Descoperă revistele "Cu PENNY la masă"!
Cu PENNY Card, totul devine mai simplu!
Înregistrează-te online în doar câteva minute și gestionează-ți profilul direct din aplicație. Scanează cardul la casă pentru oferte exclusive, reduceri săptămânale și 10% reducere specială de ziua ta.
Scanează PENNY Card la cumpărături în perioada 02.07.2025 - 12.08.2025 și primești revista Cu PENNY la masă cadou!
4 porții | Pregătire: 5 minute | Preparare: 20 de minute
350 g orez
200 g roșii pasate
1 ceapă medie, tocată fin
4 linguri ulei
40 g unt
500 ml supă clară de legume
30 g parmezan ras
sare și piper, după gust
½ legătură pătrunjel sau busuioc, tocat mărunt
Încingi uleiul într-o cratiță, la foc mediu, adaugi untul și îl lași până se topește. Pui ceapa și o sotezi până devine translucidă. Adaugi orezul, micșorezi flacăra și îl lași 2-3 minute, amestecând continuu, până se înmoaie ușor. Pui roșiile pasate, amesteci, acoperi vasul și lași 2 minute. Torni apoi supa de legume, acoperi din nou și lași să fiarbă maximum 20 de minute (sau cât scrie pe ambalaj), până scade lichidul. Potrivești de sare și piper, adaugi parmezanul ras și verdeața, amesteci și oprești focul. Servești imediat.
Supă cu castraveți și iaurt
4 porții | Pregătire: 10 minute | Așteptare: 1 oră
300 g iaurt natural Boni
75 ml apă
3 castraveți cornișon
2 căței usturoi zdrobiți
2 linguri ulei de măsline
1 lingură miez de nucă
sare și piper, după gust
2 linguri verdeață tocată mărunt
Macini nucile. Cureți castraveții de coajă și îi tai cubulețe. Într-un bol, amesteci iaurtul cu apa. Adaugi nucile măcinate și usturoiul zdrobit, apoi uleiul, sarea și piperul, și omogenizezi bine. Adaugi și castraveții, amesteci și dai supa la frigider cel puțin o oră. O servești rece, cu mărăr tocat mărunt sau cu ce verdeață preferi.