Drob de miel


Gata în
240 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
Un clasic la masa de Paște

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    carne tocată de porc Hanul Boieresc
  • 500 g
    măruntaie de miel
  • 10
    ouă
  • 100 g
    kaizer crud-uscat Hanul Boieresc
  • 2
    cepe mari
  • 1 legătură
    ceapă verde
  • 1 legătură
    usturoi verde
  • Foi de dafin
  • Pâine
  • 200 ml
    lapte
  • Sare și piper
  • 1 borcan
    sfeclă roșie
  • 300 g
    smântână acră
  • Boia dulce
  • Oțet de mere
  • Ulei de floarea soarelui (sau untură de porc)
  • Hrean

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem măruntaiele la fiert.
  2. Etapă de gătit
    Adăugăm 2 foi de dafin.
  3. Etapă de gătit
    Adăugăm căteva boabe de piper.
  4. Etapă de gătit
    Tocăm ceapa mărunt.
  5. Etapă de gătit
    Într-o tigaie punem ceapa la călit.
  6. Etapă de gătit
    Tăiem kaizerul Hanul Boieresc în bucăți.
  7. Etapă de gătit
    Îl punem în tigaie peste ceapa călită.
  8. Etapă de gătit
    Înmuiem 4 felii de pâine în lapte.
  9. Etapă de gătit
    Tocăm ceapa verde cu usturoiul.
  10. Etapă de gătit
    Le amestecăm cu carnea tocată.
  11. Etapă de gătit
    Condimentăm ceapa călită cu puțină boia dulce.
  12. Etapă de gătit
    Adăugăm ceapa călită cu kaizer peste carnea tocată.
  13. Etapă de gătit
    Punem 5 ouă la fiert.
  14. Etapă de gătit
    Scurgem pâinea de surplusul de lapte.
  15. Etapă de gătit
    Aăugăm pâinea peste amescul de ceapă și carne.
  16. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper.
  17. Etapă de gătit
    Adăugăm 5 ouă peste amestecul de carne.
  18. Etapă de gătit
    Încingem cuptorul la 200 grade.
  19. Etapă de gătit
    Scoatem măruntaiele de la fiert și le tăiem în bucățele.
  20. Etapă de gătit
    Adăugăm măruntaiele peste amestecul de carne și ceapă.
  21. Etapă de gătit
    Curățăm ouăle fierte.
  22. Etapă de gătit
    Udăm foaia de copt și o punem în formă.
  23. Etapă de gătit
    Punem ouăle fierte în formă.
  24. Etapă de gătit
    Răsturnăm amestecul în forme, peste ouă.
  25. Etapă de gătit
    Punem la cuptor timp de 30 minute.
  26. Etapă de gătit
    Punem sfecla într-un castron.
  27. Etapă de gătit
    Adăugăm puțin oțet și puțin ulei.
  28. Etapă de gătit
    Adăugăm o linguriță de hrean.
  29. Etapă de gătit
    Adăugăm 2-3 linguri de smântână.
  30. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper.
  31. Etapă de gătit
    Scoatem drobul de la cuptor și îl lăsăm să se răcească.
  32. Etapă de gătit
    Tăiem drobul felii.
  33. Etapă de gătit
    Punem pe farfurii și ornăm cu pătrunjel proaspăt.