Descoperă revistele Cu PENNY la masă!
Cu PENNY la masa de primăvară!
2024
Revista "Cu PENNY la masa" ediția de primăvară 2024 este sursa ta de inspirație. Te așteaptă rețete, articole și trucuri pentru o primăvară plină de preparate delicioase! Primești revista cadou la cumpărături de minim 100 de lei sau o poți achiziționa direct cu numai 5,99 lei
în perioada 27 martie – 7 mai 2024.
Mâțișori și zumzet de albine, pomi în floare și miresme îmbătătoare: nu e anotimp mai așteptat decât primăvara și iată că nici de această dată nu se dezminte și ne surprinde cu splendoarea ei.
Drob de pasăre
8−12 PORȚII | PREGĂTIRE: 30 DE MINUTE | PREPARARE: 35 DE MINUTE
700 g ficăţei de pasăre, curăţaţi bine și mărunţiţi
1 piept de pui dezosat Hanul Boieresc sau ½ piept curcan, tocat cubuleţe
1 legătură ceapă verde, tocată fin 3-4 fire usturoi verde, tocat fin
3 ouă, bătute
2-3 ouă fierte tare
2 linguri unt Milkeria 2 linguri ulei
½ legătură mărar, tocat fin
½ legătură pătrunjel, tocat fin sare și piper, după gust
Preîncălzești cuptorul la 220° C. Tapetezi o tavă de cozonac cu hârtie de copt. Într-o tigaie, la foc mediu, încingi uleiul, adaugi untul și lași să se topească.
Sotezi ușor ceapa și usturoiul, cca 2-3 minute, până se înmoaie. Adaugi pieptul și ficatul de pasăre și amesteci să se combine. Lași la foc până se evaporă complet zeama.
Potrivești de sare și piper, apoi dai deoparte, la răcorit. Amesteci apoi carnea cu ouăle bătute și torni compoziția în tavă, așezând la distanțe egale, ouăle fierte întregi, care vor fi acoperite de carne.
Nivelezi frumos și dai tava la cuptor 35 de minute sau până trece testul scobitorii.
Tartă cu iaurt, fără făină
6−8 PORȚII | PREGĂTIRE: 5 MINUTE | PREPARARE: 40 DE MINUTE
1 ou
250 g urdă sau ricotta 150 g iaurt
50 g zahăr
25 g amidon de porumb
25 g zahăr pudră, pentru decor 100 g dulceaţă, pentru servire.
Preîncălzești cuptorul la 200° C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol, amesteci brânza cu iaurtul. Adaugi oul, zahărul și amidonul și omogenizezi.
Torni compoziția în tavă, nivelezi și dai la cuptor. Când e gata, lași la răcorit 10 minute, apoi decorezi cu zahăr pudră. Porționezi și servești cu dulceață deasupra.