Economisim bani, nu dragoste.
Economisim bani, nu dragoste.

Descoperă revistele Cu PENNY la masă!

Cu PENNY la masa de Paște!

Chiar și în vreme de pandemie, speranța începe să dea din coate, așa că ne facem planuri, visăm optimist și mai colorat, iar realitatea ni se pare mai blândă.

Pentru că primăvara înseamnă schimbare, în acest număr ai multe rețete prietene cu silueta. Bazate pe verdețuri, trufandale și crudități de sezon, ele îți asigură o mare parte din necesarul zilnic de vitamine. Ca să faci loc de mai bine, descoperă trucuri simple ca să nu irosești mâncarea, precum și ponturi despre cum să păstrezi alimentele proaspete.

 Printr-un efort colectiv susținut, risipa poate să devină curând un arhaism. În toate rubricile revistei noastre, te vei întâlni cu ingrediente marca PENNY. sau cu produse de cea mai bună calitate de la Hanul Boieresc. Lactatele BONI și deliciile de la San Fabio pot completa oricând lista ta de cumpărături. Și în acest număr îți venim în ajutor cu o mulțime de răspunsuri la întrebarea Tu ce mai gătești? În plus, ai 4 rețete de supe verzi, perfecte pentru detox.

 Încearcă-le pe toate! Verde este și culoarea rubricii Școala de bucătărit, unde poți învăța pas cu pas să faci un sos pesto ca la carte. Și tot pe verde rămânem și la Un ingredient, patru rețete, unde spanacul joacă rolul principal. Pentru sărbătoarea Învierii, întâmpină-ți musafirii cu ouă colorate și cu bunătățile de la rubrica Masa de Paști. Ai de ales între preparate pascale cu miel sau iepure, dar și cu pui, curcan, porc sau vită, toate combinate cu sosuri aromate ori garnituri de primăvară, completate de deserturi pe măsură.

De asemenea, pentru a împleti relaxarea cu gatitul, ți-am pregatit și doua joculețe.

Poți găsi rezolvarile integramelor din revistă aici.


Mai jos, ți-am pregatit și doua rețete, rapide și gustoase. Acestea sunt doar un mic exemplu din ce puteți găsi in materialul nostru. Pofta buna!


Și nu uitați, revista Cu PENNY la masă se găsește începând de vineri, 26.03.2021 în toate magazinele PENNY din țară.


Rețetă bruschete

Toci roșiile cubulețe, feliezi și prăjești pâinea. Într-un castron, pui roșiile tocate, caperele, măslinele feliate și usturoiul zdrobit. Adaugi uleiul și oțetul, sare și piper, și amesteci cât să se combine aromele. Pui din această compoziție pe fiecare felie de pâine prăjită și decorezi cu busuioc.

Ingrediente:

  • 1/2 pâine pave feliată sau 1 baghetă rustică GUSTOPAN
  •  4 roșii busuioc proaspăt sare și piper, după gust 2 căței de usturoi, zdrobiți 
  • 10 măsline verzi sau negre fără sâmburi, PENNY., feliate
  •  2 linguri capere
  •  ½ linguriță oțet din vin HANUL BOIERESC, opțional 2 linguri ulei de măsline SAN FABIO

Rețetă salata cu ou

Lași la răcorit ouăle fierte tari, apoi le cojești, separi gălbenușurile și toci albușurile mărunt. Într-un bol, amesteci zeama de lămâie cu usturoiul zdrobit, muștarul, caperele și maioneza. Într-un vas încăpător zdrobești cu o furculiță gălbenușurile, adaugi albușurile mărunțite și maioneza. Amesteci bine, potrivești de sare și piper. Adaugi, mărarul și ceapa verde. La nevoie, mai poți pune puțină zeamă de lămâie, după preferințe. Servești cu pâine sau ca sandviciuri.

Ingrediente:

  • 200 g maioneză 
  • 1 linguriță ulei de măsline SAN FABIO
  •  2 lingurițe muștar HANUL BOIERESC
  •  1 linguriță capere 
  • 1 linguriță zeamă de lămâie 2 căței de usturoi, zdrobiți 
  • sare și piper, după gust
  •  6 ouă fierte tari
  •  ½ legătură de mărar proaspăt tocat 
  • 1 legătură ceapă verde tocată mărunt

Cu PENNY la masa de Craciun!

Nu ne mai rămâne decât sa-ți urăm și de data asta: poftă bună, cu Cu PENNY la masă ! Și nu uita: zâmbește! Zâmbetul se citește în ochi și când porți masca. 


Răsfoiește revista aici!

Cu toate că, de aproape un an, lumea a luat-o razna, iar lucrurile nu se mai înscriu în ceea ce ne-am obișnuit să numim normalitate, ne străduim să ne fim aproape unii de ceilalți, să fim mai înțelegători și să facem din lume un loc mai bun.
Iată de ce, în ciuda tuturor piedicilor, suntem alături de tine cu o nouă revistă dedicată Sărbătorilor de iarnă. Începe așadar prin a-ți descreți fruntea și zâmbește. Asta ar trebui să fie prima regulă a zilei: zâmbetul. Cu sau fără mască, zâmbetul se citește în ochi.
În această ediție, îți punem dinainte o mulțime de bunătăți de făcut în orice zi a săptămânii, dar și preparate specifice sărbătorilor.

Pentru momentele în care programul tău e încărcat, iar graba nu-ți permite să zăbovești prea mult în bucătărie ai la îndemână secțiunea cu rețete gata în 30 de minute. Vrei doar ceva cald? Încearcă una dintre supele-cremă pe care ți le prezentăm sau o gustare cu bacon. Ca zilele să nu mai semene atât de mult una cu alta, iar viața să capete luciul normalității, după care tânjim deja de luni întregi, îți venim în ajutor cu o mulțime de propuneri cu care sa-ți vrăjești familia, în secțiunea Tu ce mai gătești? Fă-le pe rând pe toate, căci nu e complicat și merită.

Și pentru că de regulă la cină se adună toată lumea la masă, ți-am pregătit niște rețete aparte pentru acest moment special. Vrei ceva bun sau ții să le oferi copiilor un desert care să nu conțină ingrediente ascunse? Ne-am gândit și la asta! Ai la alegere câteva deserturi calde numai bune să dezghețe spiritele și să aducă zâmbetele pe fața celor dragi. Iar pentru că e iarnă, nu se poate să nu încerci într-un weekend măcar unul dintre felurile de pâine pe care ți le propunem sau o placintă aburindă, făcută ca la carte, urmând pas cu pas rețetele noastre.

Și pentru că Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase și mai așteptate din an, nu lăsa pandemia să le umbrească. Poți prepara în casă toate bunătățile la care visezi, chiar dacă nu ai mai încercat până acum să le faci cu mâna ta: de la cârnați, caltaboși și tobă la sarmale sau cozonaci, de la fursecuri și prăjituri cu fructe la mult-iubitele ișlere sau la tortul Albă ca Zăpada.