Morcovi cu pește afumat


Gata în
35 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
O combinație de arome spectaculoasă și sănătoasă.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

Sfeclă prefiartă
2
Morcovi
1
Pește afumat - macrou
300 g
arpacaș
1
Țelină
2
mandarine
Pătrunjel
Coriandru
1
Lămâie
1
Ceapă roșie

Mod de preparare

1
Fierbem arpacașul - două-trei mâini pentru că se umflă
2
După ce se fierbe îl scurgem
3
Curățăm morcovii și îi tăiem rondele pe lung
4
Curățăm țelina și o tăiem bucăți cam la fel de mari ca morcovul
5
Sfărâmăm coriandrul
6
Punem puțină apă la fiert pentru morcovi și țelină
7
Punem în apa fierbinte morcovii și-i dăm în clocot, apoi îi scoatem
8
Punem țelina în apă și-o clocotim, apoi o scoatem
9
Scurgem bine legumele
10
Punem ulei de măsline într-o tigaie și punem la călit țelina cu sare și piper câteva minute
11
În aceeași tigaie, adăugăm coriandru și-l lăsăm puțin la prăjit
12
Punem morcovii în tigaie și-i lăsăm să se călească. Adăugam curcuma, sare și piper
13
Tăiem jumătate de ceapă roșie mărunt
14
Curățăm peștele de piele și scoatem osul din mijloc ca să rămână numai fileul
15
Peste morcov punem câteva linguri de arpacaș, țelină, puțină ceapa și o sfeclă roșie tăiată la aceeași mărime cu țelina
16
Stoarcem lămâia în blender, adăugăm sare și ulei de măsline, alături de piper și pulpa de la jumătate de mandarină și folosim blenderul pentru a amesteca tot
17
Adăugăm vinegretul peste salată
18
Punem salata pe farfurie, rupem bucăți de pește afumat, îl adăugăm pe farfurie și mai punem puțin vinegret
19
La final, adăugam 2-3 feliuțe de pulpă de mandarină pentru ca gustul să fie dulceag, dar și sare grunjoasă pentru un plus de savoare