Morcovi cu pește afumat


Gata în
35 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
O combinație de arome spectaculoasă și sănătoasă.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • Sfeclă prefiartă
  • 2
    Morcovi
  • 1
    Pește afumat - macrou
  • 300 g
    arpacaș
  • 1
    Țelină
  • 2
    mandarine
  • Pătrunjel
  • Coriandru
  • 1
    Lămâie
  • 1
    Ceapă roșie

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Fierbem arpacașul - două-trei mâini pentru că se umflă
  2. Etapă de gătit
    După ce se fierbe îl scurgem
  3. Etapă de gătit
    Curățăm morcovii și îi tăiem rondele pe lung
  4. Etapă de gătit
    Curățăm țelina și o tăiem bucăți cam la fel de mari ca morcovul
  5. Etapă de gătit
    Sfărâmăm coriandrul
  6. Etapă de gătit
    Punem puțină apă la fiert pentru morcovi și țelină
  7. Etapă de gătit
    Punem în apa fierbinte morcovii și-i dăm în clocot, apoi îi scoatem
  8. Etapă de gătit
    Punem țelina în apă și-o clocotim, apoi o scoatem
  9. Etapă de gătit
    Scurgem bine legumele
  10. Etapă de gătit
    Punem ulei de măsline într-o tigaie și punem la călit țelina cu sare și piper câteva minute
  11. Etapă de gătit
    În aceeași tigaie, adăugăm coriandru și-l lăsăm puțin la prăjit
  12. Etapă de gătit
    Punem morcovii în tigaie și-i lăsăm să se călească. Adăugam curcuma, sare și piper
  13. Etapă de gătit
    Tăiem jumătate de ceapă roșie mărunt
  14. Etapă de gătit
    Curățăm peștele de piele și scoatem osul din mijloc ca să rămână numai fileul
  15. Etapă de gătit
    Peste morcov punem câteva linguri de arpacaș, țelină, puțină ceapa și o sfeclă roșie tăiată la aceeași mărime cu țelina
  16. Etapă de gătit
    Stoarcem lămâia în blender, adăugăm sare și ulei de măsline, alături de piper și pulpa de la jumătate de mandarină și folosim blenderul pentru a amesteca tot
  17. Etapă de gătit
    Adăugăm vinegretul peste salată
  18. Etapă de gătit
    Punem salata pe farfurie, rupem bucăți de pește afumat, îl adăugăm pe farfurie și mai punem puțin vinegret
  19. Etapă de gătit
    La final, adăugam 2-3 feliuțe de pulpă de mandarină pentru ca gustul să fie dulceag, dar și sare grunjoasă pentru un plus de savoare