Fierbem arpacașul - două-trei mâini pentru că se umflă
2
Etapă de gătit
După ce se fierbe îl scurgem
3
Etapă de gătit
Curățăm morcovii și îi tăiem rondele pe lung
4
Etapă de gătit
Curățăm țelina și o tăiem bucăți cam la fel de mari ca morcovul
5
Etapă de gătit
Sfărâmăm coriandrul
6
Etapă de gătit
Punem puțină apă la fiert pentru morcovi și țelină
7
Etapă de gătit
Punem în apa fierbinte morcovii și-i dăm în clocot, apoi îi scoatem
8
Etapă de gătit
Punem țelina în apă și-o clocotim, apoi o scoatem
9
Etapă de gătit
Scurgem bine legumele
10
Etapă de gătit
Punem ulei de măsline într-o tigaie și punem la călit țelina cu sare și piper câteva minute
11
Etapă de gătit
În aceeași tigaie, adăugăm coriandru și-l lăsăm puțin la prăjit
12
Etapă de gătit
Punem morcovii în tigaie și-i lăsăm să se călească. Adăugam curcuma, sare și piper
13
Etapă de gătit
Tăiem jumătate de ceapă roșie mărunt
14
Etapă de gătit
Curățăm peștele de piele și scoatem osul din mijloc ca să rămână numai fileul
15
Etapă de gătit
Peste morcov punem câteva linguri de arpacaș, țelină, puțină ceapa și o sfeclă roșie tăiată la aceeași mărime cu țelina
16
Etapă de gătit
Stoarcem lămâia în blender, adăugăm sare și ulei de măsline, alături de piper și pulpa de la jumătate de mandarină și folosim blenderul pentru a amesteca tot
17
Etapă de gătit
Adăugăm vinegretul peste salată
18
Etapă de gătit
Punem salata pe farfurie, rupem bucăți de pește afumat, îl adăugăm pe farfurie și mai punem puțin vinegret
19
Etapă de gătit
La final, adăugam 2-3 feliuțe de pulpă de mandarină pentru ca gustul să fie dulceag, dar și sare grunjoasă pentru un plus de savoare
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
Sfeclă prefiartă
2
Morcovi
1
Pește afumat - macrou
300 g
arpacaș
1
Țelină
2
mandarine
Pătrunjel
Coriandru
1
Lămâie
1
Ceapă roșie
Mod de preparare
1
Etapă de gătit
Fierbem arpacașul - două-trei mâini pentru că se umflă
2
Etapă de gătit
După ce se fierbe îl scurgem
3
Etapă de gătit
Curățăm morcovii și îi tăiem rondele pe lung
4
Etapă de gătit
Curățăm țelina și o tăiem bucăți cam la fel de mari ca morcovul
5
Etapă de gătit
Sfărâmăm coriandrul
6
Etapă de gătit
Punem puțină apă la fiert pentru morcovi și țelină
7
Etapă de gătit
Punem în apa fierbinte morcovii și-i dăm în clocot, apoi îi scoatem
8
Etapă de gătit
Punem țelina în apă și-o clocotim, apoi o scoatem
9
Etapă de gătit
Scurgem bine legumele
10
Etapă de gătit
Punem ulei de măsline într-o tigaie și punem la călit țelina cu sare și piper câteva minute
11
Etapă de gătit
În aceeași tigaie, adăugăm coriandru și-l lăsăm puțin la prăjit
12
Etapă de gătit
Punem morcovii în tigaie și-i lăsăm să se călească. Adăugam curcuma, sare și piper
13
Etapă de gătit
Tăiem jumătate de ceapă roșie mărunt
14
Etapă de gătit
Curățăm peștele de piele și scoatem osul din mijloc ca să rămână numai fileul
15
Etapă de gătit
Peste morcov punem câteva linguri de arpacaș, țelină, puțină ceapa și o sfeclă roșie tăiată la aceeași mărime cu țelina
16
Etapă de gătit
Stoarcem lămâia în blender, adăugăm sare și ulei de măsline, alături de piper și pulpa de la jumătate de mandarină și folosim blenderul pentru a amesteca tot
17
Etapă de gătit
Adăugăm vinegretul peste salată
18
Etapă de gătit
Punem salata pe farfurie, rupem bucăți de pește afumat, îl adăugăm pe farfurie și mai punem puțin vinegret
19
Etapă de gătit
La final, adăugam 2-3 feliuțe de pulpă de mandarină pentru ca gustul să fie dulceag, dar și sare grunjoasă pentru un plus de savoare