Descoperă revistele "Cu PENNY la masă"!
Cu PENNY Card, totul devine mai simplu!
Înregistrează-te online în doar câteva minute și gestionează-ți profilul direct din aplicație. Scanează cardul la casă pentru oferte exclusive, reduceri săptămânale și 10% reducere specială de ziua ta.
Scanează PENNY Card la cumpărături în perioada 19.11.2025 – 31.12.2025 și primești revista Cu PENNY la masă cadou!
8 PORȚII | PREGĂTIRE: 5 MINUTE | PREPARARE: 45 DE MINUTE
8 bucăți de carne de pui cu os (piept, pulpe)
1 ceapă, tăiată sferturi
1 lămâie, tăiată felii
sucul de la ½ lămâie
60 ml ulei
4 căței de usturoi, zdrobiți
4 crenguțe de rozmarin
2 crenguțe de cimbru
1 legătură de pătrunjel, tocată mărunt
sare și piper, după gust
Preîncălzești cuptorul la 230° C. Într-un bol mare, amesteci bucățile de pui cu ceapa, uleiul, sucul și feliile de lămâie, usturoiul și ierburile. Pui sare și piper și amesteci bine, frecând carnea ușor carnea, ca să se îmbibe cu toate aromele. Transferi totul într-o tavă și dai la cuptor 45-50 de minute. Porționezi și servești.
Coroniță de Crăciun
8-10 PORȚII | PREGĂTIRE: 20 DE MINUTE | PREPARARE: 30 DE MINUTE
1 foaie (400 g) aluat de foitaj (rectangulară)
2 linguri muștar
100 g mozzarella, rasă
200 g cașcaval, ras
250 g șuncă de Praga
1 ou, bătut
1 fir de ceapă verde sau chives, tocat fin
1 lingură susan, pentru decor
gem de merișoare, opțional
Preîncălzești cuptorul la 200° C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Întinzi aluatul pe suprafața de lucru înfăinată, apoi îl transferi în tavă. Secționezi aluatul în cruce și apoi în diagonală, în centru, tăieturile trebuie să fie lungi de maximum 10 cm. Ungi suprafața rămasă nesecționată cu muștar, peste care pui mozzarella, șunca și cașcavalul. Presari ceapa verde, apoi îndoi capetele (sunt ca niște vârfuri de triunghi) tăiate spre tine și lipești de bază. Ungi cu ou bătut și presari susan. Dai tava la cuptor 30 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra. Lași la răcorit, porționezi și servești ca atare sau cu gem de merișoare.








