Dai la cuptor 5 minute, apoi le servești cât sunt calde.

Ingrediente:

  • 125 făină PENNY
  • 3 ouă
  • 350 ml lapte BONI
  • 1 praf de sare PENNY
  • 1 lingură unt PENNY
  • ½ ceapă tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, feliați
  • 200 g spanac
  • 4 felii mozarella San Fabio
  • 8 felii șuncă de Praga Casa Gustului
  • 4 ouă ochiuri

Frigănele

Bați ouăle cu sarea. Înmoi feliile de pâine în lapte, apoi le treci prin oul bătut și le prăjești în ulei câte 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc ușor, apoi le scoți pe hârtie absorbantă. Le servești calde, ca atare sau împreună cu ce garnitură dorești.

Ingrediente:

  • 6 felii de pâine Gustopan
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte BONI
  • 1 praf de sare PENNY
  • ulei de floarea-soarelui PENNY, pentru prăjit

    Pentru servire, la alegere:
  • Zahăr PENNY, sirop, gem sau dulceață Hanul Boieresc – pentru cele dulci
  • brânză telemea sau cașcaval Rucăr, Coliba Ciobănașului, rase, iaurt Hanul Boieresc – pentru cele sărate

Cu PENNY la masa de vară!

Dacă până acum te-ai obișnuit să ne citești de Crăciun și de Paști, iată că de data asta ai parte de o surpriză: un număr special, cu toate ingredientele pentru o vară reușită! 

În toate rețetele din revista noastră, vei întâlni produsele mărcilor proprii, fie că este vorba despre lactatele BONI ori brânzeturile COLIBA CIOBĂNAȘULUI, fie despre cele populare, marca PENNY., ori despre bunătățile de la HANUL BOIERESC, MEȘTERUL MĂCELAR, fie de produse internaționale precum cele de la SAN FABIO și GRAN MARE.

Ai la îndemână și în acest număr o mulțime de sugestii pentru micul dejun sau răspunsuri la întrebarea "Tu ce mai gătești"? Iar fiindcă visezi la vacanță, ți-am adus mai aproape miresmele și gusturile din Italia, Grecia, Franța și Turcia. Totodată, îți venim în întâmpinare cu rețete numai bune în zilele toride, precum 4 supe răcoritoare sau 4 salate de vară. Și tot pentru a ține departe canicula îți arătăm la "Școala de bucătărit" cum poți face înghețată acasă, iar la rubrica "Un ingredient, patru rețete", ți-am pregătit la alegere deserturi delicioase cu pepene verde.



Fiindcă vara e sezonul fructelor și legumelor de tot felul, îți propunem să stai mai puțin în bucătărie și să ieși în natură la un grătar la iarbă verde: ai toate rețetele de care ai nevoie, de la burgeri și mititei la porumb, brânză și legume, acompaniate de sosuri apetisante, în rubrica specială "La grătar". Pentru desert alege una sau mai multe dintre rețetele fără coacere. Le poți prepara rapid, de azi pe mâine, așa încât în ziua următoare doar le iei cu tine la pachet în drumeție. Și pentru că mișcarea cere un plus de energie, îți spunem și ce anume te ajută să-ți faci plinul.



Bucură-te așadar de o ieșire cu familia în natură, de puțină mișcare și raze de soare cu PENNY. la masă!

Mai jos, ți-am pregatit și doua rețete, rapide și gustoase. Acestea sunt doar un mic exemplu din ce puteți găsi în materialul nostru. Poftă bună!

Și nu uitați, revista Cu PENNY la masă se găsește în toate magazinele PENNY din țară.

Panini cu mortadella și brânză

Într-un bol, amesteci iaurtul cu ceapa, muștarul și hreanul. Încingi aparatul de panini sau de sandviciuri. Ungi pe ambele părți fiecare felie de pâine cu ulei de măsline. Pui apoi pe fiecare felie iaurt cu hrean și nivelezi, iar deasupra mortadella și, la final, brânza. Acoperi cu o altă felie de pâine. Le pui la aparat câte 3 minute fiecare felie, până când pâinea devine crocantă. Tai apoi în jumătăți și servești cât sunt calde.

Ingrediente:

  • 2 fire de ceapă verde tocată fin
  • 125 g iaurt natural BONI
  • 300 g hrean proaspăt ras sau de la borcan, bine scurs
  • 100 g muștar de Dijon
  • 8 felii de pâine
  • 400 g mortadella fin feliată
  • 400 g brânză telemea BONI tăiată felii
  • ulei de măsline extravirgin SAN FABIO, pentru uns

Hummus cu iaurt

Dai la blender năutul fiert și răcit. Adaugi și restul ingredientelor și continui să mixezi până obții consistența dorită. Dacă e prea tare, mai pui ulei de măsline. Îl poți combina cu o salată de pătrunjel cu roșii.

Ingrediente:

  • 400 g năut fiert PENNY.
  • 100 g iaurt natural BONI
  • 2 linguri suc proaspăt stors de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  •  ½ linguriță chimen măcinat
  • 1 lingură tahini, opțional
  • sare și piper, după gust

Cu PENNY la masa de Paște!

Chiar și în vreme de pandemie, speranța începe să dea din coate, așa că ne facem planuri, visăm optimist și mai colorat, iar realitatea ni se pare mai blândă.

Pentru că primăvara înseamnă schimbare, în acest număr ai multe rețete prietene cu silueta. Bazate pe verdețuri, trufandale și crudități de sezon, ele îți asigură o mare parte din necesarul zilnic de vitamine. Ca să faci loc de mai bine, descoperă trucuri simple ca să nu irosești mâncarea, precum și ponturi despre cum să păstrezi alimentele proaspete.

 Printr-un efort colectiv susținut, risipa poate să devină curând un arhaism. În toate rubricile revistei noastre, te vei întâlni cu ingrediente marca PENNY. sau cu produse de cea mai bună calitate de la Hanul Boieresc. Lactatele BONI și deliciile de la San Fabio pot completa oricând lista ta de cumpărături. Și în acest număr îți venim în ajutor cu o mulțime de răspunsuri la întrebarea Tu ce mai gătești? În plus, ai 4 rețete de supe verzi, perfecte pentru detox.

 Încearcă-le pe toate! Verde este și culoarea rubricii Școala de bucătărit, unde poți învăța pas cu pas să faci un sos pesto ca la carte. Și tot pe verde rămânem și la Un ingredient, patru rețete, unde spanacul joacă rolul principal. Pentru sărbătoarea Învierii, întâmpină-ți musafirii cu ouă colorate și cu bunătățile de la rubrica Masa de Paști. Ai de ales între preparate pascale cu miel sau iepure, dar și cu pui, curcan, porc sau vită, toate combinate cu sosuri aromate ori garnituri de primăvară, completate de deserturi pe măsură.

De asemenea, pentru a împleti relaxarea cu gatitul, ți-am pregatit și doua joculețe.

Poți găsi rezolvarile sudoku din revistă aici .

Aici rezolvarea integramei.

Mai jos, ți-am pregatit și doua rețete, rapide și gustoase. Acestea sunt doar un mic exemplu din ce puteți găsi in materialul nostru. Pofta buna!


Și nu uitați, revista Cu PENNY la masă se găsește începând de vineri, 26.03.2021 în toate magazinele PENNY din țară.


Rețetă bruschete

Toci roșiile cubulețe, feliezi și prăjești pâinea. Într-un castron, pui roșiile tocate, caperele, măslinele feliate și usturoiul zdrobit. Adaugi uleiul și oțetul, sare și piper, și amesteci cât să se combine aromele. Pui din această compoziție pe fiecare felie de pâine prăjită și decorezi cu busuioc.

Ingrediente:

  • 1/2 pâine pave feliată sau 1 baghetă rustică GUSTOPAN
  •  4 roșii busuioc proaspăt sare și piper, după gust 2 căței de usturoi, zdrobiți 
  • 10 măsline verzi sau negre fără sâmburi, PENNY., feliate
  •  2 linguri capere
  •  ½ linguriță oțet din vin HANUL BOIERESC, opțional 2 linguri ulei de măsline SAN FABIO

Rețetă salata cu ou

Lași la răcorit ouăle fierte tari, apoi le cojești, separi gălbenușurile și toci albușurile mărunt. Într-un bol, amesteci zeama de lămâie cu usturoiul zdrobit, muștarul, caperele și maioneza. Într-un vas încăpător zdrobești cu o furculiță gălbenușurile, adaugi albușurile mărunțite și maioneza. Amesteci bine, potrivești de sare și piper. Adaugi, mărarul și ceapa verde. La nevoie, mai poți pune puțină zeamă de lămâie, după preferințe. Servești cu pâine sau ca sandviciuri.

Ingrediente:

  • 200 g maioneză 
  • 1 linguriță ulei de măsline SAN FABIO
  •  2 lingurițe muștar HANUL BOIERESC
  •  1 linguriță capere 
  • 1 linguriță zeamă de lămâie 2 căței de usturoi, zdrobiți 
  • sare și piper, după gust
  •  6 ouă fierte tari
  •  ½ legătură de mărar proaspăt tocat 
  • 1 legătură ceapă verde tocată mărunt

Cu PENNY la masa de Craciun!

Nu ne mai rămâne decât sa-ți urăm și de data asta: poftă bună, cu Cu PENNY la masă ! Și nu uita: zâmbește! Zâmbetul se citește în ochi și când porți masca. 


Răsfoiește revista aici!

Cu toate că, de aproape un an, lumea a luat-o razna, iar lucrurile nu se mai înscriu în ceea ce ne-am obișnuit să numim normalitate, ne străduim să ne fim aproape unii de ceilalți, să fim mai înțelegători și să facem din lume un loc mai bun.
Iată de ce, în ciuda tuturor piedicilor, suntem alături de tine cu o nouă revistă dedicată Sărbătorilor de iarnă. Începe așadar prin a-ți descreți fruntea și zâmbește. Asta ar trebui să fie prima regulă a zilei: zâmbetul. Cu sau fără mască, zâmbetul se citește în ochi.
În această ediție, îți punem dinainte o mulțime de bunătăți de făcut în orice zi a săptămânii, dar și preparate specifice sărbătorilor.

Pentru momentele în care programul tău e încărcat, iar graba nu-ți permite să zăbovești prea mult în bucătărie ai la îndemână secțiunea cu rețete gata în 30 de minute. Vrei doar ceva cald? Încearcă una dintre supele-cremă pe care ți le prezentăm sau o gustare cu bacon. Ca zilele să nu mai semene atât de mult una cu alta, iar viața să capete luciul normalității, după care tânjim deja de luni întregi, îți venim în ajutor cu o mulțime de propuneri cu care sa-ți vrăjești familia, în secțiunea Tu ce mai gătești? Fă-le pe rând pe toate, căci nu e complicat și merită.

Și pentru că de regulă la cină se adună toată lumea la masă, ți-am pregătit niște rețete aparte pentru acest moment special. Vrei ceva bun sau ții să le oferi copiilor un desert care să nu conțină ingrediente ascunse? Ne-am gândit și la asta! Ai la alegere câteva deserturi calde numai bune să dezghețe spiritele și să aducă zâmbetele pe fața celor dragi. Iar pentru că e iarnă, nu se poate să nu încerci într-un weekend măcar unul dintre felurile de pâine pe care ți le propunem sau o placintă aburindă, făcută ca la carte, urmând pas cu pas rețetele noastre.

Și pentru că Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase și mai așteptate din an, nu lăsa pandemia să le umbrească. Poți prepara în casă toate bunătățile la care visezi, chiar dacă nu ai mai încercat până acum să le faci cu mâna ta: de la cârnați, caltaboși și tobă la sarmale sau cozonaci, de la fursecuri și prăjituri cu fructe la mult-iubitele ișlere sau la tortul Albă ca Zăpada.