1. home
  2. Retete
  3. Frittata cu telemea, mărar și mazăre

Frittata cu telemea, mărar și mazăre


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
Mazărea, mărarul și telemeaua fac casă bună împreună în această omletă consistentă începută pe plită și finisată în cuptor.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

6
ouă
1 lingură
smântână
150 g
brânză telemea
1
ceapă verde
1
șalotă
1 legătură
mărar
100 g
mazăre
sare
piper
1 cub
unt
ulei

Mod de preparare

1
Într-un bol, batem ouăle împreună cu lingura de smântână. În amestec sfărâmăm cu mâna aprox. 100g din cantitatea de telemea, păstrând restul de brânză pentru a o presăra deasupra, atunci când frittata va fi gata. Asezonăm cu sare și piper.
2
Tocăm șalota și ceapa verde, pe care le punem într-o tigaie cu un firicel de ulei și un cub de unt. Le lăsăm, până când ceapa capătă o culoare intensă, apoi adăugăm amestecul de ou și, cu o lingură de lemn, începem să amestecăm, direcționând compoziția dinspre margini înspre centru. Adăugăm în tigaie mărarul tocat și mazărea, având grijă să presărăm atâtea boabe cât frittata să capete un aspect plăcut.
3
După această etapă, mutăm tigaia în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, timp de 10 minute sau până se rumenește conform preferințelor personale. La final, scoatem frittata de la cuptor și o lăsăm aproximativ 5 minute să se odihnească, pentru a putea să o tăiem. Cu ajutorul cubului de unt folosit, ar trebui să se desprindă foarte ușor de pereții tigăii pe care am folosit-o. O răsturnăm pe un tocător sau pe o farfurie, dacă dorim, sfărâmăm peste ea restul de brânză rămasă sau o putem servi cu o salată proaspătă de roșii cherry tăiate în două.