Descoperă revistele Cu PENNY la masă!
Cu PENNY Card, totul devine mai simplu!
Înregistrează-te online în doar câteva minute și gestionează-ți profilul direct din aplicație. Scanează cardul la casă pentru oferte exclusive, reduceri săptămânale și 10% reducere specială de ziua ta.
Scanează PENNY Card la cumpărături în perioada 27.11.2024 - 31.12.2024 și primești revista Cu PENNY la masă cadou!
Pastă de fasole cu migdale
4 PORȚII | PREGĂTIRE: 5 MINUTE | PREPARARE: 15 MINUTE
1 conservă de fasole
1-2 ouă fierte, tocate cubulețe
3 căței usturoi, zdrobiți
ulei, după gust (cam 100 ml, în reprize)
60 g miez de migdale PENNY sau nuci
prăjite, tocat grosier
¼ legătură mărar, tocat mărunt
¼ legătură pătrunjel, tocat mărunt
sare și piper, după gust
Pui în blender toate ingredientele și mixezi până obții o pastă omogenă (cât mai fină). Servești pe pâine prajită și ornat cu migdalele tocate.
Crostata cu cremă de lămâie
8-10 PORȚII | PREGĂTIRE: 20 DE MINUTE | PREPARARE: 45 DE MINUTE
300 g făină
2 ouă, bătute
100 g zahăr
1 vârf de cuțit de sare
coaja rasă de la 1 lămâie
3 linguri ulei
1 plic praf de copt PENNY
Pentru crema de lămâie:
4 gălbenușuri
140 g zahăr
coaja rasă de la 1 lămâie
80 ml suc de lămâie proaspăt stors
1 vârf de cuțit de sare
85 g unt moale, la temperatura camerei
Mai întâi, prepari crema de lămâie ca în rețeta de la pagina 48. Apoi, separat, într-un bol încăpător, pui făina, sarea, coaja rasă de lămâie, praful de copt și zahărul. Amesteci, adaugi ouăle bătute și uleiul, amesteci și începi apoi să frămânți cu mâinile până obții un aluat omogen, elastic și ușor de modelat, care nu se lipește de degete. Faci o bilă, o învelești în folie și dai aluatul la frigider 30 de minute. Preîncălzești cuptorul la 170° C. Scoți aluatul din frigider și, cu un sucitor, îl întinzi într-o foaie rotundă, de mărimea formei de tartă, păstrând la frigider un pic din aluat pentru grilajul-decor. Așezi aluatul în tavă, acoperind și marginile și eliminând excesul, pe care îl unești cu cel păstrat la frigider. Înțepi cu furculița din loc în loc fundul tartei, apoi torni crema de lămâie. Scoți aluatul pus la păstrare la rece și întinzi o nouă foaie, din care decupezi benzi de 4 mm, pe care le așezi în formă de grilaj deasupra cremei. Dai tava la cuptor 40-45 de minute, până când crusta devine aurie. Lași tarta la răcit, apoi o porționezi și servești.