1. home
  2. PENNY | Descopera revista "Cu PENNY la masa"

Descoperă revistele Cu PENNY la masă!

Cu PENNY la masa de toamnă!
2023

Revista "Cu PENNY la masa" ediția de toamnă 2023 este sursa ta de inspirație. Te așteaptă rețete, articole și trucuri pentru o toamnă plină de preparate delicioase! Primești revista cadou la cumpărături de minim 100 de lei sau o poți achiziționa direct cu numai 5,99 lei în perioada 20 septembrie – 31 octombrie 2023.



După ce ai gustat din plin vacanța, cu miros de sare și mare ori cu aroma de conifere și munte sau, în caz că nu ai plecat decât undeva la țară, te-ai bucurat de cântecul cicadelor și de albastrul cerului în zile arse de soare, ei bine, iată că toamna și-a intrat în drepturi, cu bunătățile și ispitele ei.

Odata cu începerea școlii și revenirea la serviciu, timpul petrecut în bucătărie parcă intră la apă. De aceea poți miza pe cele 10 rețete gata în 30 de minute, care te vor ajuta să ieși din impas. Mai mult, ți-am pregătit de această dată și câteva sugestii echilibrate nutrițional, pentru caserola cu mâncare pe care poți s-o prepari din vreme, atât pentru serviciu, cât și pentru școală. 


Și dacă tot am pomenit de școală, la rubrica școala de bucătărit, ai ocazia să te apuci pentru prima dată de zacuscă, pas cu pas. Ai pe alese mai multe sortimente, dupa cum ți-or fi  pofta și răbdarea. În plus, ai la îndemâna și cele mai populare conserve de sezon, așa că nu-ți ramâne decât să pregătești borcanele. Sau sticlele, căci îți propunem și delicioase băuturi de toamnă. Pentru cei care fac sport sau pentru suporterii celor care se înscriu în cluburile sportive, am pregatit o mulțime de pagini cu informații utile pe care le găsești și pe site-ul penny.ro, dar și cu rețete pentru un plus de energie.

Și cum mierea toamnei își revarsă culorile prin piețe, profită din plin de prezența dovleacului, a strugurilor și prunelor, ca să-ți parfumezi bucătăria cu aroma prăjiturilor. Și fiindcă toamna copiii sunt nerăbdători să sărbătorească Halloween-ul, le poți intra în voie provocându-i să te ajute în bucătărie la prepararea surprizelor monstruoase, pe care le găsești la rubrica noastră dedicată acestei sărbători. 


Nu uita nici de meciurile tale preferate și susține-i pe sportivii români, pregătind ceva specific țărilor cu care aceștia joacă. E o dovadă de fair-play, fie el și gurmand. Fii așadar un suporter perfect cu PENNY la masa!


Rezolvare sudoku.
Rezolvare integramă.

Plăcintă cu carne

Bruschete cu ciuperci

Plăcintă cu prune

Pește cu conopidă la cuptor


6 PORȚII | PREGĂTIRE: 10 MINUTE | PREPARARE: 25 MINUTE



350 g cartofi Hanul Boieresc
1 conopidă
1 lingură mălai Hanul Boieresc
300 ml smântână pentru gătit PENNY
2 fire ceapă verde
2 linguri pătrunjel
500 g file pește alb
1 linguriță boia ardei dulce afumată
unt
sare și piper, după gust


Preîncălzești cuptorul la 180° C. Ungi cu unt un vas termorezistent. Într-o cratiță adâncă, fierbi la foc mediu cartofii, în apa cu puțină sare, circa 6 minute, după care adaugi și buchetele de conopidă și mai lași la fiert 4 minute. Strecori bine și lași la răcorit. Într-un bol amesteci mălaiul cu smântâna, sare și piper. Așezi cartofii și conopida într-un strat uniform în vasul termorezistent. Presari verdeața, ceapa verde, sare, piper și jumătate din cașcavalul ras.
Deasupra așezi bucățile de pește. Torni compoziția cu smântâna și presari restul de cașcaval și boiaua. Dai vasul la cuptor 25-30 de minute până când se rumenește bine. Porționezi și servești imediat.

Chec cu pere întregi

12 PORȚII | PREGĂTIRE: 15 MINUTE | PREPARARE: 60 MINUTE

3 pere mari
180 g făină Hanul Boieresc
45 g cacao PENNY
2 lingurițe praf de copt PENNY
1 vârf cuțit de sare PENNY
1 linguriță scorțișoară PENNY
100 g zahăr PENNY
180 ml lapte BONI DE TOT
80 ml ulei PENNY
100 g banană, făcută piure
1 linguriță esență vanilie PENNY
PENYRU GLAZURĂ:
80 g ciocolată neagră
3 lingurițe ulei PENNY
50 g miez de nucă PENNY


Preîncălzești cuptorul la 180° C. Tapetezi o tava de chec cu hârtie de copt. Într-un bol încăpător, amesteci făina cu praful de copt, cacaua, sarea, scorțișoara și zahărul. Separat, într-un bol adânc, mixezi piureul de banană cu uleiul, laptele și vanilia. Pui peste ingredientele uscate și amesteci pâna se omogenizează. Torni apoi compoziția în tavă. Treci prin puțină făină perele și le așezi în chec, la distanțe egale. Dai tava la cuptor 50-60 de minute sau până când trece testul scobitorii. Scoți tava din cuptor și lași la răcit complet. Pentru glazură, topești ciocolata împreună cu uleiul și omogenizezi. Torni apoi peste chec, cât mai uniform. Presari miez de nucă și lași să se întărească glazura. Dupa aceea poți porționa și servi.

Cu PENNY la masa de vară!
2023



Te-ai frământat plămădind tot felul de scenarii, ai mixat la mare viteză griji și speranțe, ai fost poate prins într-un carusel de emoții, mai ales dacă ai trecut prin iureșul unor examene, dar iată că vara s-a instalat în cele din urmă și toate gândurile se îndreaptă acum spre o bine-meritată vacanță.

 Cum nu-i vreme de zăbovit prin bucătărie, îți dăm o mână de ajutor cu o ediție specială de vară, care să te inspire în meniul zilnic, fără mari bătăi de cap. Dacă vrei ceva rapid, poți opta pentru una dintre cele 10 rețete gata în 30 de minute, fie că te gândești la ceva dulce, fie la felul principal. Totodată, ai pe alese propuneri de mic-dejun, ca să-ți faci plinul de energie încă de la primele ore ale zilei. Și pentru că vara înseamnă mai ales plajă și soare, ai la îndemână rețete ușoare, prietene cu silueta și preparate din ingredientele noastre MyBIO. 


Nu lipsesc, bineînțeles, sugestiile pentru o ieșire în natură împreună cu prietenii sau familia. E momentul perfect să încerci mâncărurile pregătite de chef Alex Petricean, cel cu care am stat la povești în acest număr și care aduce în prim-plan Memoria gustului de vară, împărtășind din secretele lui pentru gătirea unor rețete la foc deschis, pe malul unei ape sau oriunde găsești un petic de relaxare. Firește, ai la îndemână în acest număr și tot felul de rețete delicioase numai bune de încercat pe grătar.


La Școala de bucătărit, ai ocazia să înveți să faci pas cu pas un risotto ca la carte, după rețeta originală, pe care o poți adapta după bunul plac. În plus, poți preda ștafeta și scufia de bucătar copiilor, care abia așteaptă să-și etaleze talentele. Noi venim cu sugestiile, tu te vei bucura de rezultat.


Și cum nu e vară în care să nu vrei să te răcorești cu ceva bun, am pus deoparte pentru tine bunătăți cu înghețată și câteva cocktailuri grozave, asortate la un desert fin cu fructe de sezon.


Iar fiindcă trebuie să avem grijă de natură mai mult decât oricând, oriunde mergi în vacanță ia cu tine și sfaturile noastre pentru un mediu sustenabil. Numai așa vom putea prelungi savoarea verii și ne vom putea bucura de orice moment, mai aproape sau mai departe de casă, cu PENNY la masă!



Aici rezolvarea sudoku.

Aici rezolvarea integramei.

Burgeri de vită

Porumb copt

Banana Split

Salată Cobb


6 PORȚII | PREGĂTIRE: 15 MINUTE | PREPARARE: 5 MINUTE



3 linguri oțet din vin roșu
1 lingură muștar de Dijon
160 ml ulei de măsline
1 salată verde (sau romană), tăiată fideluță 4 ouă fierte tare, tăiate sferturi
350 piept de pui la grătar, gata preparat 8 felii de bacon
1 avocado, tăiat felii subțiri
100 g brânză telemea, zdrobită cu furculița 150 g roșii cherry, tăiate jumătăți
2 fire de ceapă verde, tocată mărunt
sare și piper, după gust


Încingi o tigaie la foc mediu și prăjești baconul până devine crocant. Când se răcește îl sfărâmi.
Tai pieptul de pui cubulețe. Într-un borcan, mixezi oțetul cu muștarul și uleiul, sare și piper.
Într-un bol încăpător, pui salata verde (romană), ouăle, pieptul de pui, avocadoul, brânza, baconul și roșiile cherry.
Torni sosul și amesteci ușor. Adaugi ceapa verde și potrivești de sare și piper, dacă mai e nevoie. Servești imediat.

Tartă cu căpșuni și înghetată

12 PORȚII | PREGĂTIRE: 15 MINUTE | AȘTEPTARE: 3 ORE

30 de biscuiți digestivi sau biscuiți umpluți cu cremă (tip sandvici)
100 g unt topit
1 vârf de cuțit de sare
1 cutie (1, 250 g) înghețată Rios Triple Taste 200 g căpșuni congelați
căpșuni proaspete pentru decor


Lași înghețata la temperatura camerei, cât să se înmoaie un pic. Pregătești o formă de tartă cu marginile detașabile.
Mixezi la robot 20 de biscuiți împreună cu sarea. Adaugi untul topit și amesteci până obții o compoziție precum nisipul ud, care se poate modela ușor.
Torni compoziția în tavă și nivelezi. Dai tava la frigider 15 minute.
Mixezi la blender înghețata cu căpșunii congelați până obții o cremă omogenă. Torni crema în tavă și nivelezi.
Dai tava din nou la frigider, cel puțin 3 ore. Scoți apoi tarta din tavă, decorezi cu căpșuni proaspete, porționezi și servești.