O rețetă foarte simplă, cu ingrediente la îndemână și care poate fi servită atât ca aperitiv cât și ca fel principal.
Ingrediente pentru
Porții
1
aluat foietaj
1 legatură
ceapă verde
2
morcovi
300 g
roșii cherry
140 g
miere (2 linguri)
80 ml
zeamă de lamâie
300 ml
ulei de măsline
400 g
măsline cu sâmburi
2
căței de usturoi
Ouă
Ridichi
Oregano
Cuburi de gheață
1
Etapă de gătit
Întotdeauna în bucătărie începem cu ce ne ocupă cel mai mult timp, așa că de această dată ne apucăm întâi să scoatem sâmburii măslinelor. Chiar dacă este puțin mai complicat, este preferabil să folosim măsline cu sâmburi deoarece astfel măslinele sunt mai ferme și își păstrează toată aroma.
2
Etapă de gătit
După ce am scos sâmburii, condimentăm cu oregano.
3
Etapă de gătit
Adăugăm puțin ulei de măsline și doi căței de usturoi tocați mărunt. Nu punem sare pentru că măslinele sunt deja sărate.
4
Etapă de gătit
Punem amestecul în cana de blender și mixăm până obținem o pastă.
5
Etapă de gătit
Turnăm pasta de măsline într-un vas și condimentăm cu piper proaspăt măcinat.
6
Etapă de gătit
Încingem cuptorul la 180 de grade.
7
Etapă de gătit
Întindem aluatul de foietaj și îl lăsăm întreg.
8
Etapă de gătit
Ungem aluatul cu gălbenuș de ou.
9
Etapă de gătit
Cu o lingură întindem pasta de măsline pe toată suprafața aluatului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere.
10
Etapă de gătit
Tăiem pe din două aluatul, apoi rulăm fiecare jumătate. Când rulăm, încercăm să ridicăm puțin aluatul, ca pasta de măsline să rămână în interior. Rulăm dintr-o parte până la jumătate, apoi din partea cealaltă și lipim marginea.
11
Etapă de gătit
Ungem ruloul cu gălbenuș de ou să aibă o culoare frumoasă.
12
Etapă de gătit
Tăiem fiecare rulou în bucăți de aproximativ 2 cm grosime. Punem bucățile în tavă cu secțiunea în sus, astfel încât să obținem niște melcișori.
13
Etapă de gătit
Punem la cuptor 20 min. la 180 de grade, apoi ne mai uităm la ei.
14
Etapă de gătit
Între timp pregătim vinaigrette pentru salată din ulei de măsline, miere și zeamă de lămâie.
15
Etapă de gătit
Apoi pregătim salata. Curățăm morcovii cu economul și tot cu economul îi tăiem fâșii subțiri.
16
Etapă de gătit
Tăiem ridichile rondele subțiri.
17
Etapă de gătit
Scalele de morcovi și rondelele de ridichi le păstrăm în apă rece cu cuburi de gheață, să rămână crocante.
18
Etapă de gătit
Tocăm și o legătură de ceapă verde.
19
Etapă de gătit
Scoatem legumele din apă și scurgem suplusul de apă pe șervețele. Punem legumele într-un bol, apoi adăugăm sosul vinaigrette.
20
Etapă de gătit
Când melcișorii s-au umflat și s-au rumenit, îi scoatem din cuptor.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
1
aluat foietaj
1 legatură
ceapă verde
2
morcovi
300 g
roșii cherry
140 g
miere (2 linguri)
80 ml
zeamă de lamâie
300 ml
ulei de măsline
400 g
măsline cu sâmburi
2
căței de usturoi
Ouă
Ridichi
Oregano
Cuburi de gheață
Mod de preparare
1
Etapă de gătit
Întotdeauna în bucătărie începem cu ce ne ocupă cel mai mult timp, așa că de această dată ne apucăm întâi să scoatem sâmburii măslinelor. Chiar dacă este puțin mai complicat, este preferabil să folosim măsline cu sâmburi deoarece astfel măslinele sunt mai ferme și își păstrează toată aroma.
2
Etapă de gătit
După ce am scos sâmburii, condimentăm cu oregano.
3
Etapă de gătit
Adăugăm puțin ulei de măsline și doi căței de usturoi tocați mărunt. Nu punem sare pentru că măslinele sunt deja sărate.
4
Etapă de gătit
Punem amestecul în cana de blender și mixăm până obținem o pastă.
5
Etapă de gătit
Turnăm pasta de măsline într-un vas și condimentăm cu piper proaspăt măcinat.
6
Etapă de gătit
Încingem cuptorul la 180 de grade.
7
Etapă de gătit
Întindem aluatul de foietaj și îl lăsăm întreg.
8
Etapă de gătit
Ungem aluatul cu gălbenuș de ou.
9
Etapă de gătit
Cu o lingură întindem pasta de măsline pe toată suprafața aluatului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere.
10
Etapă de gătit
Tăiem pe din două aluatul, apoi rulăm fiecare jumătate. Când rulăm, încercăm să ridicăm puțin aluatul, ca pasta de măsline să rămână în interior. Rulăm dintr-o parte până la jumătate, apoi din partea cealaltă și lipim marginea.
11
Etapă de gătit
Ungem ruloul cu gălbenuș de ou să aibă o culoare frumoasă.
12
Etapă de gătit
Tăiem fiecare rulou în bucăți de aproximativ 2 cm grosime. Punem bucățile în tavă cu secțiunea în sus, astfel încât să obținem niște melcișori.
13
Etapă de gătit
Punem la cuptor 20 min. la 180 de grade, apoi ne mai uităm la ei.
14
Etapă de gătit
Între timp pregătim vinaigrette pentru salată din ulei de măsline, miere și zeamă de lămâie.
15
Etapă de gătit
Apoi pregătim salata. Curățăm morcovii cu economul și tot cu economul îi tăiem fâșii subțiri.
16
Etapă de gătit
Tăiem ridichile rondele subțiri.
17
Etapă de gătit
Scalele de morcovi și rondelele de ridichi le păstrăm în apă rece cu cuburi de gheață, să rămână crocante.
18
Etapă de gătit
Tocăm și o legătură de ceapă verde.
19
Etapă de gătit
Scoatem legumele din apă și scurgem suplusul de apă pe șervețele. Punem legumele într-un bol, apoi adăugăm sosul vinaigrette.
20
Etapă de gătit
Când melcișorii s-au umflat și s-au rumenit, îi scoatem din cuptor.