Descoperă revistele Cu PENNY la masă!
Cu PENNY la masa de toamnă!
2023

După ce ai gustat din plin vacanța, cu miros de sare și mare ori cu aroma de conifere și munte sau, în caz că nu ai plecat decât undeva la țară, te-ai bucurat de cântecul cicadelor și de albastrul cerului în zile arse de soare, ei bine, iată că toamna și-a intrat în drepturi, cu bunătățile și ispitele ei.
Pește cu conopidă la cuptor

6 PORȚII | PREGĂTIRE: 10 MINUTE | PREPARARE: 25 MINUTE
350 g cartofi Hanul Boieresc
1 conopidă
1 lingură mălai Hanul Boieresc
300 ml smântână pentru gătit PENNY
2 fire ceapă verde
2 linguri pătrunjel
500 g file pește alb
1 linguriță boia ardei dulce afumată
unt
sare și piper, după gust
Preîncălzești cuptorul la 180° C. Ungi cu unt un vas termorezistent. Într-o cratiță adâncă, fierbi la foc mediu cartofii, în apa cu puțină sare, circa 6 minute, după care adaugi și buchetele de conopidă și mai lași la fiert 4 minute. Strecori bine și lași la răcorit. Într-un bol amesteci mălaiul cu smântâna, sare și piper. Așezi cartofii și conopida într-un strat uniform în vasul termorezistent. Presari verdeața, ceapa verde, sare, piper și jumătate din cașcavalul ras.
Deasupra așezi bucățile de pește. Torni compoziția cu smântâna și presari restul de cașcaval și boiaua. Dai vasul la cuptor 25-30 de minute până când se rumenește bine. Porționezi și servești imediat.
Chec cu pere întregi

12 PORȚII | PREGĂTIRE: 15 MINUTE | PREPARARE: 60 MINUTE
3 pere mari
180 g făină Hanul Boieresc
45 g cacao PENNY
2 lingurițe praf de copt PENNY
1 vârf cuțit de sare PENNY
1 linguriță scorțișoară PENNY
100 g zahăr PENNY
180 ml lapte BONI DE TOT
80 ml ulei PENNY
100 g banană, făcută piure
1 linguriță esență vanilie PENNY
PENYRU GLAZURĂ:
80 g ciocolată neagră
3 lingurițe ulei PENNY
50 g miez de nucă PENNY
Preîncălzești cuptorul la 180° C. Tapetezi o tava de chec cu hârtie de copt. Într-un bol încăpător, amesteci făina cu praful de copt, cacaua, sarea, scorțișoara și zahărul. Separat, într-un bol adânc, mixezi piureul de banană cu uleiul, laptele și vanilia. Pui peste ingredientele uscate și amesteci pâna se omogenizează. Torni apoi compoziția în tavă. Treci prin puțină făină perele și le așezi în chec, la distanțe egale. Dai tava la cuptor 50-60 de minute sau până când trece testul scobitorii. Scoți tava din cuptor și lași la răcit complet. Pentru glazură, topești ciocolata împreună cu uleiul și omogenizezi. Torni apoi peste chec, cât mai uniform. Presari miez de nucă și lași să se întărească glazura. Dupa aceea poți porționa și servi.
Cu PENNY la masa de vară!
2023

Te-ai frământat plămădind tot felul de scenarii, ai mixat la mare viteză griji și speranțe, ai fost poate prins într-un carusel de emoții, mai ales dacă ai trecut prin iureșul unor examene, dar iată că vara s-a instalat în cele din urmă și toate gândurile se îndreaptă acum spre o bine-meritată vacanță.
Salată Cobb

6 PORȚII | PREGĂTIRE: 15 MINUTE | PREPARARE: 5 MINUTE
3 linguri oțet din vin roșu
1 lingură muștar de Dijon
160 ml ulei de măsline
1 salată verde (sau romană), tăiată fideluță 4 ouă fierte tare, tăiate sferturi
350 piept de pui la grătar, gata preparat 8 felii de bacon
1 avocado, tăiat felii subțiri
100 g brânză telemea, zdrobită cu furculița 150 g roșii cherry, tăiate jumătăți
2 fire de ceapă verde, tocată mărunt
sare și piper, după gust
Încingi o tigaie la foc mediu și prăjești baconul până devine crocant. Când se răcește îl sfărâmi.
Tai pieptul de pui cubulețe. Într-un borcan, mixezi oțetul cu muștarul și uleiul, sare și piper.
Într-un bol încăpător, pui salata verde (romană), ouăle, pieptul de pui, avocadoul, brânza, baconul și roșiile cherry.
Torni sosul și amesteci ușor. Adaugi ceapa verde și potrivești de sare și piper, dacă mai e nevoie. Servești imediat.
Tartă cu căpșuni și înghetată

12 PORȚII | PREGĂTIRE: 15 MINUTE | AȘTEPTARE: 3 ORE
30 de biscuiți digestivi sau biscuiți umpluți cu cremă (tip sandvici)
100 g unt topit
1 vârf de cuțit de sare
1 cutie (1, 250 g) înghețată Rios Triple Taste 200 g căpșuni congelați
căpșuni proaspete pentru decor
Lași înghețata la temperatura camerei, cât să se înmoaie un pic. Pregătești o formă de tartă cu marginile detașabile.
Mixezi la robot 20 de biscuiți împreună cu sarea. Adaugi untul topit și amesteci până obții o compoziție precum nisipul ud, care se poate modela ușor.
Torni compoziția în tavă și nivelezi. Dai tava la frigider 15 minute.
Mixezi la blender înghețata cu căpșunii congelați până obții o cremă omogenă. Torni crema în tavă și nivelezi.
Dai tava din nou la frigider, cel puțin 3 ore. Scoți apoi tarta din tavă, decorezi cu căpșuni proaspete, porționezi și servești.