O rețetă de mici altfel, un preparat tipic pentru weekendurile românești într-o variantă diferită.
Ingrediente pentru
Porții
500 g
(o casoletă de mici) un aluat foietaj
2
ouă
1 lingură
muștar iute
varză roșie
1
lămâie
500g/ o casoletă de mici
un aluat foietaj
2 ouă
o lingură de muștar iute
varză roșie
o lămâie
1
Etapă de gătit
Așezăm hârtie pergament în tavă și despachetăm aluatul foietaj.
2
Etapă de gătit
Punem câte 2-3 mici dubli (lungi) în aluat și îi învelim.
3
Etapă de gătit
Spargem un ou și separăm albușul de gălbenuș, apoi batem gălbenușul cu un strop de apă.
4
Etapă de gătit
Lipim aluatul cu gălbenuș, în special capetele.
5
Etapă de gătit
Punem în tavă, iar apoi crestăm cu cuțitul un model în aluat.
6
Etapă de gătit
Ungem cu gălbenuș și coacem în cuptor aprox. 20-25 de minute la 180 grade.
7
Etapă de gătit
Pregătim maioneza – amestecăm muștarul, un ou, sare, piper, zeama de la ½ lămâie și ulei. Folosim un mixer cu capătul de pasat și adăugăm treptat uleiul.
8
Etapă de gătit
Curățăm varza roșie și o tocăm, apoi o punem într-un bol și amestecăm cu maioneză.
9
Etapă de gătit
Când micii sunt gata, îi scoatem din cuptor și îi lăsăm să se răcorească.
10
Etapă de gătit
Tăiem felii și servim împreună cu varza.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
500 g
(o casoletă de mici) un aluat foietaj
2
ouă
1 lingură
muștar iute
varză roșie
1
lămâie
500g/ o casoletă de mici
un aluat foietaj
2 ouă
o lingură de muștar iute
varză roșie
o lămâie
Mod de preparare
1
Etapă de gătit
Așezăm hârtie pergament în tavă și despachetăm aluatul foietaj.
2
Etapă de gătit
Punem câte 2-3 mici dubli (lungi) în aluat și îi învelim.
3
Etapă de gătit
Spargem un ou și separăm albușul de gălbenuș, apoi batem gălbenușul cu un strop de apă.
4
Etapă de gătit
Lipim aluatul cu gălbenuș, în special capetele.
5
Etapă de gătit
Punem în tavă, iar apoi crestăm cu cuțitul un model în aluat.
6
Etapă de gătit
Ungem cu gălbenuș și coacem în cuptor aprox. 20-25 de minute la 180 grade.
7
Etapă de gătit
Pregătim maioneza – amestecăm muștarul, un ou, sare, piper, zeama de la ½ lămâie și ulei. Folosim un mixer cu capătul de pasat și adăugăm treptat uleiul.
8
Etapă de gătit
Curățăm varza roșie și o tocăm, apoi o punem într-un bol și amestecăm cu maioneză.
9
Etapă de gătit
Când micii sunt gata, îi scoatem din cuptor și îi lăsăm să se răcorească.